سلامت باشی SalamatBashi.ir

معجزه این لبنیات برای سلامت روده

معجزه این لبنیات برای سلامت روده

به گزارش سلامت باشی، پنیر تنها یک خوشمزه ساده نیست و فراتر از یک لذت، یک داروی طبیعی بالقوه برای سلامت روده و متابولیسم ماست.



به گزارش سلامت باشی به نقل از خبر آنلاین، اغلب ما پنیر را تنها به عنوان یکی از اعضای دوست داشتنی سفره هایمان می شناسیم؛ ماده ای که طعم غذاهایمان را کامل می کند و لذت بخش است.

فارس در خبری نوشت: اما آیا تابحال به این فکر کرده اید که پشت این طعم دلنشین، چه دنیای علمی شگفت انگیزی نهفته است؟ در این خصوص با دکتر مریم کلاهدوز سرپرست گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به گفتگو پرداختیم.

منظور از این تعبیر که پنیر تعدیل کننده میکروبیوم است، چیست؟

نیر تنها یک خوشمزه ساده نیست. در حقیقت، دنیایی از میکروب های مفید، بخصوص باکتری های اسید لاکتیک، در پنیر وجود دارند.

این باکتری ها در فرایند تخمیر پنیر نقش حیاتی دارند و وقتی ما پنیر مصرف می نماییم، این باکتری های دوست داشتنی موقتاً وارد سیستم گوارشی ما، یعنی روده، می شوند.

نقش آنها به عنوان تعدیل کننده میکروبیوم به این معناست که آنها به متعادل کردن جمعیت میکروب های موجود در روده کمک می کنند. این تعادل، برای سلامت کلی بدن، همچون سلامت روده و متابولیسم، بسیار حیاتیست.

یعنی پنیر مستقیماً روی سلامت روده ما تأثیر می گذارد؟

وده ما یک اکوسیستم بسیار پیچیده است و رژیم غذایی نقشی اساسی در شکل گیری به آن دارد. غذاهای تخمیر شده مانند پنیر، به عنوان وسیله ای عمل می کنند که این میکروب های مفید را به روده منتقل کرده و به تکثیر آنها کمک می کنند.

این باکتری های مفید می توانند فواید گوناگونی داشته باشند؛ مثلا می توانند در مهار رشد باکتری های مضر (پاتوژن ها)، تولید ترکیبات زیست فعال که برای بدن مفیدند، و همینطور تنظیم عملکرد سلول های دیواره روده نقش ایفا کنند.

ما فهمیده ایم که باکتری های موجود در پنیر، بعد از ورود به محیط روده، قابلیت شگفت انگیزی در تغییر بیان ژن خود دارند. به عبارت ساده تر، آنها می توانند برنامه ریزی خویش را تغییر دهند با محیط جدید سازگار شوند.

نتیجه این تغییر، افزایش چشم گیر توانایی آنها در تولید آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها بعد از رسیدن به روده است. این یک فرایند خودتنظیمی است که قبلاً در مطالعات مربوط به غذاهای تخمیر شده کمتر به آن توجه شده بود و نشان داده است که پنیر می تواند به صورت فعال در غنی سازی بدن ما از مواد مغذی نقش داشته باشد.

توصیه شما به عنوان یک متخصص تغذیه به مخاطبان چیست؟ آیا باید مصرف پنیر را افزایش دهند؟

وصیه کلی ما همیشه بر تعادل و تنوع در رژیم غذایی استوار است. پنیر، به سبب همین فواید علمی که بحث کردیم، می تواند یک بخش بسیار پرارزش از یک رژیم غذایی سالم باشد.

اما مهم می باشد که پنیر را به شکل متعادل و در کنار سایر مواد غذایی مفید مصرف نماییم. مصرف بیش از اندازه هر ماده غذایی، حتی مفیدترین آن، سفارش نمی گردد. نکته کلیدی اینست که بدانیم پنیر، فراتر از یک لذت، یک داروی طبیعی بالقوه برای سلامت روده و متابولیسم ماست.


منبع:

1404/06/18
09:35:48
5.0 / 5
7
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
لینک دوستان سلامت باشی

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد