سلامت باشی SalamatBashi.ir

ورزش کافی و کاهش چربی های خطرناک کبد

ورزش کافی و کاهش چربی های خطرناک کبد

به گزارش سلامت باشی، بیماری کبد چرب غیرالکلی تقریبا ۳۰ درصد از جمعیت را تحت تاثیر قرار می دهد، اما یک تحلیل جدید نشان داده است که تنها ۱۵۰ دقیقه ورزش در هفته می تواند به کاهش چربی های خطرناک اطراف این بافت حیاتی بدن کمک نماید.


به گزارش سلامت باشی به نقل از ایسنا به نوشته دویچه وله؛ مطالعه محققان مرکز پزشکی میلتون اس. در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا ثابت کرد که حتی اگر این مقدار ورزش منجر به کاهش وزن نشود، ۳.۵ برابر بیشتر احتمال دارد که چربی کبد را تا ۳۰ درصد کم کند.
اغلب به بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی سفارش می شود وزن خویش را کاهش دهند، اما انجام این کار دشوار است و زمان بسیاری را می طلبد.
این در شرایطی است که هنوز دارودرمانی تایید شده برای این بیماری معرفی نشده است.
برای این مطالعه، محققان با بررسی ۵۵۱ فرد مبتلا به کبد چرب غیرالکلی، کاهش نسبی ۳۰ درصدی چربی کبد را در ۳۹ درصد از بیمارانی که به مدت ۱۵۰ دقیقه در هفته یا بیشتر ورزش می کردند، مشاهده نمودند.
به قول محققان، یک مثال از ورزش با شدت متوسط ​​می تواند پیاده روی سریع باشد که در آن فرد آغاز به عرق کردن می کند اما همچنان می تواند با یک همراه پیاده روی صحبت کند. مثال دیگر دوچرخه سواری سبک است. در مجموع ۱۵۰ دقیقه ورزش در هفته می تواند باعث کاهش چربی کبد شود
بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) معمولاً در افرادی که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند دیده می شود. NAFLD در مراحل اولیه معمولا هیچ صدمه ای ایجاد نمی کند، اما در صورت بدتر شدن می تواند منجر به التهاب شود و در طول زمان به فیبروز کبدی، سیروز، بیماری کبدی مرحله نهایی یا سرطان کبد تبدیل گردد.
گاهی اوقات، افراد مبتلا به فیبروز (مراحل پیشرفته تر NAFLD) امکان دارد موارد زیر را تجربه کنند:
درد مبهم یا دردناک در سمت راست بالای شکم (در سمت راست پایین دنده ها)، خستگی مفرط، کاهش وزن غیرقابل توضیح و ضعف.
اگر سیروز (پیشرفته ترین مرحله) ایجاد شود، می توانید علایم شدیدتری مانند زردی پوست و سفیدی چشم (یرقان)، خارش پوست، و تورم در پاها، مچ پا، پاها یا شکم (ادم) داشته باشید.
این که چقدر طول می کشد تا رژیم ورزشی منجر به کاهش چربی کبد شود، کاملاً مشخص نمی باشد، اما مطالعات نشان داده اند که این زمان از چهار هفته تا یک سال متغیر است.
این یافته ها اخیراً به صورت آنلاین در مجله American Journal of Gastroenterology منتشر گردید.




منبع:

1401/12/05
10:52:42
5.0 / 5
504
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد