محققان كشف كردند

درمان سرطان ریه با داروی ترکیبی جدید

درمان سرطان ریه با داروی ترکیبی جدید

سلامت باشی: خراسان رضوی کارآزمایی بالینی بین المللی نتایج امیدوارکننده ای از درمان هدفمند گیرنده انسانی فاکتور رشد اپیدرمی 2(HER 2) برای سرطان ریه سلول غیرکوچک ارائه می دهد.



به گزارش نیوز وایز داده های جدید پژوهشگران مرکز سرطان مموریال اسلون کترینگ(MSK) ایالات متحده یک درمان جدید امیدوارکننده برای افراد مبتلا به سرطان ریه سلول غیرکوچک با گیرنده انسانی فاکتور رشد اپیدرمی ۲(HER ۲) جهش یافته(NSCLC) را نشان داد.

مرحله دوم کارآزمایی بین المللی چند مرکزی(DESTINY-Lung۰۱) نشان داد که در بیماران مبتلا به سرطان ریه سلول غیرکوچک جهش یافته HER۲ داروهای تراستوزوماب دروشتکن(trastuzumab deruxtecan)، یک مزدوج آنتی بادی-دارویی HER۲ فعالیت ضد سرطانی قوی و با دوام از خود نشان داد. این تحقیق توسط دکتر باب لی، محقق اصلی مرکز سرطان مموریال اسلون کترینگ، سفیر پزشک در چین و آسیا و اقیانوسیه و مدیر ارشد علمی این مرکز انجام شد.

تراستوزوماب که با نام تجاری هرسپتین و دروشتکن با نام تجاری اینهرتو به فروش می رسد، آنتی بادی تک بنیانی است که برای درمان سرطان سینه و سرطان معده و بطور خاص برای سرطانی که گیرنده HER۲ مثبت است و ممکنست به تنهایی یا همراه با سایر داروهای شیمی درمانی نیز استفاده گردد.

دکتر لی توضیح داد: این نتایج برای این گروه از بیماران که درمان آنان بطور معمول با اشکال دیگر درمان مشکل بوده، بسیار امیدوار کننده است.

محققان و پزشکان در مرکز سرطان مموریال اسلون کترینگ ۲ دهه است که گیرنده انسانی فاکتور رشد اپیدرمی ۲(HER ۲) را در سرطان ریه بررسی می کنند و نتایج نشان میدهد که مدل تغییر یافته دیگری در پیشرفت درمان برای این بیماران ارائه می شود.

تلاش های اخیر در هدف قرار دادن سرطان ریه سلول غیرکوچک جهش یافته HER۲ دلگرم کننده اما نتایج متناقضی به دنبال داشته است. جهش های HER۲ حدود سه درصد از سرطان ریه سلول غیرکوچک غیرسنگفرشی را تحریک می کند. بیماران مبتلا به این سرطان ها بطور معمول در سن جوانی، زن و غیرسیگاری هستند و اغلب پیش آگهی ضعیف و شیوع افزایشی متاستازهای مغزی دارند. بااینکه هدف گیری HER۲ درمان بیماران مبتلا به سرطان سینه و معده را تغییر داده اما هم اکنون هیچ درمانی با هدف HER۲ برای بیماران مبتلا به سرطان ریه سلول غیرکوچک تایید نشده است.

بین مه ۲۰۱۸ و جولای ۲۰۲۰، ۹۱ بیمار از آمریکای شمالی، اروپا و آسیا که قبل از این تحت درمان سرطان ریه سلول غیرکوچک با HER۲ جهش یافته قرار گرفته بودند، برای مرحله دوم آزمایش(DESTINY-Lung۰۱) با داروهای تراستوزوماب دروشتکن تحت درمان قرار گرفتند. در میان ۹۱ بیمار ۵۰ بیمار پاسخ عینی تایید شده(۵۴.۹درصد) داشتند و بطور تقریبی همه بیماران کنترل بیماری با کاهش اندازه تومور(۹۲.۳درصد) را نشان دادند.

این نخستین ترکیب آنتی بادی-دارویی(نوعی داروی دقیق) که برای سرطان ریه است، نخستین درمان با هدف گیری جهش های HER۲ و نخستین درمان با هدفگیری HER۲ برای سرطان ریه است که از طرف سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) بعنوان یک درمان موفقیت آمیز شناخته شده است.

یافته های این تحقیق در مجله پزشکی New England(NEJM) منتشر و در کنگره انجمن اروپایی پزشکی سرطان شناسی(ESMO) ۲۰۲۱ ارائه شده است.





منبع:

1400/06/28
20:27:03
5.0 / 5
1017
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد