وزیر بهداشت در پیامی عنوان كرد؛
نقش مددكاران اجتماعی در كاهش عوارض روانی پاندمی كووید ۱۹
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز مددکاری اجتماعی اظهار داشت: نقش مددکاران اجتماعی در کاهش عوارض روانی اجتماعی ناشی از پاندمی کووید ۱۹ انکار ناپذیر است.
به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر، سعید نمکی در پیام روز مددکار ضمن تبریک به مناسبت ولادت با سعادت امیر مؤمنان حضرت علی (ع) و گرامیداشت روز ملی مددکاری اجتماعی، یکی از مهم ترین رسالت های مددکاران اجتماعی را ترمیم عوارض ناشی از فاصله اجتماعی در بین گروه های مختلف همچون گیرندگان و عرضه دهندگان خدمت در دوران انتشار کرونا دانست و اظهار داشت: این مهم مستلزم بهره گیری از راهکارهای جدید و خلاقانه در حیطه اجتماعی است. متن پیام به شرح زیر است:
از گذشته بشر درگیر مشکلات گوناگونی بوده و همیشه کوشیده تا از راه همبستگی و مشارکت اجتماعی بر این مشکلات فائق آید. از سال گذشته، جهان و به تبع آن کشور ما با گونه خاصی از این مشکلات مواجه گردید. پاندمی کرونا، برنامه ریزان حوزه اجتماعی را با چالش های جدی در مورد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، تنظیم ارتباطات اجتماعی و عرضه خدمات روانی اجتماعی، در تمامی حیطه ها مواجه ساخت. در این دوران فشار فزاینده بیماری و تبعات ناشی از آن بر کادر بهداشتی درمانی کشور انکار ناپذیر بوده است. مشکلاتی همچون افزایش چشم گیر بیماران بستری، نگرانی های مراجعین، کمبود مقطعی نیروی انسانی و تخت بیمارستانی بخصوص در شهرهای با شیوع بالا، مبتلا شدن عرضه دهندگان خدمت در سیستم بهداشت و درمان، فشارهای روانی اجتماعی فزاینده ناشی از طولانی شدن زمان پاندمی و بروز چندین موج، تحت تاثیر قرار گرفتن روابط خانوادگی و اجتماعی بخصوص برای افرادی که در معرض مستقیم بیماری بوده اند، مدیریت گروه های صدمه پذیر اجتماعی همچون افراد بی خانمان و… همه و همه سیستم را به صورت غیرقابل پیشبینی با چالش مواجه کرد. در این میان مددکاران اجتماعی بعنوان نیروهای متخصص در زمان بحران ورود مؤثری در کاهش عوارض روانی اجتماعی ناشی از این پاندمی داشته اند. حمایت روانی اجتماعی از بیماران و خانواده های ایشان از راه برقراری ارتباط و پیگیری مشکلات بعد از بهبود و رفع انگ های اجتماعی، کاهش عوارض روانی اجتماعی ناشی از فشار کاری بر پرسنل، جلب مشارکت داوطلبین و مدیریت کمک های خیرین، عرضه خدمت در حیطه نقاهتگاه ها و بهره گیری از ظرفیت همراه سراها در استفاده کادر درمان همچون خدمات مددکاران اجتماعی در مقابله با کووید ۱۹ بوده است. یکی از الزامات دوران پاندمی کرونا رعایت فاصله اجتماعی جهت پیشگیری و قطع زنجیره انتقال بوده است. این فاصله اجتماعی به خودی خود بسیاری عوارض و پیامدها را بخصوص در حیطه روانی اجتماعی برای مردم در سطوح مختلف بوجود آورده است که به اعتقاد اینجانب یکی از مهم ترین رسالت های مددکاران اجتماعی ترمیم عوارض ناشی از فاصله اجتماعی در بین گروه های مختلف همچون گیرندگان و عرضه دهندگان خدمت است. که این مهم مستلزم بهره گیری از راهکارهای جدید و خلاقانه در حیطه اجتماعی خواهد بود. در خاتمه با تبریک به مناسبت ولادت با سعادت امیر مؤمنان حضرت علی (ع) و همینطور گرامیداشت روز ملی مددکاری اجتماعی، سلامتی و توفیق روز افزون شما یاوران نظام سلامت را در یاری رسانی و توانمندسازی گروه های هدف، از درگاه ایزد پاک خواستارم.
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب