سلامت باشی SalamatBashi.ir

انتقاد از رسانه ملی چرا آموزش های پزشکی در جنگ 12 روزه غایب بودند؟

انتقاد از رسانه ملی چرا آموزش های پزشکی در جنگ 12 روزه غایب بودند؟

به گزارش سلامت باشی، یک پزشک به خبرآنلاین می گوید: «انتظار داشتیم رسانه ملی در مواقع خطر به کمک مردم بیاید و آموزش های لازم را عرضه نماید، اما صداوسیما در این آزمون مردود بود. به عنوان مثال، بحث آلودگی های رادیواکتیو در پی حمله به تأسیسات اتمی، یک نکته مهمست که نیاز به آموزش دارد و این آموزش باید تحت نظارت افراد متخصص و در واضح ترین شکل ممکن به سمع و نظر عموم جامعه برسد، ولی ما هیچ محتوای صریح و صحیحی پیرامون این مسئله از صداوسیما ندیدیم.»



الهه جعفرزاده: جنگ ۱۲روزه اخیر بین ایران و اسرائیل، علاوه بر چالش های نظامی، ضرورت اطلاع رسانی شفاف و ارائه آموزش های ضروری به مردم و کادر درمان را بالاتر از پیش آشکار کرد. در این راستا، دکتر هادی یزدانی، پزشک و فعال صنفی، در گفت و گو با خبرآنلاین از عملکرد ضعیف رسانه ملی در آگاهی بخشی و آموزش های پزشکی در این بحران انتقاد کرده و بر لزوم شفافیت و تقویت آموزش های طب نظامی تاکید می کند. او اعتقاد دارد که فقدان اطلاع رسانی درست و تریبون دادن به افراد غیرمتخصص، نه فقط اعتماد عمومی را خدشه دار می کند، بلکه می تواند تبعات جدی در مدیریت بحران داشته باشد.


ناکارآمدی رسانه ملی در آموزش های بحران
یزدانی با انتقاد از عملکرد صداوسیما در بحران جنگ اخیر، می گوید: «انتظار داشتیم رسانه ملی در مواقع خطر به کمک مردم بیاید و آموزش های لازم را عرضه نماید، اما صداوسیما در این آزمون مردود بود. بعنوان مثال، احتمال آلودگی های رادیواکتیو در پی حمله به تأسیسات اتمی، یک نکته مهمست که نیاز به آموزش دارد و این آموزش میبایست تحت نظارت افراد متخصص و در واضح ترین شکل ممکن به سمع و نظر عموم جامعه برسد، ولی ما هیچ محتوای صریح و صحیحی پیرامون این مسئله از صداوسیما ندیدیم.»

او به اختصاص تریبون به افراد غیرمتخصص، مانند تعدادی از حکمای طب سنتی، که از طرف سازمان نظام پزشکی بعنوان مداخله گران بدون مجوز در درمان شناخته شده اند، اشاره می کند: «در جریان وقایع اخیر، صداوسیما بجای دعوت از روانپزشکان، روانشناسان یا متخصصان طب اورژانس که می توانند آموزش های کاربردی برای مواقع خطر عرضه کنند، به افراد غیرمتخصص، شامل حکیم خیراندایش، فرصت داد و از این طریق به نشر اطلاعات ناصحیح کمک کرد یا دست کم هیچ نقشی در نشر اطلاعات ضروری و مفید ایفا نکرد. این در شرایطی است که آموزش هایی مانند نحوه گفت و گو با خردسالان درباره ی جنگ، که گروهی پرخطر محسوب می شوند، یا چگونگی مواجهه با خطرات احتمالی مانند آلودگی های رادیواکتیو، از نیازهای اساسی مردم در این دوره بود. در حقیقت ما به آموزش طب نظامی و اورژانسی نیاز داشتیم، نه طب سنتی.»

یزدانی تاکید می کند: «صداوسیما با رجزخوانی های بی فایده و کم کاری در ارائه محتوای آموزشی، آن هم در ساعات پرمخاطب، فرصت آگاهی بخشی را از دست داد و این امر موجب شد مرجعیت رسانه ای به سوی رسانه های خارجی سوق پیدا کند.»



لزوم بازبینی در آموزش های طب نظامی

یزدانی به اهمیت طب نظامی در وضعیت بحرانی اشاره می کند و می گوید: «در جنگ های قرن ۲۱، با تهدیداتی مانند حملات بیولوژیک، شیمیایی یا اتمی، آموزش های طب نظامی برای کادر درمان ضروریست.»

او معتقد است: «دوره های بازآموزی روتین برای پزشکان و پرستاران باید شامل حداقل های آموزش طب نظامی باشد تا در وضعیت بحرانی، کادر درمان آمادگی لازم را داشته باشند. هرچند برخی پزشکان ممکنست بصورت خودجوش این آموزش ها را دنبال کرده باشند، اما نیاز به برنامه ریزی منسجم و الزامی در این حوزه به شدت احساس می شود.»

به گفته او «تغییر سبک جنگ ها در دنیای مدرن، ضرورت بازبینی در محتوای آموزشی کادر درمان را دوچندان کرده است. این آموزش ها می توانند شامل نحوه مدیریت مصدومان در وضعیت غیرمتعارف یا واکنش به تهدیدات شیمیایی و رادیواکتیو باشند، که در جنگ اخیر به علت احتمال حمله به تأسیسات اتمی، اهمیت بیشتری پیدا کردند.»
شفافیت در اطلاع رسانی؛ کلید جلب اعتماد عمومی
یکی از نکات کلیدی سخنان یزدانی، لزوم شفافیت در اطلاع رسانی است. او به نمونه شایعه «توزیع قرص یُد در محله امیرآباد تهران» اشاره می کند و توضیح می دهد: «قرص ید (یدید پتاسیم) برای جلوگیری از جذب ید رادیواکتیو توسط تیروئید در صورت نشت مواد هسته ای، بطورمثال در حمله به تأسیسات اتمی، استفاده می شود؛ که در جریان فوق، فقدان آگاهی درباره ی جوانب پیشگیرانه یا واکنشی بودن این اقدام، موجب سردرگمی و نگرانی مردم شد. اگر اقدامات پیشگیرانه، مانند همین توزیع قرص ید، با اطلاع رسانی شفاف همراه نباشد، ترس عظیمی در مردم بوجود می آورد و می تواند نتیجه معکوس داشته باشد.»

یزدانی تاکید می کند: «در عصر انفجار اطلاعات، سکوت یا پنهان کاری دیگر پاسخگو نیست و وزارت بهداشت و رسانه ها باید با شفافیت کامل، اطلاعات درست را در اختیار مردم قرار دهند تا از نشر اطلاعات ناصحیح توسط رسانه های مغرض جلوگیری شود.»

او هشدار می دهد: «برای هر کشوری مهمست که مرجعیت رسانه به بیرون از آن کشور سوق پیدا نکند. اگر مراجع رسمی، مرجعیت اطلاع رسانی را در کشور به دست نگیرند، رسانه های خارجی و افراد ناشناس این خلأ را پر خواهند کرد، که این اتفاق می تواند به سهم خود منجر به تشویش اذهان عمومی شود.»



۴۷۲۳۲



منبع:

1404/04/27
13:39:22
5.0 / 5
13
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
لینک دوستان سلامت باشی

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد