سلامت باشی SalamatBashi.ir
سخنگوی سازمان غذا و دارو مطرح كرد؛

تولید مشترك واكسن ایران و كوبا

تولید مشترك واكسن ایران و كوبا

سخنگوی سازمان غذا و دارو، از اجرای مرحله سوم مطالعات بالینی واکسن مشترک ایران و کوبا روی 50 هزار نفر داوطلب در بهمن و اسفند آگاهی داد.


به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر، کیانوش جهانپور، امروز بعد از برگزاری کمیته مشورتی قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا در وزارت بهداشت اظهار داشت: آن طور که رئیس انستیتو پاستور وعده داده است شاهد اجرای مرحله سوم مطالعات بالینی این واکسن تولید مشترک، در بهمن و اسفند روی ۵۰ هزار نفر داوطلب در کشورمان خواهیم بود و بعد از تأیید نهایی، تولید انبوه این واکسن نیز در دستور کار قرار می گیرد. وی ادامه داد: وزیر بهداشت با کوشش برای تهیه واکسن کرونا در چهار مسیر آنرا دنبال می کند، یکی خرید مستقیم از شرکت های تولیدکننده ای که تاییدیه نهایی گرفته اند، گام دوم خرید از سبد مشترک کوواکس که بخش عمده خرید ما از این طریق خواهد بود، تولید واکسن داخلی دنبال خواهد شد و یکی از گام های تهیه واکسن تولید مشترک با کشورهای معتبر در زمینه تولید واکسن است.

وی اظهار داشت: شرط ایران برای هر گونه مطالعات بالینی در داخل کشور، شرط انتقال فناوری و تولید مشترک است. جهانپور اضافه کرد: تا این لحظه یک کشور همکار داریم که اقدامات لازم در این خصوص را به صورت مشترک انجام داده و مرحله اول آن تحت نظارت انستیتو پاستور ایران انجام گرفته است. وی اظهار داشت: هم اکنون مرحله دوم تولید این واکسن مشترک با یکی از مؤسسات پرسابقه کشور کوبا در زمینه تولید واکسن تحت نظارت انستیتو پاستور در کشور همکار، در حال انجام می باشد. جهانپور اضافه کرد: آن طور که رئیس انستیتو پاستور وعده داده است شاهد اجرای مرحله سوم مطالعات بالینی این واکسن تولید مشترک در بهمن و اسفند روی ۵۰ هزار نفر داوطلب در کشورمان خواهیم بود و بعد از تأیید نهایی تولید انبوه این واکسن نیز در دستور کار قرار می گیرد. وی اشاره کرد: قبل از این نیز انستیتو پاستور با این کشور، همکاری مشترک در تولید واکسن داشته است و در ادامه آن همکاری ها، تولید مشترک واکسن کرونا را فناوری خاص دنبال می کند. آقای جهانپور اظهار داشت: این فناوری واکسن تولید مشترک ساویونیت پروتئین است که قسمتی از پروتئین آر بی دی ویروس را تولید می کند که روش شناخته شده ای است و فناوری قابل توجهی دارد که در کشور ما نیز این انتقال فناوری صورت خواهد گرفت.

1399/10/11
18:44:59
5.0 / 5
2028
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد