مشاور زنان و خانواده سازمان انتقال خون تاكید كرد؛

جای خالی اهدای خون در سند شاخصهای عدالت جنسیتی

جای خالی اهدای خون در سند شاخصهای عدالت جنسیتی

مشاور امور بانوان و خانواده سازمان انتقال خون، اظهار داشت: بررسی رضایتمندی بانوان اهداکننده خون از خدمات سازمان انتقال خون، طرحی است که برای اولین بار به اجرا در خواهد آمد.


به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر، الهام خلف عادلی، رشد مقطعی اهدای خون را امید بخش برشمرد و اضافه کرد: افزایش آمار اهدای خون بانوان به دنبال برگزاری این پویش باآنکه بارقه های از امید را به دنبال داشت اما کافی نبود و ما به استمرار حضور بانوان در مراکز اهدای بودیم. وی افزود: مذاکرات بسیاری با هدف توسعه و ترویج فرهنگ اهدای خون بانوان با خیلی از نهادهای ذی ربط انجام گرفت و انعقاد تفاهمنامه های مشترک راهی برای استمرار رشد شاخص اهدای خون بانوان بود. خلف عادلی، انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک با سازمان بسیج را گامی موثر در دستیابی به چشم اندازی های سازمان در این حوزه عنوان نمود و اظهار داشت: این تفاهمنامه بر اساس استفاده از ظرفیت سازمان یافته بسیج در فعالیتهای داوطلبانه، دعوت بانوان به اهدای خون، استفاده از ظرفیت فضای رسانه ای جهت آموزش و اطلاع رسانی به عموم زنان و فراخوان بانوان اهداکننده بار اولی با هدف تبدیل به اهداکننده مستمر شدن منعقد شد. وی از انعقاد تفاهمنامه امور بانوان و خانواده انتقال خون با سازمان بسیج جامعه زنان کشور بعنوان خشت اولی یاد می کند که به درستی در مکان و زمان مناسب خود قرار گرفت و اضافه کرد: بعد از برگزاری نخستین پویش در فروردین ماه، دومین پویش مقارن با هفته سلامت بانوان در مهرماه و سومین پویش همزمان با هفته گرامیداشت بسیج در آذرماه سال جاری برگزار گردید. مشاور زنان و خانواده سازمان انتقال خون، اظهار داشت: بانوانی که در فروردین ماه خون اهدا کردند طی این دو پویش فراخوانده شدند و تبدیل به اهداکننده مستمر شدند و از سویی خیلی از بانوان بسیجی دیگر هم به جمع اهداکنندگان خون افزوده شدند. خلف عادلی در مورد چگونگی پیشبرد مراحل اجرایی و عملیاتی شدن تفاهمنامه افزود: یک نشست سراسری به صورت مجازی با حضور رئیس سازمان بسیج جامعه زنان و روسای بسیج جامعه زنان استان ها و همینطور روسای بسیج اقشار زنان مانند طلاب، ورزشکاران، مداحان، مهندسان و اساتید برگزار شد.
وی این نشست را سرآغازی برای ادامه یافتن جلسات مشابه در استان ها عنوان نمود و اظهار داشت: مفاد تفاهمنامه ملی در استان ها اجرا شد و حتی خیلی از استان ها تفاهمنامه هایی را با هدف تسریع در پیشبرد امور و افزایش هم افزایی ها منعقد نمودند.
مشاور زنان و خانواده سازمان انتقال خون ایران با اشاره به اینکه پژوهش های کاربردی در حوزه اهدای خون زنان تابحال کم شمار بوده است اظهار نمود: چند مبحث به موسسه عالی آموزش و پژوهشی طب انتقال خون عرضه شد و بعد از بررسی در شورای پژوهشی سه مبحث با عنوان های بررسی رضایتمندی بانوان اهداکننده خون از سازمان انتقال خون، راهکار های افزایش آمار اهدای خون بانوان به تفکیک اقشار دانشجو، شاغل و خانه دار و راهکار های جذب مجدد بانوان بعد از نخستین اهدا در زمره اولویت های پژوهشی موسسه قرار گرفت.
وی افزود: بررسی رضایتمندی بانوان اهداکننده خون از خدمات سازمان طرحی است که برای اولین بار به اجرا در خواهد آمد.
خلف عادلی، عملیاتی شدن سایر عنوان های پژوهشی را هم منوط به دریافت پروپوزال و تصویب آنها در شورا برشمرد و اظهار داشت: علاقه مندان و بخصوص دانشجویان می توانند از این فرصت استفاده کنند.
مشاور زنان و خانواده سازمان انتقال خون، از برگزاری چندین جلسه و دیدار با معاون ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده اطلاع داد و اظهار داشت: خوشبختانه خانم ابتکار از اهداکنندگان مستمر خون هستند و طی مذاکراتی که انجام شد نگاه مثبتی به مقوله فرهنگ سازی داشتند و اجرای برنامه هایی با هدف فرهنگ سازی اهدای خون در جامعه زنان مورد استقبال او قرار گرفت.
وی به جای خالی اهدای خون در سند شاخصهای عدالت جنسیتی اشاره و خاطرنشان کرد: میزان مشارکت بانوان در فعالیت داوطلبانه اهدای خون شاخصی پرارزش در برآورد مشارکت زنان در فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی است.
خلف عادلی، افزوده شدن شاخص اهدای خون بانوان به این سند را از پیشنهادات خود به معاون ریاست جمهوری خواند و اظهار داشت: افزوده شدن این شاخص و قرار گیری نام سازمان انتقال خون ایران در کنار دیگر نهادها مانند جمعیت هلال احمر و بسیج بعنوان متولی امر حرکتی بنیادین در جهت ساماندهی فعالیت ها و برنامه های در رابطه با استقرار و استمرار فرهنگ اهدای خون بانوان در کشور است.
مشاور زنان و خانواده سازمان انتقال خون در انتها خاطر نشان ساخت: هموار سازی مسیر اعتلای شاخص اهدای خون زنان نیازمند توسعه زیرساخت های فنی در مراکز اهدای خون و تلاش مستمر برای نهادینه سازی فرهنگ کمک به همنوعان بخصوص در نسل جوان امروزی است که با تلاشی همه جانبه قابل تحقق است.

1399/12/03
23:30:03
0.0 / 5
1372
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد