سلامت باشی SalamatBashi.ir

فواید اعجاب انگیز مصرف کدو حلوایی که نمی دانستید

فواید اعجاب انگیز مصرف کدو حلوایی که نمی دانستید

به گزارش سلامت باشی، کدو حلوایی یک سبزیجات مغذی است که سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان ها است. این سبزی حاوی ویتامین های A و C، پتاسیم و بتاکاروتن بوده و مزایای زیادی برای سلامت بدن دارد؛ همچون پشتیبانی از قلب و پوست، تقویت سیستم ایمنی و موارد دیگر.



به گزارش سلامت باشی به نقل از خبر آنلاین، کدو حلوایی یک سبزیجات مغذی است که سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان ها است. این سبزی حاوی ویتامین های A و C، پتاسیم و بتاکاروتن بوده و مزایای زیادی برای سلامت بدن دارد؛ همچون پشتیبانی از قلب و پوست، تقویت سیستم ایمنی و موارد دیگر.

۱. محافظت در مقابل سرطان

سلامت نیوز در خبری نوشت: کدو حلوایی به علت داشتن ویتامین ها و آنتی اکسیدان بتاکاروتن می تواند در مقابل سرطان محافظت کند. یک مطالعه نشان داد که مصرف بیشتر بتاکاروتن و ویتامین A با کاهش خطر سرطان ریه در افراد غیرسیگاری مرتبط می باشد.

همچنین ویتامین C موجود در این سبزی امکان دارد به محافظت بدن در مقابل سرطان کمک نماید. تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده که ترکیبات موجود در کدو حلوایی می توانند خطر سرطان های سینه، ملانوما و لوکمیا را کاهش دهند، هرچند تحقیقات انسانی بیشتری ضروری است.

۲. پشتیبانی از سلامت قلب

سبزیجات زرد و نارنجی مانند کدو حلوایی به خاطر داشتن ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و فیبر، برای سلامت قلب مفید هستند. یک مطالعه نشان داد افزایش مصرف روزانه این نوع سبزیجات با کاهش ۲۳ درصدی مرگ ناشی از بیماری های قلبی مرتبط بوده است.

۳. حفظ سلامت پوست

ویتامین C کدو حلوایی برای سلامت پوست لازم است و در تولید کلاژن که موجب صاف، سفت و کشسان شدن پوست می شود نقش دارد. بدون کلاژن، پوست امکان دارد نازک و چین خورده به نظر برسد. علاوه بر این، ویتامین C به محافظت پوست در مقابل اشعه های مضر خورشید و کاهش لکه های پوستی کمک می نماید.

۴. بهبود سلامت چشم

بتاکاروتن، ویتامین C و ویتامین E موجود در کدو حلوایی برای چشم ها مفید هستند. برخی تحقیقات نشان می دهند این مواد می توانند از دژنراسیون ماکولا در رابطه با سن جلوگیری نمایند. همین طور مصرف بیشتر ویتامین C با کاهش خطر مبتلاشدن به آب مروارید مرتبط می باشد.

۵. تقویت سیستم ایمنی

ویتامین های A، C و E در کدو حلوایی می توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت نمایند. ویتامین C بعنوان یک آنتی اکسیدان، از سلول ها در مقابل لطمه محافظت کرده و عملکرد سیستم ایمنی را بهبود می بخشد. برخی مطالعات نشان می دهند ویتامین C امکان دارد مدت زمان سرماخوردگی را کم کند.

۶. کمک به هضم

فیبر موجود در کدو حلوایی به سلامت روده کمک کرده و از یبوست جلوگیری می کند. مطالعات نشان می دهند رژیم غذایی پر فیبر می تواند خطر انواع سرطان ها، دیابت، چاقی و بیماری های مزمن دیگر را کم کند.آنتی اکسیدان ها نیز به کاهش التهاب کمک کرده و سلامت کلی دستگاه گوارش را بهبود می بخشند.
۷. کمک به کنترل وزن
فیبر کدو حلوایی موجب احساس سیری طولانی تر شده و به کاهش وزن کمک می نماید. یک مطالعه نشان داد افرادی که رژیم گیاهی پر فیبر دارند، نسبت به کسانیکه رژیم کم فیبر دارند، وزن بیشتری از دست می دهند. علاوه بر این، فیبر شاخص گلیسمی غذاها را کاهش داده و سرعت ورود قند به خون را کند می کند.
۸. تامین آب بدن
کدو حلوایی دارای آب زیادی است که به افزایش میزان آب مصرفی روزانه کمک می نماید. مصرف آب کافی برای عملکرد صحیح بدن لازم است و بافت های هیدراته بهتر می توانند مواد مغذی را جذب کنند. هیدراته ماندن به دفع سموم، روان نگه داشتن مفاصل و حفظ سلامت پوست کمک می نماید.

جدول ارزش غذایی کدو حلوایی (به ازای یک فنجان)

کالری: ۶۳

فیبر: ۲.۸ گرم

پروتئین: ۱.۴ گرم

ویتامین E: ۲ میلی گرم

ویتامین C: ۲۹ میلی گرم

پتاسیم: ۴۹۳ میلی گرم

بتاکاروتن: ۵، ۹۲۰ میکروگرم
چگونه کدو حلوایی را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟
کدو را برشته کرده و در سوپ های کرمی بریزید

به سالادهای خود کدو حلوایی برشته شده اضافه کنید

از پوره کدو در کیک ها و شیرینی ها استفاده کنید

پوره کدو را به سس های مورد علاقه خود اضافه کنید

کدو را در کاسه های برنج، بوریتو یا املت ها بریزید
خطرات و نکات احتیاطی
کدو حلوایی بطور معمول برای بیشتر افراد بی خطر است، اما مصرف زیاد آن امکان دارد به علت فیبر بالا موجب مشکلات گوارشی شود. اگر به کدو یا سبزیجات مشابه مثل کدو تنبل یا کدو سبز حساسیت دارید، بهتر است از مصرف آن خودداری کنید. همین طور کدو حلوایی مقادیر کمی اگزالات دارد که امکان دارد در بعضی افراد موجب تشکیل سنگ کلیه شود.

به اجمال، تقویت سیستم ایمنی ویتامین های A، C و E در کدو حلوایی می توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت نمایند. جدول ارزش غذایی کدو حلوایی (به ازای یک فنجان) کالری: ۶۳ فیبر: ۲.۸ گرم پروتئین: ۱.۴ گرم ویتامین E: ۲ میلی گرم ویتامین C: ۲۹ میلی گرم پتاسیم: ۴۹۳ میلی گرم بتاکاروتن: ۵، ۹۲۰ میکروگرم چه طور کدو حلوایی را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟ کدو را برشته کرده و در سوپ های کرمی بریزید به سالادهای خود کدو حلوایی برشته شده اضافه کنید از پوره کدو در کیک ها و شیرینی ها استفاده کنید پوره کدو را به سس های مورد علاقه خود اضافه کنید کدو را در کاسه های برنج، بوریتو یا املت ها بریزید خطرات و نکات احتیاطی کدو حلوایی به طور معمول برای بیشتر افراد بی خطر است، اما مصرف زیاد آن امکان دارد به دلیل فیبر بالا سبب مشکلات گوارشی شود.

1404/07/03
11:37:45
5.0 / 5
60
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد