سلامت باشی SalamatBashi.ir

چه بخوریم که گرفتار یبوست نشویم؟

چه بخوریم که گرفتار یبوست نشویم؟

به گزارش سلامت باشی، یبوست یک مشکل شایع گوارشی است که نوع شدید و مداوم آن می تواند سبب ناراحتی و اختلال در زندگی روزمره شود. این عارضه بیشتر به علت رژیم غذایی کم فیبر، مصرف ناکافی مایعات وعدم فعالیت بدنی بروز پیدا می کند.


به گزارش سلامت باشی به نقل از خبر آنلاین، برای پیشگیری از این تهدید نگران کننده که می تواند سلامتی را حتی به صورت مقطعی تحت الشعاع قرار دهد، مصرف غذاهای غنی از فیبر مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات ضروریست.
همشهری آنلاین نوشت: در این مطلب به پنج غذای پیشنهادی متخصصان تغذیه برای رهایی از یبوست اشاره می نماییم.
آلوی خشک: این میوه که در ایران به وفور در بازار و مغازه های خشکبار و عطاری یافت می شود و اغلب ما از آن برای درست کردن خورش آلو استفاده می نماییم، یکی از شناخته شده ترین درمان های طبیعی برای یبوست است. آلوی خشک سرشار از فیبر، سوربیتول و ملین های طبیعی است که به نرم شدن مدفوع و تقویت حرکات روده کمک می نماید. خوردن آلو یا آب آلو می تواند ظرف چند ساعت یبوست را تسکین دهد. البته مشروط بر این که بعد از آن هم چند لیوان آب خورده شود. متخصصان مصرف روزانه ۶ تا ۱۲ آلو یا نصف فنجان آب آلو را جهت کمک به کاهش موثر یبوست سفارش می کنند.
دانه کتان: این ماده غذایی در واقع متشکل از دانه های ریز مملو از فیبر و اسیدهای چرب امگا ۳ است. این مواد مغذی و غنی دانه های کتان را به یک گزینه درمانی طبیعی وعالی برای یبوست تبدیل میکند. محتوای بالای فیبر موجود در دانه کتان به حجیم شدن مدفوع کمک کرده و حرکات منظم روده را تقویت می کند. علاوه بر این، اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در دانه کتان سبب روان شدن روده ها می شود و دفع مدفوع را آسان تر می کند. جهت استفاده از دانه های کتان بعنوان درمان یبوست، آنها را به شکل پودر ریز خرد کنید و یک قاشق غذاخوری دانه کتان را با آب مخلوط کنید یا روی غلات، ماست یا سالاد بپاشید.
دانه چیا: این هم یکی دیگر از دانه های مغذی است که می تواند به رفع یبوست کمک نماید. دانه های چیا هم مانند دانه های کتان سرشار از فیبر و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که آنها را به یک ملین طبیعی عالی تبدیل میکند. مصرف منظم دانه چیا می تواند به تنظیم حرکات روده و ارتقاء سلامت کلی دستگاه گوارش کمک نماید. جهت استفاده از دانه های چیا بعنوان درمان یبوست، آنها را چند ساعت در آب خیس کنید تا حالت ژل مانندی پیدا کند، سپس مصرف کنید یا به اسموتی، بلغور جو دوسر یا ماست اضافه کنید.

آب آلو: این مایع خوراکی منبع غلیظی از ملین های طبیعی موجود در آلو است که آنرا به یک درمان موثر برای یبوست تبدیل میکند. نوشیدن آب آلو می تواند به نرم شدن مدفوع، تقویت حرکات روده و کاهش سریع یبوست کمک نماید. هنگام مصرف آب آلو برای به حداکثر رساندن اثربخشی و پیشگیری از کم آبی بدن، هیدراته ماندن ضروریست.

غذاهای غنی از فیبر: مصرف این نوع غذاها برای حفظ روند هضم سالم و پیشگیری از یبوست ضروری هستند. گنجاندن انواع غذاهای غنی از فیبر مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات، در رژیم غذایی، می تواند به نرم شدن مدفوع و بهبود حرکات منظم روده کمک نماید. بعضی از منابع عالی فیبر رژیمی عبارتند از سیب، موز، انواع توت ها، کلم بروکلی، هویج، لوبیا، عدس، نان گندم کامل و جو. مصرف حداقل ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر در روز برای پشتیبانی از سلامت بهینه گوارش و پیشگیری از یبوست سفارش می شود



منبع:

1404/04/23
09:25:42
5.0 / 5
11
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
لینک دوستان سلامت باشی

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد