سلامت باشی SalamatBashi.ir

چند سفارش پزشكی و تغذیه ای به دانش آموزان در دوران كرونا

چند سفارش پزشكی و تغذیه ای به دانش آموزان در دوران كرونا

متخصص غدد و متابولیسم كودكان دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اظهار داشت: تقویت زیرساخت های بهداشتی و آموزشی در دوران كرونا، یك لزوم است و حضور دانش آموزان در كلاس ها به تأمین این زیرساخت ها بستگی دارد.


به گزارش سلامت باشی به نقل از ایسنا، دکتر شاداب صالح پور با اشاره به بازگشایی مدارس طی دوره شیوع ویروس کرونا، اظهار نمود: در روزهایی که کرونا همچنان ادامه دارد، بازگشایی های حضوری نیازمند رعایت اصول بهداشتی و ایمنی از جانب کادر آموزش، دانش آموزان و والدین است.




وی تصریح کرد: دانش آموزان باید با رعایت حداکثری دستورالعمل های بهداشتی در کلاس های درس حاضر شوند.
صالح پور با بیان این که حضور کودکان در محیط های اجتماعی ضرورتی انکارناپذیر است توضیح داد: کودکان باید با سایر همسالان خود در ارتباط باشند؛ چون که این مهم در شکل گیری شخصیت اجتماعی و علمی کودکان بسیار موثر است.
وی عنوان کرد: به نظر می آید در صورت تأمین زیرساخت ها به شرط رعایت کامل پروتکل های بهداشتی، تجربه برقراری کلاس های حضوری توام با آموزش های مجازی می تواند تا آخر پاندمی کرونا کمک کننده باشد.
این استادیار دانشگاه نسبت به حضوردانش آموزان با بیماری های زمینه ای مانند آسم، بیماری های قلبی عروقی، خود ایمنی و دیابت و همینطور دانش آموزانی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی(کورتون) مصرف می کنند در مدرسه اخطار داد و اظهار داشت: والدین این دانش آموزان باید ضمن اطلاع رسانی وضعیت عمومی و جسمانی فرزند خود به مسئولان مدرسه قبل از هر اقدامی با پزشک مشورت کنند.
وی تصریح کرد: کودکانی که در گروه های پرخطر مبتلا شدن به بیماریها قرار دارند بیشتر از سایرین درمعرض عفونت های تنفسی قرار دارند، ازاین رو باید بادقت و وسواس بیشتری در مدارس حاضر شوند.
صالح پور لزوم آموزش نکات و سفارش های بهداشتی را به دانش آموزان مورد تاکید قرار داد و خطاب به والدین سفارش کرد: کودکان کاملا آموزش پذیر هستند و در خیلی از موارد حتی بیشتر از بزرگسالان قوانین و مقررات را رعایت می کنند. ازاین رو باید به کودکان آموزش داد مواردی چون داشتن ماسک و دستکش و اصول استفاده صحیح و دفع مناسب آن، رعایت حداقل فاصله یک متری با هم کلاس ها و کارکنان مدارس، ممنوع بودن دست دادن و روبوسی در مدرسه، به همراه داشتن لوازم التحریر و خودداری از به اشتراک گذاری وسایل خود توجه داشته باشند.
فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان از مدیران مدارس خواست از تجمعات بدون رعایت فاصله مناسب در محوطه مراکز آموزشی و کلاس درس معلمان جلوگیری نمایند.
صالح پور اضافه کرد: بهتر است دانش آموزان در منزل وعده غذایی را صرف کنند و در صورت نیاز باید ضمن شست و شوی دست ها، بسته های مواد خوراکی پیش از مصرف کاملا شسته و یا ضدعفونی شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه در بخش دیگری با بیان این که خانواده ها به محض مشاهده علایم بیماری نظیر تب، سرفه و یا علایم گوارشی باید با پزشک در ارتباط باشند توضیح داد: ارتباط با پزشک صرفاً به معنای برقراری ارتباط حضوری نیست بلکه می توان در دوران پاندمی به صورت مجازی و یا تماس تلفنی از مشاوره پزشک متخصص بهره مند شد.
صالح پورگفت: تهوع، استفراغ، دل درد، قرمزی یا پوسته پوسته شدن پوست می تواند از دیگر نشانه های مبتلا شدن به کرونا باشد که باید در صورت مشاهده از جانب والدین اقدامات بعدی صورت گیرد.
وی بهره مندی از مشاوران تخصصی وزارت بهداشت و استفاده از کتابچه ها و گایدلاین های راهنمای بهداشتی از جانب والدین را یکی دیگر از طریق های کنترل و درمان کرونا ذکر کرد.
این فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان با اشاره به اهمیت تقویت سیستم ایمنی برای مقابله با کرونا تصریح کرد: تغذیه متعادل به سیستم ایمنی کمک می نماید، ولی هیچ ماده غذایی یا مکملی وجود ندارد که بتواند سیستم ایمنی را فراتر از حد طبیعی خود تقویت کند.
وی در ادامه با اشاره به نقش ویتامین D در تقویت سیستم ایمنی بدن همچون جلوگیری از بیماری های حاد تنفسی و در شرایط کنونی لزوم استفاده از مکمل ویتامین Dدر تمامی گروه های سنی را خاطرنشان کرد.
صالح پور با بیان این که دریافت ویتامین دی کافی فقط از طریق تغذیه کار آسانی نیست، اظهار داشت: غذاهای سرشار از ویتامین دی انواع ماهی های روغنی و تخم مرغ هستند ولی برای دریافت مقدار کافی از این ویتامین باید به صورت روزانه و با مشورت پزشک ویتامین دی به صورت قطره و یا قرص مصرف شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه مصرف سایر ویتامین ها نظیر ویتامین A، C و زینک را با مشورت پزشک برای دانش آموزانی که گرفتار مشکلاتی نظیر سوء جذب و یا بیماری ضعف سیستم ایمنی هستند ضروری ذکر کرد.
وی با بیان این که تب، علایم تنفسی و گوارشی شایع ترین علل عفونت با ویروس کرونا به شمارمی روند، توضیح داد: تب می تواند بعنوان یک علامت هشداردهنده در شک به عفونت با ویروس کرونا مطرح باشد. ازاین رو در نخستین اقدام استفاده از داروهای تب بر، مصرف مایعات فراوان و چای کم رنگ سفارش می شود.
پرهیز از مصرف فست فود ها و استفاده از ماست و آب میوه های طبیعی از دیگر مواردی است که صالح پور لزوم آنرا در دوران مشاهده علایم بیماری مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: مصرف گوشت هم در دوران بیماری هیچ گونه منعی ندارد و گوشت سفید، قرمز، انواع کربوهیدارت ها و میوه ها متناسب با میل کودک باید مصرف شود.
وی در بخش دیگری تصریح کرد: باید تا آخر پاندمی کرونا و برای کاهش ریسک انتقال ویروس تمامی مواد غذایی بسته بندی هم با دقت شست و شو، ضدعفونی و طبخ شود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه رشد بیشتر ویروس کووید ۱۹ در محیط های مرطوب را خاطرنشان کرد و اظهار داشت: دستگاه بخور برای مرطوب نگه داشتن مناسب نیست؛ چونکه سبب رشد بیشتر ویروس کرونا می شود. همینطور والدین توجه داشته باشند اگر در منزل کسی مبتلا باشد با روشن کردن دستگاه بخور امکان دارد احتمال انتقال ویروس به اطرافیان افزایش پیدا کند.



1399/06/19
23:26:00
5.0 / 5
1587
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد