مطالعات نشان می دهد؛

کمبود هورمون های جنسی ریسک پارگی تاندون کتف را بیشتر می کند

کمبود هورمون های جنسی ریسک پارگی تاندون کتف را بیشتر می کند

یک مطالعه جدید نشان میدهد که سطوح پایین تر هورمون های جنسی ممکنست با پارگی روتاتور کاف شانه در مردان و زنان ارتباط داشته باشد.



به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، پژوهشگران دریافتند در بین زنان با سطوح پایین استروژن، احتمال پارگی روتاتور کاف ۴۸ درصد بیشتر از زنان با سطح استروژن طبیعی است. در بین مردان، احتمال پارگی روتاتور کاف در میان آنهایی که سطح تستوسترون پایینی داشتند، ۸۹ درصد بیشتر بود.
دکتر «پیتر چالمرز»، یکی از نویسندگان مطالعه از دانشگاه یوتا، می گوید: «مدت هاست که می دانیم وقتی سطح استروژن و تستوسترون پایین است، منجر به پوکی استخوان یا ضعیف شدن استخوان ها می شود. و با ضعیف تر شدن استخوان ها، اتصالات تاندون به استخوان به خطر می افتند، و اساساً پارگی روتاتور کاف به همین خاطر است.»
چالمرز اشاره کرد: «از آنجا که این یک مطالعه مشاهده ای است، نمی تواند ثابت کند که سطوح پایین تستوسترون و استروژن موجب پارگی روتاتور کاف می شوند، فقط این دو با هم مرتبط هستند.»
وی اظهار داشت: «تستوسترون یک استروئید آنابولیک است، به این معنا که عضله می سازد. زمانی که یک عضله ایجاد می شود، تاندون باید برای جبران نیروی بالا رفته توسط عضله ساخته شود. بدین سبب ممکنست زمانی که میزان تستوسترون پایین است، تاندون ها دیگر آن سیگنال را دریافت نکنند، و سپس اتصال ضعیف شود.»
نویسندگان مطالعه پیشنهاد کردند که کمبود هورمون های جنسی نه فقط می تواند منجر به پارگی روتاتور کاف شود، بلکه ممکنست مانع از بهبودی نیز شود.
از آنجا که هم کمبود تستوسترون و هم کمبود استروژن قابل درمان است، این خطر ممکنست قابل اصلاح باشد. چالمرز اظهار داشت: «اما ما هنوز شواهد کافی برای سفارش به آن نداریم.»
روتاتور کاف دارای تاندون هایی است که استخوان بازو را به تیغه شانه متصل می کند. هنگامی که یک یا چند تا از این تاندون ها پاره می شود، تاندون دیگر بطور کامل به سر استخوان بازو نمی چسبد و در نتیجه درد به وجود می آورد.
پارگی روتاتور کاف اتفاقی شایع است و در شدیدترین موارد، ترمیم جراحی مورد نیاز است.
برای این مطالعه، پژوهشگران از داده های حدود ۲۳۰، ۰۰۰ مرد و زن با میانگین سنی ۵۴ سال استفاده کردند که از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۷ تحت عمل جراحی برای ترمیم پارگی روتاتور کاف قرار گرفتند. آنها این بیماران را با افراد مشابه بدون جراحی مقایسه کردند.
محققان دریافتند در بین افرادی که تحت عمل جراحی قرار گرفتند، ۲۷ درصد از زنان گرفتار کمبود استروژن و ۷ درصد از مردان گرفتار کمبود تستوسترون بودند، در صورتیکه ۲۰ درصد از زنان و ۴ درصد از مردانی که جراحی نکرده بودند، کمبود هورمون های جنسی داشتند.
آنها دریافتند که احتمال ترمیم روتاتور کاف برای زنان مبتلا به کمبود استروژن و برای مردان مبتلا به کمبود تستوسترون تقریباً سه برابر بیشتر است.

1401/02/01
16:25:46
5.0 / 5
753
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد