سلامت باشی SalamatBashi.ir

مراقب این علایم در سنین جوانی باشید

مراقب این علایم در سنین جوانی باشید

خراسان رضوی آگاهی از علایم اولیه پوکی استخوان (بیماری خاموش)، مدیریت صحیح این بیماری و تشخیص و درمان بموقع بیماری برای همه افراد ضروری می باشد. برای مثال گاهی شکستن ناخن ها می تواند نشانه پیوندهای ضعیف استخوانی باشد و می تواند بر روی استخوان های فرد نیز تاثیر بگذارد. این بیماری یک نفر از هر سه زن و یک نفر از هر پنج مرد بالای 50 سال را تحت تاثیر قرار داده است اما فقط حدود 20 درصد از بیماران مبتلا به پوکی استخوان خوش شانس هستند که بیماری را تشخیص داده و تحت درمان قرار می گیرند.


پوکی استخوان یک بیماری استخوانی خاموش است که در مراحل اولیه علایم ندارد اما می تواند تحرک و استقلال فرد را به شدت مختل کند. با توجه به این که درصد اندکی از افراد تحت درمان قرار می گیرند شیوع این بیماری و تاثیر مخرب آن بر زندگی افراد می تواند موجب درد و ناتوانی طولانی مدت شود.
پوکی استخوان شایع ترین بیماری است که هم زنان و هم مردان را درگیر می کند و البته زنان چهار برار بیشتر از مردان در معرض مبتلاشدن به پوکی استخوان بعد از یائسگی هستند برای اینکه کاهش استروژن منجر به کاهش سریع تر توده استخوانی می شود. پوکی استخوان بیماری است که عمدتاً با افزایش سن رخ می دهد اما انواع پوکی استخوان نیز می تواند جوانان را تحت تاثیر قرار دهد.
استخوان یک بافت زنده است که دائما درحال تجزیه و بازسازی است، هنگامی که تولید استخوان جدید با از دست دادن استخوان قدیمی همخوانی ندارد، پوکی استخوان ایجاد می شود و افراد باید اطمینان حاصل کنند که همه مواد مغذی ضروری را در وعده غذایی روزانه خود مصرف می کنند تا از چنین شرایطی جلوگیری نمایند. اگر پوکی استخوان در مراحل اولیه تشخیص داده شود، قابل درمان است، در نتیجه، هر فرد بالای ۴۰ سال باید استواری استخوان خودرا بررسی کند و سبک زندگی سالمی را در پیش گیرد.
مهمترین راه حل ها برای جلوگیری از پوکی استخوان
شیوه زندگی منظم
مصرف غذاهای مفید و سرشار از کلسیم، ویتامین دی (D) و پروتئین کافی
مصرف غذاها یا مکمل ها برای حفظ سلامت استخوان ها
انجام تمرینات منظم ورزشی
قرارگرفتن در معرض آفتاب


عوامل تهدیدکننده مبتلاشدن به پوکی استخوان
شیوه زندگی کم تحرک
سیگارکشیدن یا نوشیدن الکل
یائسگی زودرس
کمبود وزن یا کاهش محتوای تغذیه ای
سابقه خانوادگی پوکی استخوان
افزایش شکستگی پس از ۵۰ سالگی
از دست دادن قد یا حالت خمیده
شرایطی مانند دیابت، آرتریت روماتوئید، سرطان یا بیماریهای گوارشی
استفاده بیش از اندازه از استروئیدها و گلوکوکورتیکوئیدها
برخی از علایم و نشانه های رایج بیماری
از دست دادن قد
تغییر وضعیت (خم شدن به جلو)
تنگی نفس (ظرفیت ریه کوچکتر به سبب فشرده شدن استخوان ها)
درد در ناحیه کمر و گردن
شکستگی استخوان
غذاهای مفید برای جلوگیری از پوکی استخوان
لبنیات مانند شیر، ماست و پنیر
پروتئین مانند گوشت بدون چربی، مرغ و ماهی
سبزی های سبز رنگ


پوکی استخوان در آسیا و اقیانوسیه
پیش بینی می شود تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۵۰ درصد شکستگی های مفصل ران در آسیا و اقیانوسیه رخ دهد. بقای افراد مبتلا به شکستگی پوکی استخوان تا ۶ سال بطور قابل توجهی به خطر می افتد و این بیماران در سال اول با خطر دو برابری مرگ مواجهند.
همچنین، پیش بینی می شود در دو دهه آینده بیش از ۳۱۹ میلیون نفر از افراد ۵۰ ساله و بالاتر از آسیا و اقیانوسیه در معرض خطر بالای شکستگی پوکی استخوان قرار دارند، در صورتیکه انتظار می رود بیش از نیمی از شکستگی های ران در جهان تا سال ۲۰۵۰ در این منطقه رخ دهد.
پوکی استخوان در سایر نقاط جهان
تخمین زده می شود که حدودا ۳ میلیون نفر در انگلستان به پوکی استخوان مبتلا هستند و حدود یک پنجم افراد مبتلا به این بیماری مجبور به بازنشستگی و کاهش ساعات کاری خود شده اند در صورتیکه یک چهارم آنها با درد طولانی مدت زندگی می کنند.
همین طور در ایتالیا، پیش بینی کردند که ۵ میلیون ایتالیایی که ۸۰ درصد آنان را زنان یائسه تشکیل می دهد با این بیماری مواجهند و ۲۳ درصد از زنان بالای ۴۰ سال و ۱۴ درصد از مردان بالای ۶۰ سال از پوکی استخوان رنج می برند.
پژوهشگران تخمین زدند که در ایرلند ۳۰۰ هزار نفر در سن ۵۰ سالگی با این بیماری مواجهند و تنها ۱۵ درصد از آنان از بیماری خود باخبر هستند.
نتایج بررسی ها نشان میدهد که حدود ۴۰۰۰ نفر در سال ۲۰۱۹ به سبب شکستگی مفصل ران در رابطه با پوکی استخوان در بیمارستان های ایرلند بستری شدند که ۶۹ درصد آنان زن بودند. ایرلند ششمین میزان شکستگی مفصل ران در سطح جهانی را دارد.
بهترین درمان برای پوکی استخوان، پیشگیری است البته تعدادی از داروها نیز در کاهش پیشرفت بیماری موثر هستند. تشخیص سریع این بیماری خاموش برای مساعدت با افراد خصوصاً زنان و جلوگیری از لطمه های احتمالی تغییردهنده زندگی بسیار مهمست.
روز جهانی پوکی استخوان هر ساله در ۲۰ اکتبر برگزار می گردد و موضوع امسال آن «تقویت استواری استخوان ها» بود و برای ایجاد آگاهی در میان مردم در مورد سلامت استخوان و اهمیت حفظ رژیم غذایی متعادل است.
منابع

emergency-live.com

irishtimes.com

accesscard.org.uk

timesnownews.com

latestnews.fresherslive.com

news۹live.com

netmeds.com

truescoopnews.com

medicircle.in

newsbeezer.com

firstpost.com



1400/07/29
15:20:30
5.0 / 5
1133
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد