جزئیات اسپایكوژن واكسن استرالیایی-ایرانی كرونا

جزئیات اسپایكوژن واكسن استرالیایی-ایرانی كرونا

به گزارش سلامت باشی کمیته اخلاق مجوز موردنیاز برای مطالعه فاز دو واکسن استرالیایی- ایرانی کرونا را صادر کرده است.


به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر، اخیراً کمیته اخلاق مجوز موردنیاز برای مطالعه فاز دو واکسن استرالیایی ایرانی را برای شرکت سیناژن صادر کرده است. هاله حامدی فر، مدیرعامل این شرکت اعلام نمود: من ابتدا یک نکته را بهتر است که بگویم، تا جای ممکن از واژه واکسن به تنهایی استفاده نکنیم و تا زمانی که هنوز اثربخشی آن اثبات نشده است، شاید "واکسن تحقیقاتی یا آزمایشی" عبارت مناسب تر و علمی تری باشد و مطالعات بالینی را انجام می دهیم تا اثبات که واکسن است.

وی افزود: اسپایکوژن از دسته واکسن های Subunit از نوع پروتئین نوترکیب است. پروتئین ساخته شده، مشابه پروتئین اسپایک ویروس SARS-CoV-۲ است. این پروتئین ها که با روش های مهندسی ژنتیک و توسط سلول های خاصی تولید، خالص سازی و آماده استفاده می شود.

حامدی فر درباره این که یعنی از خود ویروس برای تهیه این محصول استفاده نمی گردد، اظهار داشت: خیر، به هیچ عنوان از خود ویروس استفاده نمی گردد که این یکی از مزیت های این پلت فرم و این تکنولوژی برای تولید واکسن ها است.

وی درباره این که از این واکسن بعنوان استرالیایی ایرانی نام برده شده. آیا این واکسن از کشور استرالیا تائیدیه دارد؟ اضافه کرد: بله، این واکسن تحقیقاتی توسط یک شرکت استرالیایی به نام "وکسین" که تخصص آن در تحقیقات واکسن است توسعه پیدا کرده است. این شرکت تحقیقاتی از سال ۲۰۰۲ در حوزه تحقیقات و توسعه واکسن و ادجوانت فعالیت می کند و پس از تولید این محصول برای SARS-CoV-۲ با مجوز کمیته اخلاق پژوهشی زیر نظر دولت استرالیا روی ۴۰ نفر از شهروندان استرالیایی مطالعه فاز یک واکسن خویش را انجام داده است. پس از اینکه نتایج اولیه مطالعه فاز یک توسط تیم توسعه تجارت ما مشاهده شد و از ایمنی آن اطمینان پیدا کردند، به سمت مذاکره برای همکاری رفتیم.

مدیرعامل شرکت سیناژن اظهار داشت: این واکسن تحقیقاتی در مطالعات حیوانی در سه گونه حیوانی موش ها، میمون ها و راسوها، هیچ گونه سمیتی نشان نداده و سبب ایجاد ایمنی قابل قبولی در مقابل ویروس و پیشگیری از بروز بیماری شده است. البته نتایج مطالعات حیوانی آن به زبان فارسی در دسترس قرار می گیرد (البته اسپایکوژن نام تجاری محصول سیناژن خواهد بود و این محصول توسط شرکت وکسین با نام COVAX-۱۹ معرفی شده است).

وی درباره این که تفاوت واکسن با واکسن های ایرانی دیگر چیست و آیا نمونه مشابه خارجی هم دارد، اظهار داشت: من خیلی تمایلی به این مقایسه ندارم، ولی اگر صرفا بخواهم مزیت های این نوع پلت فرم را به صورت موردی بگویم یکی از مزیت های آن این است که به هیچ عنوان در روند تولید از ویروس غیرفعال شده یا کشته شده کرونا استفاده نمی گردد که این سبب می شود هنگام تولید در حجم بالا، ایمنی محصول گرفتار مشکل جدی نشود. حامدی فر افزود: مزیت دیگری که دارد، استفاده از ادجوانت Advax است که تزریق همزمان این ادجوانت با آنتی ژن، سبب افزایش میزان آنتی بادی حنثی کننده (ایمنی همورال) و افزایش سطح پاسخ لنفوسیت های (ایمنی سلولی) می شود. با عنایت به مطالعات انجام شده، Advax برخلاف ادجوانت های رایج، سبب تشدید سیگنال های التهابی و افزایش واکنش های بعد از تزریق واکسن نمی گردد بنابراین میزان عوارض کمتری پس از تزریق دارد. علاوه بر این با اضافه کردن ماده CpG که ادجوانت دیگر در اسپایکوژن است سبب افزایش مضاعف ایمنی همورال و سلولی می شود.

مدیرعامل شرکت سیناژن اضافه کرد: محصولی که مقرر است توسط ما و شرکت وکسین استرالیا ساخته شود، مطالعه بالینی فاز یک آن انجام شده و مقرر است وارد فاز دوم و سوم مطالعه شود.

وی درباره این که این واکسن از چه زمانی تولید و به بازار وارد می شود، خاطرنشان کرد: باز هم من بر این نکته تاکید کنم که اسپایکوژن هم اکنون یک واکسن آزمایشی است و بهتر است با دقت در موردش صحبت نماییم و از هرگونه پروپاگاندا، تبلیغات خارج از روند حرفه ای برای مطالعات بالینی یا دادن وعده های بی اساس به مردم باید پرهیز نماییم.

حامدی فر اظهار داشت: ما علاقه داریم در صورت اثبات اثربخشی اسپایکوژن بتوانیم در سریع ترین زمان ممکن و با بالاترین ظرفیت تولید، واکسن را برای مردم تأمین نماییم و البته این را هم باید بگویم که تخصص ما تولید پروتئین های نوترکیب است و اسپایکوژن هم یک پروتئین نوترکیب است که از روش های بیوتکنولوژی تولید می شود. وارد این عرصه شدیم چون بیشترین ظرفیت کشت سلول برای پروتئین نوترکیب را در خاورمیانه دارا هستیم و باز هم تنها دارنده خط تولید داروهای بیوتکنولوژی دارای تائیدیه اتحادیه اروپا در منطقه هستیم.

وی درباره این که مطالعه بالینی این محصول از چه زمانی آغاز می شود و روند آن چگونه خواهد بود، اضافه کرد: امیدواریم که مطالعه بالینی از همین اوایل خرداد ماه آغاز شود و نزدیک به ۱۷ هزار نفر داوطلب در فاز دو و سه شرکت نمایند.

حامدی فر افزود: به این توجه داشته باشیم که جدا از چند واکسنی که تائیدیه ها را کسب کردند هم اکنون بیشتر از ۱۰۰ واکسن در دنیا در مراحل مطالعات بالینی به سر می برند.

وی در پاسخ به این که نظر شما در مورد واردات واکسن چیست، تصریح کرد: از نظر بنده تا زمانی که مطالعات بالینی معتبر و مورد تائید متخصصان، اثربخشی واکسن های تولید داخل را اثبات نکرده است، دولت باید با تمام قوا واردات واکسن های معتبر جهانی را انجام دهد. اطلاع داریم که واکسن کمبود جهانی است و تهیه آن دشوار است، اما باید بتوانیم با هر روشی واکسن معتبر را تهیه نماییم.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

1400/03/04
22:04:16
5.0 / 5
1307
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد