سلامت باشی SalamatBashi.ir
رئیس مركز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی؛

30 درصد قربانیان كرونا هیچ بیماری زمینه ای ندارند

30 درصد قربانیان كرونا هیچ بیماری زمینه ای ندارند

به گزارش سلامت باشی رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه شهید بهشتی با اعلان اینکه 30 درصد از جانباختگان کرونا، مبتلا به هیچ بیماری زمینه ای نیستند، اظهار داشت: این مساله مربوط به هیچ رده سنی خاصی نیست.


به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر، علیرضا ناجی، در پاسخ به این پرسش که آیا ایجاد عفونت طبیعی در بدن به تزریق واکسن اولویت دارد، از برخی رویکردها در خصوص عدم استفاده از واکسن انتقاد نمود و توضیح داد: این مساله که عفونت طبیعی می تواند بطور قطعی بدن را در مقابل ویروس ایمن کند، بزرگ نمایی کاذب درباره سیستم ایمنی در مقابل عفونت طبیعی است.
وی با تاکید بر اینکه منطق ایجاد ایمنی طبیعی نمی تواند برای تمامی افراد جامعه کارایی لازم را داشته باشد، اضافه کرد: نمی گردد با این ادعا که ایمنی طبیعی در مقایسه با بهره گیری از واکسن می تواند ایمن تر باشد، به افراد گارانتی صد درصد ایمنی طبیعی را دهیم چونکه پاسخ ایمنی بدن افراد در مواجه با کرونا متفاوت می باشد و در این میان احتمال بروز اتفاقات غیر قابل جبران بعد از ابتلاء به کرونا هم وجود دارد.
احتمال عدم ایجاد آنتی بادی کرونا در بدن ۲۰ درصد مبتلایان
وی اشاره کرد: در پاسخ ایمنی طبیعی بدن افراد به ویروس کرونا تفاوت زیادی حتی تا ۲۰۰ برابر وجود دارد و این در حالیست که نزدیک به ۲۰ درصد از افرادی که گرفتار عفونت های طبیعی می شوند احتمال این که آنتی بادی در بدن این افراد ایجاد نشود هم وجود دارد.
ناجی ضمن یادآوری این مساله که افراد مختلف نسبت به عفونت های طبیعی واکنش های متفاوتی دارند اظهار داشت: ویروس کرونا باتوجه به پروتئین هایی که دارد و بیان می کند و تعاملی که با ایمن بدن از راه های گوناگون برقرار می کند، بدن را تحت تأثیر قرار می دهد و این مساله موجب می شود که درصد کفایتی که از سیستم ایمنی که دریافت می نماییم متفاوت باشد چونکه بطور کلی درصد آنتی بادی های خنثی کننده حاصل از عفونت های طبیعی در افراد مختلف بسیار متفاوت می باشد.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه اثر بخشی واکسن ها را مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: زمانی که پای واکسن ها برای پیشگیری و درمان به میان می آید باید این مساله را مورد توجه قرار دهیم که حداقل استفاده از واکسن یک چاره بسیار مطمئن با پاسخی مشخص است.
وی اضافه کرد: واکسن ها مقادیر معین ویروس را با استانداردهای ایمن به بدون وارد می کنند، بدین سبب نتیجه نیز پاسخ مطمئن تری خواهد داشت.
چرا ایمنی ناشی از واکسن قابل اطمینان تر از ایمنی عفونت های طبیعی است؟ گ
این استاد دانشگاه با اشاره به این که پاسخ سیستم ایمنی افراد در مقابل دریافت واکسن تقریباً یکسان است عنوان کرد: یکی از مهمترین دلیلهای امنیت واکسن ها این است که افراد با مقادیر مساوی از واکسن و با ساختاری ایمن برخورد می کنند.
وی با اشاره به این که مبتلایان به کرونائی که مقادیر بالاتر ویروس را دریافت کرده اند در مقایسه با افرادی که به فرم های خفیف تر بیماری مبتلا شده اند بمراتب آنتی بادی ضعیف تری هم در بدنشان ایجاد می شود اشاره کرد: افرادی که به فرم های خفیف کرونا مبتلا و درمان شده اند، نفع بیشتری از واکسن می برند چونکه مقادیر کمتری از آنتی بادی را نیز دریافت کرده اند.
وی افزود: مطالعاتی که در سه هزار فرد بین ۱۸ تا ۳۵ سال مبتلا به کووید ۱۹ و بستری در بیمارستان انجام شده نشان میدهد که از این تعداد ۲۰ درصد از مبتلایان به بخش های مراقبت های ویژه بعد از مدتی بستری منتقل شدند و متأسفانه از این تعداد نیز سه درصد مرگ و میر ناشی از کرونا نشان از جدی بودن این ویروس حتی در افراد جوان و بدون بیماری زمینه ای دارد.
پرهیز از کلی گویی درباره مسائلی که با جان مردم در ارتباط است
ناجی با اعلان اینکه در حوزه سلامت و مواردی که با جان مردم ارتباط دارد باید از کلی گویی پرهیز کرد اظهار داشت: این مقایسه که جوانان نسبت افراد مسن و خانم ها در مقایسه با آقایان به مدل خفیف تر و ضعیف شده بیماری مبتلا می شوند یک کلی گویی است و برای تمامی افراد جامعه صدق نمی نماید.
عضو هیئت علمی دانشگاه اشاره کرد: هیچ گارانتی وجود ندارد که در ابتلاء به عفونت های طبیعی کووید ۱۹ چه اتفاقی رخ می دهد چونکه گوناگونی پاسخ ایمنی در افراد متفاوت می باشد.
وی با اشاره به اینکه طبق مطالعات پس از چند ماه آنتی بادی ها در بدن بهبودیافتگان کرونائی رفته رفته کاهش پیدا می کند به درصد بالای بیماریهای زمینه ای در کشور اشاره نمود و ضرورت استفاده از واکسن ها را مورد تاکید قرار داد.
واکسن از رنج ناشی از عوارض بیماری جلوگیری می کند
دکتر ناجی به یکی دیگر از دلیلهای برتری واکسن در مقایسه یا عفونت های طبیعی خصوصاً کووید ۱۹ را عوارض کرونا حتی تا ماه ها بعد از بهبود دانست و اضافه کرد: واکسن ها معمولاً عارضه ای ندارند و یا عوارض آنها بسیار محدود است و این در حالیست که خیلی از افراد حتی بعد از بهبود همچنان از عوارض کووید ۱۹ رنج می برند.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه با اشاره به اینکه حتی نمی توان جهانی را بدون واکسن متصور شد اظهار داشت: واکسن ها خدمات زیادی به بشر در زمینه سلامت کرده اند، بطور مثال در بیماریهای همانند آبله، سل، سرخک، سرخچه و فلج اطفال واکسن ها نقش مؤثری داشته و موجب ریشه کنی خیلی از بیماریها شده اند.
وی با اشاره به اینکه تغییرات در ساختار ویروس ها موضوعی عادی است اظهار نمود: ویروس ها به سبب تمایل بقا در طبیعت همیشه در حال تغییر هستند.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه با اعلان اینکه ۶ مدل مختلف ژنتیکی از ویروس کرونا تا حالا شناسایی شده که در حال تکثیر و چرخش است توضیح داد: روزهای اول شیوع پاندمی کووید صحبت از گونه مختلف L و S ویروس کرونا بود درحالیکه مدل L بیماری زایی وخیم تری داشت و با گذشت چند ماه ویروس L به Vو Gتبدیل شد و هم اکنون G نیز به سه بخش GR، GHو GVتغییر کرده که هم اکنون در حال انتقال است.
عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به آخرین داده ها در مورد واکسن ها کرونا اظهار داشت: هم اکنون دو واکسن فایزر و مدرنا مجوزهای سازمان غذا و داروی آمریکا را ستاندن کرده اند که هر دوی این واکسن ها در دسته واکسن های ژنومیک قرار دارند.
فعالیت ۲۰۰ کمپانی برای تولید واکسن اثربخش کرونا
ناجی از اثربخشی و کارایی بالای واکسن های وارد شده به بازار در مقابل کرونا آگاهی داد و اضافه کرد: هم اکنون حدود ۲۰۰ کمپانی در حال فعالیت و مطالعه برای تولید واکسن اثربخش در حوزه کرونا هستند.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه با اشاره به اینکه واکسن ها به لحاظ ماهیت و اثربخشی به گروه های مختلف تقسیم می شوند، افزود: این تصور که واکسن کرونا حاوی ویروس ضعیف شده کووید ۱۹ است تصوری غلط است چونکه درواقع واکسن کووید ۱۹ همانند واکسن آنفولانزا واکسنی غیرفعال است که بعد از کشت ویروسی مورد استفاده قرار می گیرد و دسته دوم واکسن های مورد استفاده هستند.
این استاد دانشگاه با اعلان اینکه دسته سوم واکسن های کووید از وکتور مناسب نوع دیگری از طیف واکسن های مقابله با کرونا هستند، اشاره کرد: در این مدل ویروس ها تکثیر پیدا نمی کنند بلکه درواقع پروتئین اسپایک در وکتورها به صورت ظاهر ویروس قرار داده می شود و به پیکر شخص تزریق می شود.
ناجی اضافه کرد: دسته چهارم واکسن هایی هستند از جنس پروتئین که پروتئین اسپایک را تولید می کنند و برنانو پارتیکل ها قرار داده می شوند و در ادامه این مجموعه را بعنوان واکسن به بدن تزریق می کنند.
این استاد دانشگاه با اشاره به این که دسته دیگری از واکسن ها هم در حال ساخت و ورود به بازار است، درباره این واکسن نیز توضیح داد: این واکسن توسط شرکتی ساخته شد که پیش تر این شرکت برای ابولا واکسن تولید و به بازار عرضه نموده بود، به شکلی که در تولد آن تقریباً از همان ساختار استفاده شده است.
وی اضافه کرد: در این مدل از نوعی ویروس از خانواده رابدو ویروس استفاده می شود به نام VSVو در آن ژن پروتئین اسپایک را قرار داده، ویروس در بدن تکثیر می شود و مقدار زیادی پروتئین در بدن تولید می شود، این واکسن در صورت ورود به بازارهمانند واکسن های ژنومیک، کارایی بسیار بالایی خواهد داشت.
جهان بدون واکسن جهانی تیره و تار است
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه در پاسخ به این پرسش که ایمنی طبیعی بر استفاده از واکسن اولویت دارد یا خیر اظهار داشت: جهان بدون واکسن جهانی تیره و تار است.
ناجی با اعلان اینکه حتی نمی توان جهانی را بدون واکسن متصور شد اظهار داشت: واکسن ها خدمات زیادی به بشر در زمینه سلامت کرده اند بطور مثال در بیماریهای همانند آبله، سل، سرخک، سرخچه و فلج اطفال واکسن ها نقش مؤثری داشته و موجب ریشه کنی خیلی از بیماریها شده اند.
وی با اشاره به این که سوال اصلی این است که آیا عفونت طبیعی ایمنی قوی تری دارد یا واکسن می تواند جامعه را در مقابل ویروس کووید ۱۹ ایمن کند، از کارایی بالای واکسن کرونا تا رقمی نزدیک به ۹۶ درصد آگاهی داد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه ضمن مقایسه اثربخشی واکسن کووید ۱۹ با آنفلوانزا اشاره کرد: واکسن آنفلوانزا تنها بین ۵۰ تا ۷۰ درصد کارایی دارد و این در حالیست که واکسن کووید ۱۹ بسیار بیشتر از این مقدار کارایی دارد.


منبع:

1399/10/09
12:28:23
5.0 / 5
1881
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد