محققان می گویند؛

جراحی کاهش وزن ریسک مبتلا شدن به برخی سرطان ها را می کاهد

جراحی کاهش وزن ریسک مبتلا شدن به برخی سرطان ها را می کاهد

به گزارش سلامت باشی طبق نتایج مطالعات جدید، کاهش وزن از راه جراحی می تواند به صورت قابل توجهی خطر مبتلا شدن به سرطان یا مرگ ناشی از آنرا کم کند.



به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، برپایه مطالعه محققان، افراد چاق که تحت عمل جراحی باریاتریک قرار گرفتند، در مقایسه با افراد چاق بدون جراحی، حداقل دو برابر کمتر احتمال ابتلاء به انواع خاصی از سرطان را داشتند و بیشتر از سه برابر کمتر از سرطان فوت کردند.
نتایج یک مطالعه دیگر نشان داد فواید جراحی کاهش وزن شامل ۳۲ ٪ کاهش خطر ابتلاء به سرطان و ۴۸ ٪ خطر کمتر مرگ ناشی از سرطان است.
دکتر «علی امینیان»، سرپرست تیم تحقیق و مدیر مؤسسه متابولیک کلینیک کلیولند، می گوید: «برای به دست آوردن این محافظت در مقابل سرطان، مردم باید حداقل ۲۰ درصد از وزن بدن خویش را از دست بدهند، هدفی که بسیار فراتر از دسترس افرادی است که تلاش می کنند از راه رژیم غذایی و ورزش وزن کم کنند.»
امینیان در ادامه اضافه کرد: «اکثر بیماران فقط با تغییر شیوه زندگی نمی توانند به آن آستانه مدنظر برسند. این مطالعه نشان داده است که به جای تمرکز فقط روی اصلاح شیوه زندگی برای کاهش خطر ابتلاء به سرطان، ما باید از درمان های مؤثر برای چاقی استفاده نماییم.»
وی اظهار داشت: «ما می دانیم افرادی که تحت عمل جراحی کاهش وزن قرار می گیرند در مقایسه با افرادی که حائز شرایط جراحی هستند اما این کار را انجام نمی دهند، بیشتر عمر می کنند. دلیل اصلی این است که آنها حملات قلبی کمتری دارند، اما حالا می بینیم که آنها کمتر هم گرفتار سرطان می شوند. بنابراین طولانی تر زندگی می کنند.»
براساس اعلام مراکز کنترل و جلوگیری از بیماری، وزن اضافی خطر ابتلاء به ۱۳ نوع سرطان را زیاد می کند.
در حقیقت، انتظار می رود چاقی بزودی از سیگار کشیدن بعنوان عامل اصلی خطر برای ایجاد سرطان، در جهان پیشی بگیرد.
محققان دریافتند جراحی کاهش وزن منجر به کاهش بیشتر در بروز سرطان سینه، سرطان اندام تناسلی زنان، سرطان کلیه، سرطان مغز، سرطان ریه و سرطان تیروئید می شود.
مطالعه کلینیک کلیولند شامل بیشتر از ۵۰۰۰ نفر که تحت عمل جراحی کاهش وزن قرار گرفته بودند در مقابل بیشتر از ۲۵۰۰۰ نفر که این عمل را انجام نداده بودند، بود.
محققان دریافتند بعد از ۱۰ سال، ۳ ٪ از بیماران در گروه جراحی باریاتریک و ۵ ٪ از گروه غیرجراحی مبتلا به سرطان در رابطه با چاقی شدند. حدود ۰.۸ ٪ از بیماران جراحی و ۱.۴ ٪ از افراد غیرجراحی در اثر سرطان فوت کردند.
نتایج یک مطالعه دیگر هم نشان داد که جراحی باریاتریک خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ را ۳۷ درصد می کاهد.
جراحی باریاتریک هم اکنون تنها راه دستیابی به نوع کاهش وزن مورد نیاز برای پیشگیری از سرطان است.
به گفته محققان، عمل جراحی باریاتریک از راه کاهش وزن به صورت غیرمستقیم بر همه مکانیسم های مختلف تاثیر می گذارد، از اینرو سبب کاهش خطر ابتلاء به سرطان می شود.


1401/03/22
10:13:33
5.0 / 5
471
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد