سلامت باشی SalamatBashi.ir
معاون وزیر بهداشت اعلام كرد

بهورزان ارتش آماده و كاردان نظام سلامت

بهورزان ارتش آماده و كاردان نظام سلامت

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اعلان اینکه بهورزان ارتش آماده، شجاع و کاردان نظام سلامت هستند، اظهار داشت: نگران سرعت واکسیناسیون در کشور نیستیم؛ چونکه به محض اینکه واکسن به دست ما برسد، واکسیناسیون یکی از نمایش های قدرت ما خواهد بود و دنیا در آینده خواهد دید که ما ظرفیت انجام واکسیناسیون مان حتی ماهانه 15 تا 20 میلیون واکسیناسیون است.


به گزارش سلامت باشی به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی در مراسم قدردانی از بهورزان، مربیان و مراقبان سلامت نمونه کشور که به صورت ویدیوکنفرانس و با حضور وزیر بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: همیشه هر زمان مشکلی پیش می آید شامل سیل و زلزله و... و.، ما به محض اینکه یادمان می آید که یک نظام شبکه منسجم داریم، با اعتماد به نفس بسیار بالا به حضور بهورزان مان بعنوان کسانی که در همه جای کشور حضور دارند، خیالمان راحت است که مانند یک ارتش آماده، قوی، شجاع و کاردان در حوزه سلامت وارد شده و مساله را جمع می کنند. حوادث زیادی از کشور شامل سیل و زلزله در کشور داشتیم. خاطرم هست که در زمان زلزله کرمانشاه بوسیله سامانه الکترونیکی نخستین کاری که کردیم این بود که بهورزان استان کرمانشاه را حضور و غیاب نماییم. بهورزانی داشتیم که خانه هایشان خراب شده بود، اما دست از خدمت برنداشته بودند. بهورزی داشتیم که اعضای خانواده اش را از دست داده بود، اما بلافاصله پس از خاکسپاری در حیطه خدمت حضور یافته بود و خدمت ارائه می داد. فداکاری های زیادی را در این عرصه دیده ایم که با هیچ چیز قابل قیاس نیست.
وی با اعلان اینکه در نظام شبکه سه خاصیت اصلی داریم، اظهار داشت: جامعه نگرترین کارکنان در حوزه سلامت، بدون تردید بهورزان و مراقبین سلامت هستند. اصلی ترین خاصیت بهورزان ما بومی بودن شان است. یعنی از دل همان مردم و با همان فرهنگ و زبان بوده و همانجا زندگی می کنند. اگر طی این بیش از سه دهه هنوز انسجام شبکه به صورت قدرتمند حفظ شده، به سبب همین خاصیت است و بیش از ۳۰ سال است که آنرا تجربه می نماییم. کلمه بهورز در هیچ کجای دنیا نیاز به ترجمه ندارد و دنیا بهورز را با همین کلمه می شناسد. بهورز فراتر از یک شغل، یک سیستم است. دومین خاصیت بهورز بحث توسعه محور بودن نظام بهورزی است. بهورزان ما نه فقط در حوزه های مستقیم بر سلامت بلکه در سایر حوزه ها هم نقش آفرینی می کنند. خاصیت سوم بهورزان ما در حوزه مهارت آموزی است. یکی از خاصیت های جمهوری اسلامی در نظام آموزش ما ادغام نظام آموزش پزشکی با ارائه خدمت است، اما با این وجود کسانی که در آموزشگاه های بهورزی ما آموزش می بینند، آموزش هایشان مبتنی بر نیاز جامعه است.
رییسی با اعلان اینکه از سال ۲۰۱۰ به بعد سازمان بهداشت جهانی بحث UHC را مطرح نمود، اظهار داشت: این مساله را از قبل در قالب نظام پزشک خانواده در سطح روستا و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر قسمت بزرگی از آنرا انجام داده بودیم و نظام ارجاع و پزشک خانواده از مصادیق UHC است که در چندین استان پایلوت شده و توسعه می یابد. در عین حال پزشک خانواده شهری هم دارد استقرار می یابد که این ها به هم وصل می شوند و این یکی از نمادهای UHC است. یکی از اقداماتی که انجام شد، بحث نظام تحول شهری یا پزشک خانواده شهری خصوصاً بحث حاشیه ها بود که ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر حاشیه نشین شهرها را تحت پوشش قرار دادیم و برایشان بهورز و مراقب سلامت تعین کردیم تا این پوشش کامل شود. یکی از اقدامات دیگری که انجام شد، بحث خانه بهداشت عشایری است که عشایر کوچ رو خانه بهداشت سیاری که طراحی شده داشته باشند و بهورز از دل خود همان افراد انتخاب شده است. طرح هر خانه یک پایگاه سلامت هم عنوان شد که ما را یک سطح جلوتر آورد. اگر قبلا سطح یک ما شبکه بود، یک سطح پایه و جدید در خانواده ها ایجاد کردیم و یک حلقه جدیدی است که به وجود آمده و یک مرحله سنگرمان را جلوتر بردیم.
وی اظهار داشت: در زمینه مدیریت کووید-۱۹، اگر حالا تفاوتی بین کشور ما و جاهای دیگر وجود دارد و موفق عمل کردیم، علتش این است که بجای تکیه بر درمان، بر حوزه بهداشت و پیشگیری تکیه کردیم و چهار گام غربالگری انجام شد. بعنوان گام پنجم هم بحث واکسیناسیون را داریم. شاید یکی از معضلات کنونی در دنیا، علاوه بر بحث تهیه واکسن، سرعت انجام واکسیناسیون است، اما ما در کشور یک ماشین بسیار قدرتمند انسانی به نام شبکه بهداشتی و درمانی داریم و اصلا نگران سرعت واکسیناسیون در کشور نیستیم. به محض اینکه واکسن به دست ما می رسد، واکسیناسیون یکی از نمایش های قدرت ما خواهد بود و دنیا در آینده خواهد دید که ما ظرفیت انجام واکسیناسیون مان حتی ماهانه ۱۵ تا ۲۰ میلیون واکسیناسیون را داریم و آن راانجام می دهیم. این قدرت را در ۲۵۰۰ مرکز روستایی و شهری و ۵۰۰ بیمارستانی که مجموعا ۳۰۰۰ مرکز است، پیش بینی کردیم، قدرت انجام این میزان واکسیناسیون را داریم.
وی اظهار داشت: به جرات اعلام می کنم که حدودا در هیچ روستای ۱۰۰۰ نفره ای در کشور نداریم که خانه بهداشت نداشته باشد، بدون شک داریم. نکته دیگر بحث بازسازی و نوسازی مراکز است که دراین زمینه بسیار موفق بودیم. عمر مراکز بهداشتی ما در حوزه بهداشت حدود ۲۶.۷ سال بود که حالا به زیر ۱۰ سال رسیده است و تجهیزاتمان هم کامل است. از همه عزیزان شامل مربیان، ستاد، بهورزان، مراقبین سلامت، ماماهای نظام سلامت، کارشناسان و... و. تشکر می کنم.



1399/12/10
14:56:51
0.0 / 5
1231
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد