سلامت باشی SalamatBashi.ir

ممنوعیت لاک در اروپا

ممنوعیت لاک در اروپا

سلامت باشی: یک ماده شیمیایی به نام تی پی او که در خیلی از لاک های ژل ناخن برای تسریع خشک شدن و حفظ رنگ به کار می رود، به علت خطرات بالقوه برای باروری، در بخش عمده ای از اروپا قدغن شد.


به گزارش سلامت باشی به نقل از خبر آنلاین، ماده ای شایع که در خیلی از لاک های ژل ناخن وجود دارد، در بیشتر کشورهای اروپایی غیرقانونی اعلام شده است؛ با اینحال در ایالات متحده همچنان آزادانه دردسترس است.
به گزارش یورونیوز، این ماده تحت عنوان تری متیل بنزوئیل دی فنیل فسفین اکسید (Trimethylbenzoyl diphenylphosphine oxide - TPO) حالا به صورت رسمی در تمامی محصولات آرایشی ممنوع شده است و نهادهای نظارتی اتحادیه اروپا آنرا بعنوان ماده ای بالقوه سمی برای انسان شناسایی نمودند.
«TPO» یک «فوتواینیشیِیتور» است؛ یعنی ماده ای شیمیایی که به سخت شدن لاک ژل در زیر نور فرابنفش کمک کرده و باعث ماندگاری و درخشش طولانی تر رنگ می شود.
ممنوعیت این ماده بعد از مطالعات حیوانی وضع شد که ارتباط آنرا با مشکلات طولانی مدت باروری نشان دادند. اتحادیه اروپا در حالی این اقدام پیشگیرانه را اجرا می کند که تحقیقات بیشتری همچنان ادامه دارد.

این ممنوعیت چه معنایی برای سالن های ناخن اروپا، تولیدکنندگان و بازار آمریکا دارد؟ سالن های ناخن در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، همینطور کشورهایی مانند نروژ و سوئیس که مقررات اتحادیه را دنبال می کنند، باید فورا فروش محصولات حاوی این ماده را متوقف کرده و موجودی خویش را به صورت ایمن معدوم کنند. تولیدکنندگان هم درحال رقابت هستند تا محصولات خویش را بدون این ماده بحث برانگیز بازفرمولاسیون کنند.
در همین حال، ایالات متحده هنوز استفاده از «TPO» را قانون گذاری نکرده است و این ماده به لیست بلندبالای مواد شیمیایی و افزودنی هایی می پیوندد که در اروپا ممنوع اما در آمریکا همچنان رایج هستند. از دیگر مواد ممنوع در اروپا که در آمریکا استفاده می شوند مواد نگهدارنده BHA و BHT هستند.
این ممنوعیت اروپایی می تواند تاثیرات گسترده ای بوجود آورد. برندهای آمریکایی که محصولات خویش را از اروپا تهیه می کنند یا در آنجا فرمولاسیون می سازند، امکان دارد وادار به تغییر شوند. این مساله می تواند سبب کمبود محصول در بازار یا حتی باعث شود نهادهای نظارتی ایالات متحده هم به این مسئله توجه نمایند.
مخالفت صنعت برخی فعالان صنعت ناخن با این ممنوعیت مخالفت کرده اند. عمده فروش بلژیکی به نام «ASAP Nails and Beauty Supply» یک وبسایت اعتراضی راه اندازی کرده و استدلال می کند که «هیچ مدرک انسانی دال بر خطر این ماده وجود ندارد» و این تصمیم سبب «آسیب اقتصادی عمده» به کسب وکارهای کوچک خواهد شد.


منبع:

1404/06/13
11:50:49
5.0 / 5
24
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
لینک دوستان سلامت باشی

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد