زنان حامله ماهی بخورند یا نخورند؟
به گزارش سلامت باشی، وزارت بهداشت در جواب این باور نادرست که تمام ماهی ها دارای جیوه هستند و مصرف هر نوع ماهی در طول حاملگی باعث سقط جنین می شود، اعلام نمود: مصرف متعادل ماهی در حاملگی مفید می باشد، نه مضر.
به گزارش سلامت باشی به نقل از خبر آنلاین، حاملگی یکی از مهم ترین بخش های زندگی زنان است و نوع گذراندن آن می تواند به صورت مستقیم بر روی سلامت مادر و جنین تاثیر بگذارد. داشتن وزن مناسب، رژیم غذایی متعادل، ورزش منظم و مصرف بموقع و مناسب مکمل های ویتامین و مواد معدنی از مهم ترین مواردی هستند که در در طول این دوران باید به آنها توجه گردد.
فارس در خبری نوشت: نقش تغذیه در دوران حاملگی خیلی بیشتر از چیزی است که عموم مردم به آن فکر می کنند. تغذیه سالم موجب می شود بدن مادر قوی و سالم باقی بماند. این در نخستین قدم برای سالم ماندن مادر، ممانعت از مبتلاشدن به خیلی از بیماری ها و مشکلات در طب حاملگی و داشتن دوران حاملگی آسان و مطمئن کمک می نماید. همین طور در صورتیکه مادر تغذیه مناسبی داشته باشد جنین نیز می تواند تمامی مواد مورد نیاز خودرا برای رشد و نمو کامل و مناسب دریافت کند.
همچنین تغذیه سالم مادر موجب می شود جنین وزن مناسب بگیرد و زایمان زودرس اتفاق نیفتد.
جالب است بدانید که حتی تحقیقات نشان می دهند که مادرانی که دارای تغذیه مناسب در دوران حاملگی خود هستند بعد از زایمان سریع تر می توانند به وزن قبلی خود دست یابند. تمامی این موارد نشان دهنده نقش تغذیه در دوران حاملگی و اهمیت تغذیه در دوران حاملگی هستند.
بر اساس اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، غذاهای دریایی از قبیل ماهی منبع غنی از پروتئین، ویتامین D و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که برای سلامت مادر و رشد و تکامل سیستم ایمنی، مغز و چشم جنین ضروری هستند. ازاین رو مصرف دو بار در هفته ماهی در دوران حاملگی برای سلامت مادر و جنین نقش بسزایی دارد.
اگرچه نگرانی هایی در مورد میزان زیاد جیوه در بعضی ماهی های بزرگ و شکارچی مانند کوسه، شمشیرماهی و تُن آلباکور وجود دارد، اما این مورد نباید منجر به حذف کامل ماهی از رژیم غذایی زنان حامله شود. بلکه سفارش می شود مادران حامله از ماهی های پرورشی و کم جیوه مانند ساردین، سالمون، قزل آلا، ماهی سفید و شاه ماهی بهره گیرند.
همچنین خانم هایی که به علت حساسیت یا شرایط پزشکی خاص قادر به مصرف ماهی نیستند، بهتر است با مشورت پزشک و متخصص تغذیه از مکمل های امگا ۳ بهره مند شوند.
در نتیجه، مصرف متعادل و آگاهانه ی ماهی در حاملگی نه تنها بی خطر، بلکه برای رشد سالم جنین و سلامت مادر ضرورت دارد. ممنوعیت کامل مصرف ماهی در دوران بارداری، پایه علمی ندارد.
بطور خلاصه جالب است بدانید که حتی تحقیقات نشان می دهند که مادرانی که دارای تغذیه مناسب در دوران حاملگی خود هستند پس از زایمان سریع تر می توانند به وزن قبلی خود دست یابند. بااینکه نگرانی هایی در مورد میزان زیاد جیوه در بعضی ماهی های بزرگ و شکارچی مانند کوسه، شمشیرماهی و تُن آلباکور وجود دارد، اما این مورد نباید منجر به حذف کامل ماهی از رژیم غذایی زنان حامله شود.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب