سلامت باشی SalamatBashi.ir

تأثیر قیمت زمین در پایتخت بر كمبود پایگاه های اورژانس

تأثیر قیمت زمین در پایتخت بر كمبود پایگاه های اورژانس

به گزارش سلامت باشی معاون فنی و عملیاتی مركز اورژانس تهران با اعلان اینكه مشكل اصلی مركز اورژانس تهران تعداد نامطلوب پایگاه های زمینی است، اظهار داشت: اورژانس تهران فاصله زیادی با تعداد پایگاه استاندارد دارد كه این امر با بهره گیری از سیستم موتورلانس و استقرار آمبولانس ها در نقاط كشور پوشش داده می شود. با این اقدام خللی در خدمت رسانی به مردم ایجاد نمی گردد اما به نیروها فشار بسیاری وارد می شود تا این كمبود پایگاه ها جبران شود.


دکتر سید رضا معتمدی در گفت و گو با ایسنا درباره تعداد نیروهای مشغول به کار در مرکز اورژانس تهران، تجهیزات و کمبودهایی که این سازمان با آن مواجه می باشد، اظهار نمود: هم اکنون با احتساب نیروهای ستادی اورژانس تهران حدود ۲۵۰۰ نفر نیرو زیر نظر مرکز اورژانس پایتخت فعالیت دارد و حدود ۲۱۴ پایگاه زمینی و دو پایگاه هوایی زیر مجموعه اورژانس تهران هستند.
وی افزود: فعالیت موتورلانس ها در پایتخت که اقدامی به نسبت جدید است نیز با توجه به این که زمان رسیدن بر بالین بیمار را کاهش داده حدود ۲۰۰ دستگاه است و استفاده از آنها ادامه دارد.

فاصله تعداد استاندارد پایگاه های اورژانس با تعداد فعلی
معاون فنی و عملیاتی مرکز اورژانس تهران درباب فعالیت آمبولانس های اورژانس در پایتخت و تعداد آنها اظهار داشت: برمبنای استانداردها اورژانس باید به ازای هر ۵۰ هزار نفر یک آمبولانس داشته باشد. همین طور باید باتوجه به جمعیت تهران حدود ۴۵۰ پایگاه زمینی داشته باشیم که بتوانیم این دستگاه های آمبولانس را به کار گیریم، در صورتیکه تعداد پایگاه ها با تعداد مطلوب فاصله دارد و همکاران ما با افزایش فعالیت خود این دفعه را به دوش گرفته اند.
معتمدی افزود: در خیلی از استانها باتوجه به بافت شهری تعداد پایگاه ها به میزان مطلوب رسیده است اما در این خصوص در شهر تهران باتوجه به ترافیک شهر و... محدودیت هایی وجود دارد. در زمینه رفع این مشکل آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، شهرداری، مدیریت بحران و... کمک بسیاری کرده اند، به طوری ما در پایگاه های آتش نشانی و سوله های بحران مدیریت بحران مستقر شده ایم.

قیمت بالای زمین در پایتخت یکی از دلیلهای کمبود پایگاه های اورژانس
وی درباره شرایط افزایش پایگاه ها در شهر تهران اظهار داشت: افزایش پایگاه ها در تهران دشوار است، قیمت زمین در بعضی مناطق بسیار بالا است و سازمان اورژانس بودجه تملک ندارد. شهرداری ها و سایر سازمان ها به ما در این راستا کمک می کنند، به خصوص شهرداری ها در زمینه کمک به سازمان های خدماتی و رایگان، مصوبه دارند.
معاون فنی و عملیاتی مرکز اورژانس تهران افزود: سازمان اورژانس کشور طی سال های اخیر از نظر ناوگان، مساعدت خوبی داشتند بطوریکه از نظر تعداد آمبولانس کمبودی نداشته ایم و با توجه به این که دو پایگاه بالگرد داریم می توان اظهار داشت که مطلوب است، در شهر تهران نیز در مناطقی که از پیش در نظر گرفته شده است و پدهای بالگرد وجود دارد خدمات ارائه می دهیم.

استقرار آمبولانس در نقاط کور پایتخت
وی با اعلان اینکه مشکل اصلی مرکز اورژانس تهران تعداد نامطلوب پایگاه های زمینی است اظهار داشت: بعنوان مثال قبل از این منطقه دارآباد نقطه کور سازمان اورژانس بود و متوسط زمان رسیدن اورژانس به این منطقه بیش از ۱۷دقیقه بود؛ شهرداری زمینی را برای ما در نظر گرفت و مقرر است توسط خیری ساخته شود.
معاون فنی و عملیاتی اورژانس تهران اشاره کرد: اورژانس تهران فاصله زیادی با تعداد پایگاه استاندارد دارد که این امر با بهره گیری از سیستم موتور لانس و استقرار آمبولانس ها در نقاط کور پوشش داده می شود. با این اقدام خللی در خدمت رسانی به مردم ایجاد نمی شود؛ اما به نیروها فشار بسیاری وارد می شود تا این کمبود پایگاه ها جبران شود.

آماده باش ۷۰ درصدی نیروهای اورژانس در سال قبل
وی اظهار داشت: اگر در یک منطقه پایگاه اورژانس نباشد آمبولاس در منطقه مستقر می شود. در سال قبل از ۳۶۵ روز شاید بیش از ۷۰ درصد روزها، نیروها در آماده باش بوده اند چونکه حوادث مختلفی صورت گرفت و می توان گفت تمام مرخصی های تکنسین ها در آماده باش گذشت. البته در این خصوص با مساعدتی که انجام شد قرار شد مرخصی نیروها ذخیره شود.
معتمدی در باره مقایسه تجهیزات مرکز اورژانس تهران با تجهیزات روز دنیا اظهار داشت: مرکز اورژانس تهران از نظر تجهیزات با کشورهای پیشرفته هیچ تفاوتی ندارد و در بعضی موارد نیز از تجهیزات کامل تری نیز برخوردارست. در بعضی از کشورها تله مدیسین وجود ندارد، اما هم اکنون دستگاهی در آمبولاس ها وجود دارد که اگر بیماری مشکل قلب داشته باشد نوارش گرفته می شود و متخصص هایی که به صورت ۲۴ ساعته در بیمارستان مستقر هستند نوار را رویت می کنند. اگر نیاز به آنژیوگرافی اورژانسی بود بیمار بجای اینکه در فرآیند تشکیل پرونده و... درگیر شود به سرعت برای آنژیوگرافی منتقل می شود. این دستگاه نیز توسط یکی از شرکت های دانش بنیان ساخته شده است.




منبع:

1399/04/09
13:38:49
5.0 / 5
2221
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد