سلامت باشی SalamatBashi.ir

کم خطرترین گزینه در بین کنسروهای ماهی گزارشی از یک لابراتوار معتبر

کم خطرترین گزینه در بین کنسروهای ماهی گزارشی از یک لابراتوار معتبر

سلامت باشی: بگفته یک پاتولوژیست، نتایج یک آزمایش تخصصی بر روی چند نمونه مختلف کنسرو ماهی موجود در بازار نشان میدهد که تعدادی از انواع کنسرو ماهی در مقایسه با انواعی دیگر، میزان جیوه کمتری دارند. در عین حال همه ماهی هایی که تست شدند میزان جیوه آنها در رنج مجاز و استاندارد قرار دارند و جوشاندن کنسرو تاثیر به سزایی در پایین آوردن میزان جیوه آنها ندارد.



فاخره بهبهانی: جیوه یک فلز سنگین و سمی است که بر اثر فعالیت صنایع مختلف وارد آب های آزاد شده و ماهی ها به آن آلوده می شوند. زمانیکه جیوه جذب ماهی می شود، چه ماهی را تازه مصرف نماییم و چه بصورت کنسروی این فلز وارد بدن ما می شود و نمی توان اظهار داشت که فقط ماهی های کنسرو شده آلوده به جیوه هستند. مصرف ماهی های آلوده به جیوه می تواند برای خانم های حامله و خردسالان خطرناک باشد و اگر فرد بصورت مستمر به مقدار زیاد از این ماهی ها استفاده نماید، در درازمدت این مواد در بدن تجمع پیدا کرده و به دوز مسمومیت زا می رسد.
میزان جیوه همه کنسروهای ماهی در حد مجاز است
دکتر فاطمه امینی نجفی، دامپزشک و متخصص پاتولوژیست و میکروبیولوژیست و مدرس دانشگاه در گفت و گو با خبر آنلاین می گوید: در ضمن آزمایشی، میزان جیوه چند نمونه کنسرو ماهی مختلف موجود در بازار را در آزمایشگاهی تخصصی اندازه گیری کردیم. این بررسی بر روی شش نمونه از انواع کنسرو ماهی جوشیده و نجوشیده همچون کنسرو ماهی مارلین، ماهی تن، ماهی هوور، ماهی زرده، ماهی تن در روغن زیتون و ماهی قزل آلا انجام شد.
به گفته دکتر امینی نجفی، مصرف کنندگان باید دقت داشته باشند که همیشه نام و نوع ماهی استفاده شده در کنسرو ماهی روی بسته بندی محصول درج می شود و حتما پیش از خرید، از نوع ماهی کنسرو شده اطمینان حاصل کنند.
نتایج آزمایشات نشان داده است میزان جیوه مورد بررسی در کنسرو ماهی مارلین با ۰/۰۲ درصد ppm در بالای جدول و میزان جیوه بالاتری نسبت به ماهی های تن، هوور و زرده دارد. بهترین نتایج مربوط می شود به ماهی قزل آلا که در حد صفر جیوه داشته، در عین حال همه ماهی های کنسرو شده ای که تست شدند میزان جیوه آنها در رنج مجاز و استاندارد قرار دارد و جوشاندن تاثیر به سزایی روی کاهش میزان جیوه ندارد.
انباشت زیستی چیست؟
شاید این سوال مطرح شود که چرا تعدادی از ماهی ها جیوه بیشتری دارند؟ دکتر امینی نجفی در پاسخ می گوید: علت برمی گردد به یک پدیده علمی به نام «انباشت زیستی» که ماهی های بزرگ تر مثل مارلین، تن و هوور چون عمر طولانی تری در دریا دارند، انباشت بیشتری از جیوه در بدن شان اتفاق می افتد. در عوض ماهی هایی مثل قزل آلا، ساردین و کیلکا که هم کوچک تر هستند و هم عمر کوتاه تری دارند، انباشت جیوه کمتری در بدن شان اتفاق می افتد.
بنابراین اگر دنبال ماهی سالم تر با میزان جیوه کمتر هستید به سراغ ماهی های جوان تر و کوچک تر بروید. نکته قابل توجه دیگر این که چربی ماهی بطور مستقیم جیوه را جذب نمی نماید. جیوه بیشتر در بافت عضله و گوشت ماهی ذخیره می شود. ازاین رو میزان چرب بودن ماهی یا نوع بافت استخوانی یا غضروفی آن به تنهایی عامل اصلی در جذب بیشتر جیوه نیست و در کل ماهی های کوچک تر و کم عمرتر چه روغنی و چه غیر روغنی ایمن تر هستند.
این متخصص با اشاره به این که مصرف کنسرو ماهی برای افراد سالم مشکلی ایجاد نمی کند، می افزاید: البته برای افرادی که بیماریهای مزمن مثل فشار خون، دیابت و نارسایی های کلیوی دارند یا خردسالان و زنان حامله بهتر است که مصرف آن محدود شود.
۴۷۲۳۲

منبع:

1404/06/23
09:31:56
5.0 / 5
5
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
لینک دوستان سلامت باشی

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد