سلامت باشی SalamatBashi.ir

۲۱ دانه جادویی چرا باید هر روز مویز بخوریم؟

۲۱ دانه جادویی چرا باید هر روز مویز بخوریم؟

سلامت باشی: مصرف 21 عدد مویز بصورت ناشتا در مدت زمان شش ماه بصورت منظم می تواند سبب تقویت بدن، مغز و سیستم گوارشی می شود.


به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر، مویز از خشک شدن دانه های انگور سیاه به دست می آید و بسیار انرژی زا و مقوی می باشد. خواص مویز در طب سنتی شامل کمک به درمان انواع بیماریهای عفونی، تقویت کننده معده، کبد، بینایی و بطور کلی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است. کشمش شاهانی یا مویز، طبعی گرم و تر دارد و بدین سبب خوردن آن به افراد سوداوی سفارش می شود. مویز، از گذشته های دور در فرهنگ غذایی ایرانی جایگاه ویژه ای داشته است. این گوهر سیاه نه فقط طعمی دلچسب دارد، بلکه خواص بی شماری برای سلامتی بدن به ارمغان می آورد. خواص مویز آنقدر گسترده است که متخصصان تغذیه سفارش می کنند به عنوان یک میان وعده سالم در برنامه روزانه خود مصرف کنید. خواص مویز برای زنان مویز حاوی کلسیم، منیزیم و بور است که به تقویت تراکم و استواری استخوان ها کمک می کنند. این خاصیت مویز برای بانوانی که در معرض خطر پوکی استخوان به سبب افزایش سن قرار دارند، مفید می باشد. علاوه بر این، مصرف مویز به سبب داشتن آهن بالا به بانوانی که در اثر قاعدگی به کم خونی مبتلا شده اند، سفارش می شود. مویز در حاملگی می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره نمود. مویز غنی از ویتامین C، آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب لازم است که احتمال ابتلاء به عفونت های شایع در دوران حاملگی را کم می کند. یکی از خواص مویز در شیردهی ممانعت از ابتلای نوزاد به درماتیت آتوپیک (نوعی بیماری پوستی) است. سفارش می نماییم پیش از اضافه کردن مویز به رژیم غذایی خود در دوران حاملگی و شیردهی با یک متخصص تغذیه مشورت کنید. خواص مویز در بدنسازی مویز به سبب محتوای غنی از مواد معدنی، کربوهیدرات، ال-آرژنین و انواع ویتامین می تواند یک انتخاب عالی برای سلامت کلی و بهبود عملکرد ورزشی افراد باشد. ال-آرژنین در بدن به نیتریک اکساید (Nitric Oxide) تبدیل می شود. نیتریک اکساید موجب گشاد شدن رگ های خونی شده و جریان خون را بهبود می بخشد. افزایش گردش خون می تواند اکسیژن و مواد مغذی بیشتری را به عضلات درحال فعالیت برساند و عملکرد ورزشی و استقامت فرد را بهبود ببخشد. علاوه بر این، ال-آرژنین موجود در مویز به تولید هورمون رشد نیز کمک کرده و با افزایش سنتز پروتئین، به بهبود و رشد عضلات بعد از تمرینات قدرتی کمک می نماید.
خواص مویز برای لاغری مویز با وجود شیرینی طبیعی، می تواند به مدیریت وزن نیز کمک نماید. کشمش سیاه سرشار از فیبر است که می تواند به شما کمک نماید مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشید. فیبر همین طور به هضم غذا کمک کرده و از بروز یبوست جلوگیری می کند. همچنین، قندهای طبیعی موجود در کشمش مانند فروکتوز و گلوکز، می توانند انرژی مورد نیاز بدن را تامین کرده و از هوس غذا خوردن جلوگیری نمایند. علاوه بر این، مویز حاوی اسید اولئانولیک (Oleanolic Acid) است که خواص آنتی اکسیدانی دارد و می تواند به خروج مواد مضر از بدن و لاغری کمک نماید. خواص مویز ناشتا برای افراد دیابتی مویز می تواند به کمک به تنظیم قند خون در افراد دیابتی اشاره نمود. قند موجود در مویز قند فروکتوز است که برای جذب شدن به بدن احتیاجی به انسولین ندارد. علاوه بر این مویز دارای عنصر کروم است که می تواند سبب کاهش قند خون شود. بدین سبب افراد دچار دیابت می توانند مویز را جایگزین قند کنند اما نباید در مصرف آن زیاده روی کنند. فواید مویز برای مغز مویز تأثیر آن در افزایش حافظه و قدرت فهم است. مصرف مویز در دوران حاملگی هم برای جنین و هم برای مادر مفید می باشد. مویز می تواند برای هوش جنین و آرامش اعصاب و رفع خستگی و بی حالی مؤثر و مفید باشد. مویز منبعی غنی از بور است و بور سبب افزایش قدرت یادگیری می شود. همین طور مویز می تواند به ترمیم و بهبود سلول های لطمه دیده مغز کمک کنند. خواص مویز برای روده یکی از خواص مویز ناشتا این است که مویز با کمک خاصیت ضد باکتری خود می تواند از بروز عفونت در دستگاه گوارش پیشگیری کند و علاوه بر این مویز سیاه می تواند در تقویت معده و هضم غذا مؤثر باشد. به افرادی که دچار یبوست هستند سفارش می شود که مویز مصرف کنند برای اینکه فیبر موجود در مویز سبب بهبود حرکات روده شده و می تواند یبوست را درمان کند. خواص مویز و گردو مویز سیاه و گردو همچون میان وعده های پر طرفدار و مغذی هستند. مویز و گردو سرشار از مواد مغذی بوده و چربی های سالم را برای قلب فراهم می کنند. این میان وعده سالم یعنی ترکیب مویز و گردو سرشار از چربی های سالم، پروتئین و فیبر هستند و سبب ایجاد احساس سیری می شود. مویز و گردو هر کدام خواص و فواید فراوانی برای بدن دارند و هر یک سرشار از مواد معدنی، مواد مغذی، چربی های سالم و ویتامین ها هستند. گردو سرشار از مس، منگنز، آهن، منیزیم، فسفر، ویتامین B۶، چربی های مفید، چربی های اشباع نشده، اسیدهای چرب امگا ۳، پروتئین و فیبر است. همچون خواص گردو می توان به مواردی مانند تقویت سلامت قلب، کنترل دیابت، تقویت استخوان ها، کنترل وزن، کاهش خطر ابتلاء به بیماری کیسه صفرا و درمان صرع اشاره نمود. مویز سیاه منبعی غنی از آهن، پتاسیم، کلسیم، سلنیوم و غیره است. همچون خواص مویز ناشتا می توان به مواردی مانند ممانعت از تخریب سلول ها، افزایش انرژی بدن، کاهش روند پیری، استواری استخوان ها، کنترل دیابت و غیره اشاره نمود. بدین سبب مصرف گردو و مویز همراه با هم فواید فراوانی برای بدن دارد.
چرا ۲۱ عدد مویز؟ اگر افراد هر روز بامداد ناشتا ۲۱ عدد مویز مصرف کنند برای آنها خواص و فواید فراوانی همچون افزایش هوشیاری، قوت بدن و از میان رفتن سردی بدن برای آنها به ارمغان می آورد. مصرف ۲۱ عدد مویز بصورت ناشتا در مدت زمان شش ماه بصورت منظم می تواند سبب تقویت بدن، مغز و سیستم گوارشی می شود. خواص هسته مویز هسته مویز خواص و فواید بسیاری دارد. هسته مویز سرشار از آنتی اکسیدان همچون اسید فنول ها، ویتامین C و ویتامین E است. بدین سبب خواص هسته مویز برای سلامت بدن فراوان است که همچون خواص هسته مویز می توان به مواردی همچون پیش گیری از سرطان های پوست، پروستات و سینه، روبرو شدن با بیماریهای چشمی ناشی از دیابت، تمیزی روده، مقابله و درمان التهاب پ ها و عفونت های بدن همچون درمان عفونت ادراری، درمان ورم معده، درمان مشکلات پوست، درمان آرتریت، درمان سینوزیت، ممانعت از ریزش مو، تقویت رگ های خونی، تصفیه ی خون، کنترل فشار خون و روبرو شدن با آلودگی اشاره نمود. عوارض جانبی مصرف مویز مویز به سبب فواید تغذیه ای شناخته شده خواص بسیاری را شامل می شود اما خوردن بیش از اندازه آن می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد. تعدادی از عوارض مصرف زیاد مویز شامل ناراحتی معده، افزایش قند خون، اسیدیته، انفجار ناگهانی انرژی، مشکلات تنفسی، استفراغ و اسهال خواهد بود. مویز برای چه کسانی مضر است با آنکه مویز برای تمام گروههای سنی مفیدست اما برخی افراد ممکنست نسبت به آن حساسیت داشته باشند. افراد دچار آلرژی، افرادی که خونشان رقیق است، افرادی که بتازگی عمل جراحی انجام داده اند، افرادی که گرفتار فشار خون پایین هستند، افراد دچار اختلالات گوارشی و افراد دچار سنگ کلیه نباید از مویز بهره گیرند. خواص مویز طیف وسیعی از ویتامین ها را دربرمی گیرد و می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت قلب، ممانعت از کم خونی، کاهش وزن و غیره کمک نماید. مویز سرشار از ویتامین است که مهم ترین آن ویتامین C است. البته نکته قابل توجه اینجاست که خواص مویز ناشتا بسیار بیشتر است و اگر ناشتا مصرف شود تمام خواص آن حفظ خواهد شد. مویز در حاملگی نیز بسیار مفیدست و قسمتی از آهن مورد نیاز بدن را تامین خواهدنمود. با وجود تمام فواید مویز، اگر داروهای رقیق کننده خون مانند ایبوپروفن مصرف می کنید، فشار خون پایینی دارید و یا به مویز حساسیت دارید، باید در مصرف آن دقت کرده و با پزشک خود مشورت کنید.

1404/02/25
10:26:38
5.0 / 5
7
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
لینک دوستان سلامت باشی

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد