سلامت باشی SalamatBashi.ir
مطالعات نشان می دهد؛

وسایل کمک شنوایی ریسک زوال عقل را در افراد پرریسک کاهش می دهد

وسایل کمک شنوایی ریسک زوال عقل را در افراد پرریسک کاهش می دهد

سلامت باشی: تحقیقات جدید نشان میدهد که سمعک ممکنست روند زوال فکری در افراد مسن را کاهش دهد؛ اما فقط در افرادی که در معرض خطر زوال عقل هستند.



به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، دکتر «فرانک لین»، استاد دانشگاه جان هاپکینز مریلند، اظهار داشت: «این نتایج شواهد قانع کننده ای ارائه می دهند که درمان کم شنوایی ابزاری قدرتمند برای صیانت از عملکرد شناختی در سنین بالاتر است و احیانا در درازمدت، تشخیص زوال عقل را به تأخیر می اندازد».
لین در ادامه اضافه کرد: «اما هر گونه فواید شناختی درمان کم شنوایی در رابطه با افزایش سن، بسته به خطر زوال شناختی در افراد، احیانا متفاوت می باشد.»
کم شنوایی درمان نشده ممکنست از طرق مختلف به زوال شناختی منجر شود، همچون با مشکل تر کردن عملکرد مغز برای شنیدن که به ضرر سایر عملکردهای ذهنی مانند تفکر و حافظه است.
این مطالعه نشان داد که کم شنوایی ممکنست موجب شود مغز در دوران پیری، سریع تر کوچک شود. کاهش شنوایی همین طور ممکنست در نهایت منجر به آتروفی مغز شود برای اینکه افراد کمتر درگیر موقعیت های اجتماعی می شوند.
برای مطالعه این موضوع، ۹۷۷ بزرگسال، ۷۰ تا ۸۴ ساله، با کم شنوایی درمان نشده مورد بررسی قرار گرفتند. آنها اختلال روانی قابل توجهی نداشتند.
دو گروه مورد مطالعه قرار گرفتند: یک گروه که در معرض خطر بالاتر زوال شناختی بود. دیگری عموماً افراد سالم تری بودند.
آنها بطور تصادفی برای دریافت مشاوره شنوایی شناسی و سمعک یا مداخله کنترلی در مورد پیری سالم قرار گرفتند. پژوهشگران این گروه ها را دو بار در سال طی سه سال پیگیری کردند.
محققان عملکرد اجرائی، زبان و حافظه را در شروع مطالعه و سپس هر سال آزمایش کردند. همچون آزمون ها، یادآوری لغات با تأخیر، یادگیری اتفاقی، و حافظه منطقی بود.
در مجموع، تفاوتی در کاهش شناختی بعد از سه سال بین دو گروه وجود نداشت.
اما وقتی بطور خاص گروه در معرض خطر بیشتر مورد بررسی قرار گرفتند، در گروهی که سمعک دریافت می کردند، ۴۸ درصد تغییر شناختی کمتری در ضمن سه سال وجود داشت.
برای افرادی که در گروه سالم تر بودند، تغییرات شناختی سه ساله بین گروه مداخله شنوایی و کنترل تفاوت مدلول داری نداشت.
به گفته پژوهشگران، درمان کم شنوایی در افراد مسن در معرض خطر بیشتر زوال عقل، نقش محافظتی به وجود می آورد.
کم شنوایی در رابطه با سن حدود دو سوم بزرگسالان بالای ۶۰ سال را در سرتاسر جهان تحت تأثیر قرار می دهد. نویسندگان در یادداشت های پیش زمینه گفتند، کمتر از ۱۰ درصد از افراد مبتلا به کم شنوایی در کشورهای با درآمد کم و متوسط از سمعک استفاده می نمایند، در صورتیکه کمتر از ۳۰ درصد در کشورهای با درآمد بالا این کار را انجام می دهند.


1402/04/29
11:32:27
5.0 / 5
326
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد