در گزارش سلامت باشی مطرح شد؛
راه های پیشگیری از انتقال ویروس کرونا
به گزارش سلامت باشی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز، افزایش آگاهی از بهترین شیوه ها برای پیشگیری از انتشار ویروس کووید ۱۹ را مورد تاکید قرار داد.
زهرا اسکندری، در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: دانشگاه ها بعنوان یکی از اماکن تجمعی هستند که کنترل همه گیری ها در این مراکز برای سلامت دانشجویان و جامعه ضروری می باشد.
وی اضافه کرد: شیوع بیماری در محیط دانشگاه منجر به افزایش عفونت در بین اساتید، کارکنان و خانواده ها خواهد شد. یکی از نخستین گام ها برای پیشگیری از شیوع گسترده این بیماری، انجام اقداماتی در جهت کاهش مواجهه و قطع زنجیره انتقال ویروس می باشد.
این متخصص سلامت در بلایا و فوریت ها افزود: شستشوی دست ها، استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی همچنان از موارد مورد تاکید در دانشگاه ها است.
وی اضافه کرد: جلوگیری از تجمعات، رعایت فاصله ها در تمام شرایط و تهویه مناسب، از اقداماتی است که می تواند در پیشگیری از شیوع کووید ۱۹ مؤثر باشد.
اسکندری اظهار داشت: به منظور استفاده از امکانات مختلف در دانشگاه ها همچون کتابخانه، سالن مطالعه، خوابگاه، غذاخوری، سالن ورزشی و…، مسئولین، کارکنان و دانشجویان باید یکسری اقدامات بهداشتی را برای جلوگیری از بیماری کووید ۱۹ رعایت نمایند.
وی اضافه کرد: در دانشکده، سر کلاس، پاویون و کتابخانه از ماسک استفاده نموده و اصول بهداشت و حفاظت فردی را رعایت کنید. از دست دادن، روبوسی و بغل کردن اجتناب شود. در صورت نداشتن دستمال، از روش هایی مانند عطسه یا سرفه در آرنج و سپس شستن دست ها استفاده کنید. از در دست داشتن ساعت و هرگونه زیورآلات پرهیز کنید. دست ها را مرتب با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه بشویید. از خودکار، قلم، موس و کیبورد، فنجان، وسایل غذا و نوشیدنی شخصی استفاده کنید. از تجمع در اتاق کار، آبدارخانه، اتاق کپی پرهیز کنید.
اسکندری تصریح کرد: برای تمیز کردن سطوح از دستمال یک بار مصرف استفاده نموده و از دستمال مشترک برای تمیز کردن سطوح استفاده نکنید. بعد از آخر کار و تصمیم به ترک دانشکده، کامپیوتر، سطح لپ تاب و گوشی موبایل خویش را ضدعفونی کرده و سپس دست هایتان را بشویید. در صورت در دسترس نبودن سطل درب دار، دستکش و دستمال و ماسک استفاده شده را در کیسه پلاستیکی گذاشته، گره زده و در سطل زباله بی اندازید.
وی اضافه کرد: تهویه مناسب و مطلوب واحدهای مختلف دانشگاه و تمیزی و پاکسازی مطلوب محیطی از عوامل کلیدی و زیر ساختی در کاهش انتقال عوامل پاتوژن بیماری است.
اسکندری اظهار داشت: در صورت عدم وجود سیستم تهویه اجبار است پنجره ها چند نوبت در هر شیفت برای مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه باز شوند، به صورتی که جریان هوا به خوبی در محیط برقرار باشد. فاصله گذاری اجتماعی، فاصله ۱- ۲ متری (حداقل ۱ متر) را حتما رعایت کنید.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز اضافه کرد: با عنایت به حلول ماه مبارک رمضان و استفاده کارکنان و دانشجویان از نمازخانه نیاز است که برای جلوگیری از شیوع بیماری موارد بهداشتی مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: حتما در نمازخانه ماسک بزنید و با فاصله ۱.۵ متری از یکدیگر بنشینید. از تجمع در نمازخانه اجتناب کرده و پنجره ها را باز بگذارید و یا از تهویه استفاده کنید. از چادر مشترک نمازخانه استفاده نکرده و از مهر و سجاده شخصی استفاده کنید. حداقل زمان ممکن در نمازخانه بمانید. بعد از پوشیدن کفش ها، دست هایتان را با آب و صابون بشویید.
اسکندری در انتها اظهار داشت: آموزش تمامی دانشجویان و کارکنان درباره اصول حفاظت فردی، علایم بیماری، روش های پیشگیری و انتقال بیماری و رعایت دستورالعمل های ابلاغی از جانب وزارت بهداشت در کنار اقدامات و تمامی تمهیدات انجام شده از جانب دانشگاه ها، به ایمنی و سلامت دانشجویان و کارکنان کمک خواهد نمود.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب