سلامت باشی SalamatBashi.ir
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی:

ماسك خیس را عوض كنید

ماسك خیس را عوض كنید

عضو هیئت علمی گروه بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، نسبت به استفاده از ماسك های خیس با شروع فصل سرما و بارندگی ها هشدار داد وگفت: در ایام بارنی از ماسك خیس استفاده نكنید.



به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر، علیرضا فاطمی، درباره نحوه استفاده ماسک در هوای سرد و نمناک، اظهار نمود: صرف نظر از علت مرطوب شدن ماسک هر علتی که موجب مرطوب شدن یا خیس شدن ماسک شود تأثیرگذاری ماسک را می کاهد.
وی نسبت به استفاده از ماسک های خیس با شروع فصل سرما و بارندگی ها هشدار داد و اظهار داشت: در ایام بارنی از ماسک خیس استفاده نکنید.
فاطمی با اشاره به اینکه استفاده درست و صحیح از ماسک بعنوان مهم ترین عامل بازدارنده از ابتلاء به ویروس کرونا بسیار ضروری می باشد، اضافه کرد: در زمانی که باران می بارد اگر از خیس شدن ماسک جلوگیری شود می توان تا زمان استاندارد که حدود چهار ساعت است، از ماسک استفاده نمود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اشاره کرد: در هر شرایطی در صورت مرطوب شدن ماسک، حتی به سبب صحبت کردن های متمادی باید ماسک را تعویض کنید.
معاون آموزشی بیمارستان شهدای تجریش، با اعلان اینکه استفاده از شال گردن بجای ماسک (در صورت اضطرار) در سرما منعی ندارد، توضیح داد: شال گردن به سبب بافت سنگینی که دارد می تواند به خوبی از انتقال و یا ورود ویروس پیشگیری کند اما نکته اینجاست که اگر چنانچه ماسک در دسترس نباشد می توان از شال گردن بهره برد چونکه ماسک های استاندارد تأثیر بهتری برای پیش گیری از بیماری دارند.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مشکل و چالش استفاده از شال گردن این است که اگر احیاناً شال گردن بهر دلیلی در حین استفاده مرطوب و یا به ویروس آلوده شود، دور انداخته نمی گردد و ممکنست فرد ویروس را حتی با خود به داخل منزل یا محیط کار هم ببرد در صورتیکه ماسک های یک بار مصرف به آسانی قابل تعویض هستند.
فاطمی اشاره کرد: باید شال گردن حتما پس از استفاده و در نخستین فرصت به دقت شست و شو شده تا ویروس و یا آلودگی احتمالی از سطح ویروس پاک شود.
وی درباره زمان اثرگذاری استفاده از ماسک های معمولی نیز توضیح داد: زمان استفاده از ماسک های سه لایه معمولی حداکثر سه تا چهار ساعت است.
فاطمی تصریح کرد: زمانی که ماسک مرطوب تر شود مدت استفاده از ماسک کوتاه تر نیز خواهد شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در باره ماسک های فیلتر دار و یا N۹۵ نیز توضیح داد: این ماسک ها از ماسک های سه لایه ضخیم تر هستند و حداکثر زمان استفاده از این ماسک ها در صورتیکه مرطوب نشده باشند هشت ساعت است.
وی اشاره کرد: هر نوع ماسکی چنانچه از صورت برداشته شد مجدد نباید استفاده گردد حتی اگر زمان استفاده از آن کمتر از یک ساعت باشد.
فاطمی با تاکید بر این مساله که استفاده از ماسک های استاندارد به میزان قابل توجهی می تواند از انتقال ویروس جلوگیری کند، سفارش کرد: اگر چنانچه به کیفیت و استاندارد ماسک شک دارید می توانید برای تأثیر گذاری بهتر از دو ماسک به صورت همزمان استفاده کنید و یا در غیر این صورت یک دستمال کاغذی داخل ماسک قرار دهید.
وی، لزوم تهیه ماسک های استاندارد را از مراکز معتبر و داروخانه مورد تاکید قرار داد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اهمیت استفاده عموم مردم را از ماسک تصریح کرد و هشدار داد: مهم این است که همه ی مردم از ماسک استفاده کنند در این صورت است که بیماری به میزان قابل توجهی کنترل می شود. فردی که مبتلا نشده از ماسک استفاده می نماید که از بروز بیماری پیشگیری کند ولی ۷۰ درصد جلوگیری از سرایت پذیری به این مساله وابسته است که فرد ناقل از ماسک استفاده نماید.
فاطمی اظهار داشت: ماسک فرد سالم ۳۰ درصد از ابتلاء به بیماری پیشگیری می کند بدین سبب تأثیر مهم کاهش شیوع بیماری را زمانی شاهد خواهیم بود که همه به صورت عمومی از ماسک استفاده کنند.

1399/07/25
15:57:02
5.0 / 5
1546
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد