سلامت باشی SalamatBashi.ir

صدمه ۷ بیمارستان و جراحت ۵۷۵۰ نفر در حمله رژیم صهیونی

صدمه ۷ بیمارستان و جراحت ۵۷۵۰ نفر در حمله رژیم صهیونی

به گزارش سلامت باشی، معاون درمان وزارت بهداشت اظهار داشت: در خیلی از موارد، نهادهای مدعی دفاع از حقوق بشر در بزنگاه های بحرانی از ایفای رسالت انسانی خود غفلت می کنند.


به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر، سید سجاد رضوی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری که بامداد امروز ۳ شنبه ۱۷ خرداد در وزارت بهداشت با مبحث اقدامات وزارت بهداشت در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه برگزار شد، در ارتباط با سکوت سازمان جهانی بهداشت اظهار داشت: نماینده سارمان جهانی بهداشت که در ایران مستقر هستند، در زمان نیاز، اقدامات مؤثری جهت کمک به ایران انجام داد و هماهنگی های لازم را از راه حوزه بین الملل و وزارت بهداشت پیگیری کرد تا در روند تأمین اقلام ضروری اختلالی ایجاد نشود. با این وجود، همچنان جای خالی واکنش قاطع برخی نهادهای جهانی در زمینه بحران های انسانی احساس می شود. رضوی اظهار داشت: در خیلی از موارد، نهادهای مدعی دفاع از حقوق بشر در بزنگاه های بحرانی از ایفای رسالت انسانی خود غفلت می کنند. نه تنها اقدام مؤثری از جانب آنها مشاهده نمی گردد، بلکه حتی پیام های انسان دوستانه هم از جانب این نهادها به فراموشی سپرده می شود. وی افزود: این نوع برخوردهای گزینشی و سیاسی با مسایل انسانی، همواره مورد انتقاد نهادهای دیپلماتیک ایران همچون وزارت امور خارجه و مقامات سیاسی کشور بوده است؛ مقامات ایرانی هم بر ضرورت پیگیری قاطع این موارد در مجامع بین المللی تاکید دارند. رضوی در ارتباط با مهم ترین چالش ها اضافه کرد: ما دوروز جلسه ای را برگزار کردیم که نقاط ضعف و نفاط قوت در آن جلسه مورد بررسی قرار گرفت، در مورد چنین مسائلی بحث هماهنگی بین ارگان ها خیلی مهم است و باید در شرایط این چنینی هماهنگی بالا باشد؛ ما باید مانورهای مختلفی را انجام دهیم، در بخش آمد و شد کمی برای جابجایی مجروحین مشکل داشتیم، در داروو لوازم مشکلی نداشتیم و یا پرسنلی که خانواده هاشان در شهرستان بودند نگرانی هایی داشتند و این قضابا در دوسه روز اول کمی ناهماهنگ پیش رفت که برطرف شد. ایشان در ادامه درمورد بیمارستان های صدمه دیده اظهار داشت: حدود هفت بیمارستان ما چه مستقیم چه غیر مستقیم مورد اسیب قرار گرفت و درکرمانشاه یکی از بیمارستان های ما به شکل جدی صدمه دید و نقطه قوت انجایی بود که در رسانه ها به شکل سر بسته بازگو شد، ساعت سه بامداد زمانیکه به بیمارستان حمله شد بیماران را با کپسول اکسیژن به پارک نزدیک بیمارستان بردند تا پنج بامداد که باز به بیمارستان بازگشتند، اگر طول می کشید و نیاز می شد بطور قطع به بیمارستان های دیگر منتقل می شدند و یا پهپادی که به بیمارستان سوختگی ما خورد با جابجایی بیمارستان خدمت رسانی طی سه چهار ساعت صورت گرفت و خدمات رسانی انجام شد.

وضعیت بیمارستان ها بعد از حوادث اخیر و برنامه های آتی برای بازسازی

رضوی به تشریح وضعیت بیمارستان های صدمه دیده پرداخت و عنوان کرد: متاسفانه در جریان حوادث اخیر، بعضی از مراکز درمانی مهم همچون بیمارستان سوختگی مورد هدف قرار گرفتند. این اقدام نشان داده است که هدف اصلی، ایجاد صدمه و تلفات انسانی بوده است. وی ادامه داد: بر مبنای برآوردهای معاونت توسعه، بیمارستان فارابی کرمانشاه احتیاج به نوسازی کامل دارد. همینطور برنامه ریزی هایی برای جایگزینی بخش های تخریب شده همچون مرکز سوختگی در حال انجام می باشد. رضوی از طریق اندازی مراکز تخصصی سوختگی در دانشگاه های علوم پزشکی اطلاع داد و تاکید کرد: این مراکز بزودی راه اندازی خواهند شد تا خدمات لازم را در اختیار آسیبدیدگان قرار دهند.

۵۷۵۰ مجروح درمان شدند

به قول معاون درمان وزارت بهداشت، تشدید افسردگی و اختلالات سلامت روان در بین بیماران زمینه دار و مردم عادی نگران کننده است و بررسی های کارشناسی در این حوزه شروع شده است. وی ادامه داد: علایم صدمه روانی در چنین شرایطی موضوعی ثابت شده است و نیازمند مطالعات پیچیده برای اثبات نیست؛ اما تعیین وسعت این صدمه ها احتیاج به بررسی های دقیق دارد. خوشبختانه مشاوران سلامت روان، روان پزشکان و متخصصان علوم اجتماعی برنامه های مداخله ای گوناگونی را به اجرا گذاشته اند. او همینطور بر مبنای آمار رسمی خاطرنشان کرد: تابحال ۶۴ عمل جراحی در رابطه با مجروحان بحران اخیر انجام شده که بیشتر بیماران بعد از آن مرخص شده اند. هم اینک حدود ۱۷۰ مجروح در بیمارستان ها بستری هستند که از این تعداد، حدود ۷۰ تا ۷۵ نفر در وضعیت مراقبت های ویژه قرار دارند. تعداد کل مجروحان ثبت شده تا به این لحظه ۵۷۵۰ نفر گزارش شده است که اکثراً تحت درمان قرار گرفته و مرخص شده اند. رضوی در مورد تأمین دارو و تجهیزات، معاون درمان وزارت بهداشت ضمن اشاره به حمایت مالی سال قبل از جانب مقام معظم رهبری، اظهار داشت: به لطف تأمین اعتبارات لازم، وزارت بهداشت توانست اقلام پزشکی و دارویی با عمر مفید بالا را به میزان کافی تهیه نماید. در طول ۱۲ روز بحران، با کمبود خاصی در حوزه درمانی مواجه نبودیم و حتی احتیاج به استفاده از ذخایر استراتژیک پیش نیامد. وی تاکید کرد که در صورت تداوم شرایط بحرانی، ذخایر دارویی برای بازه های زمانی یک ماهه تا شش ماهه و حتی بیشتر پیشبینی شده اند. وی ادامه داد: در ایام ابتدایی بحران، همزمان با اختلال در بعضی خدمات شهری و هجوم مردم به پمپ بنزین ها، میزان رفتن به مراکز درمانی و داروخانه ها کاهش پیدا کرد. با این وجود، از روز سوم به بعد با پیگیری های سازمان غذا و دارو، روند عرضه دارو به حالت عادی بازگشت. رضوی اذعان کرد: برخی داروخانه ها به علل مختلف فعالیت خویش را متوقف کرده بودند که طبق اعلام این سازمان، علل تعطیلی آنها بررسی و با موارد تخلف احتمالی برخورد خواهد شد. همینطور داروخانه های منتخب و شبانه روزی فعال نگه داشته شدند تا نیازهای فوری مردم پاسخ داده شود.
وی اذعان کرد: بیشتر از پنجاه درصد بیمارستان های ما فرسوده است و در ساخت بیمارستان های جدید، تمامی الزامات ایمنی همچون استانداردهای آتش نشانی و مقاوت در مقابل زلزله رعایت می شود، اما بازسازی کامل بیمارستان های قدیمی در کوتاه مدت ممکن نیست. هیچ کشوری نمی تواند یک باره صدها بیمارستان را تخلیه و نوسازی کند. با این وجود، برنامه ریزی های بلند مدت در حال انجام می باشد و با تخصیص بودجه، پروژه ها به تدریج پیش خواهند رفت. معاون درمان وزارت بهداشت ضمن اشاره به اهمیت بالای کادر در مان در بحران اخیر اظهار داشت: پرسنل درمانی، حتی با وجود طلب های چندماهه، بدون کوچک ترین اعتراضی در میدان بودند. بعضی از پرستاران در طول چند روز بدون وقفه مشغول خدمت رسانی بودند. خیلی از نیروها از تهران به شهرستان ها اعزام شدند و در شرایط سخت اقامتی، همچنان پای کار ماندند. وی ادامه داد: این ایثارگری محدود به کادر درمان نبود. اصناف، رانندگان و مردم هم برای جابه جایی تجهیزات، امدادرسانی و همراهی با مجروحان نقش ایفا کردند. باید از این فداکاری ها قدردانی و آنرا به درستی به جامعه منعکس نماییم. وی خاطرنشان کرد: پیشرفته ترین تجهیزات پزشکی بدون نیروی انسانی متعهد، بی اثر است. امروز اعتبار وزارت بهداشت، پرسنل خدوم آن است؛ از نگهبانان تا روسای بیمارستان ها. این سرمایه انسانی ارزشمند، ستون اصلی نظام سلامت کشور در بحران هاست. رضوی در رابطه با وضعیت خدمات رسانی به بیماران خاص و سرطانی تاکید کرد: خدمات درمانی به بیماران مزمن و خاص متوقف نشده و جابجایی بیماران به شهر های امن با برنامه ریزی منسجم انجام گرفته است. وی ادامه داد: بعضی از هموطنان، همچون بیماران سرطانی و کودکانی که به شیر خشک نیاز داشتند، در ایام ابتدایی با چالش هایی مواجه گشتند اما با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی میزبان، وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، نیازهای دارویی آنها سریعاً تأمین شد. رضوی در مورد فعالیت مداوم مراکز دیالیز در مناطق مختلف کشور توضیحاتی داد و اظهار داشت: در بعضی نقاط، دیالیزها مبتلا به اختلال موقت شدند اما با اعزام تیم های تخصصی برای تعمیر دستگاه ها و ارسال اقلام مصرفی، خدمات قطع نشد. در بعضی مراکز، حتی شیفت ها به چهار شیفت در روز افزوده شد تا هیچ بیماری از خدمات محروم نماند. وی ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان به علت اختلال در پروازها، بیماران تالاسمی برای یک روز با مشکل تأمین خون مواجه گشتند. با این وجود، به کمک دانشگاه های علوم پزشکی همجوار مانند کرمان و یزد و مشارکت مردم، این مشکل هم به سرعت رفع شد. معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: در صورت تداوم بحران، برنامه ریزی موردنیاز برای تداوم خدمات به بیماران خاص، سرطانی، دیالیزی و سایر گروههای حساس انجام شده است و تلاش می نماییم حتی با جابه جایی بیماران به نقاط امن، خدمات آنها بدون وقفه ادامه یابد.

۱۰۶۰ شهید در حملات اسراییل به ایران

رضوی در رابطه با تعداد شهدای ثبت شده اظهار داشت: تا به این لحظه حدود هزار نفر است. البته امکان دارد این عدد با اتمام مراحل آواربرداری و تعیین وضعیت مفقودین به شکل جزئی افزایش یابد و به حدود ۱۰۶۰ نفر برسد. وی ادامه داد: تمام مجروحان و جانبازان تحت درمان قرار گرفته اند و برای آن دسته که گرفتار قطع عضو یا صدمه های جدی جسمی شده اند، پرونده های حمایتی و تعیین درصد ایثارگری در بنیاد شهید تشکیل شده و درحال پیگیری است. رضوی اظهار داشت: سازمان نظام پزشکی و گروههای دستیار تخصصی با تجربه موفق دوران کرونا مبادرت به ایجاد اپلیکیشن ثبت نام داوطلبان درمانی کردند تا در صورت نیاز از این ظرفیت استفاده گردد. وی افزود: حتی از خارج از کشور، پزشکان ایرانی مقیم با ما تماس گرفتند و آمادگی خویش را برای حضور داوطلبانه در ایران اعلام نمودند. بعضی از این افراد از راه رسانه های ماهواره ای در جریان بحران قرار گرفته و داوطلب خدمت رسانی شده بودند. به قول این مقام مسئول، با وجود پیشنهادات کمک رسانی از جانب داوطلبان داخلی و خارجی، ظرفیت بیمارستان ها و کادر درمان داخلی پاسخگوی نیازها بود و احتیاجی به اعزام نیروهای جدید احساس نشد. با این وجود، اگر بحران ادامه دار می شد، نیروهای داوطلب آماده ورود به صحنه بودند. رضوی در ارتباط با انرژی هسته ای اظهار داشت: حمله رژیم صهیونی به مراکز هسته ای بسیار غیر انسانی بود و اغلب مراکز هسته ای از ابتدا اطرافشان خالی بودند و تنها دوجا بود که یدید پتاسیم نیاز داشت یکی بوشهر و یکی تهران؛ که مردم بوشهر به صورت کامل آموزش دیده بودند و تنها در این دو شهر نیاز به یدید پتاسیم کمی زیاد بوده است. وی افزود: در شهرهایی شامل شیراز هم اموزش هایی داده شده بود اما در این برهه که در صلح هستیم باید اموزش ها به تمام مردم داده شود و همینطور توسط رسانه ها شایعاتی در مورد این که همه باید یدید پتاسیم مصرف کنند و کشور گرفتار کمبود است هم از بین رفت. وی ضمن اشاره به تجربیات جهانی اظهار داشت: حتی کشورهایی مانند آمریکا هم برای هر ایالت در رویارویی با بحران هایی چون زلزله یا آتشسوزی شاخص تاب آوری تعریف کرده اند. این مورد تنها دغدغه ما نیست بلکه مساله ای استراتژیک در سطح بین المللی است. معاون درمان وزارت بهداشت اضافه کرد: ما می دانستیم در حوزه نیروی انسانی مشکلی نخواهیم داشت چونکه کادر درمانی باتجربه و نیروهای داوطلب آموزش دیده در اختیار داریم. در حوزه دارو و تجهیزات هم ذخایر استراتژیک ما برای حداقل سه ماه و تا یک سال آینده پیشبینی شده است. رضوی تاکید کرد: در جریان بحران اخیر نه تنها از ذخایر استراتژیک استفاده نشد بلکه سازمان غذا و دارو با وجود بسته بودن مسیرهای هوایی، از مسیرهای زمینی مبادرت به واردات دارو و تجهیزات مورد نیاز کرد و مصرف روزانه فورا جایگزین می شد. این یعنی کشور متکی صرف به انبارهای استراتژیک نیست. وی اظهار داشت: تخصیص های لازم از جانب سازمان برنامه و بودجه، بیمه ها و دیگر نهادهای مرتبط صورت گرفته و حتی در مواردی بیشتر از سقف مصوب پشتیبانی انجام شده است. رضوی اضافه کرد: در حوزه تأمین دارو برای بیماران مزمن نظیر دیابتی ها و بیماران قلبی، مسیرهای جایگزین تأمین دارو تعریف شده و در صورت تداوم بحران، اختلالی در خدمات رسانی به این بیماران ایجاد نخواهد شد. معاون درمان وزارت بهداشت ضمن اشاره به جان فشانی کادر درمان و نیروهای امدادی در جریان حملات اخیر اعلام نمود: متاسفانه در این حوادث، بیشتر از ۱۰ نفر مجروح و دو نفر شهید شدند. در حوزه هلال احمر هم شهادت امدادگران و از بین رفتن آمبولانس ها گزارش شده است. وی ادامه داد: در بین شهدای حوزه سلامت، چندین پزشک متخصص همچون متخصص زنان، متخصص کودکان و دندان پزشک حضور داشتند که در حین انجام خدمت جان خویش را از دست دادند. همینطور شماری از دستیاران تخصصی هم در جریان امدادرسانی گرفتار سانحه شدند. رضوی ضمن اشاره به نقش کلیدی نیروهای پیش بیمارستانی افزود: امدادگران اورژانس در شرایطی بسیار دشوار به خدمت رسانی مشغول بودند. در بعضی نقاط، در حالیکه هنوز حمله به صورت کامل پایان نیافته بود و امکان حمله دوم وجود داشت، نیروهای اورژانس همچنان در محل باقیمانده بودند تا به مجروحان کمک کنند. وی افزود: ارتباط مستقیم ما با اورژانس تهران و دیگر مراکز برقرار بود و نگرانی هایی جدی در رابطه با سلامت پرسنل وجود داشت، چون که گاهی در فاصله زمانی چند دقیقه ای، مجدداً منطقه هدف حمله قرار می گرفت. در این شرایط، پرسنل پیش بیمارستانی بدون توجه به خطر، به محل حادثه بازمی گشتند و خدمات اورژانسی عرضه می دادند. به قول معاون درمان وزارت بهداشت برخی از نیروهای امدادی در اثر موج انفجار و برخورد مستقیم گرفتار صدمه های جدی شدند و برخی هم احتیاج به بستری فوری پیدا کردند. با این حال، روحیه فداکاری و مسئولیت پذیری در میان این نیروها چشم گیر و قابل تقدیر بود. وی تاکید کرد: تمامی پرسنل وزارت بهداشت امانت مردم نزد مدیران هستند و تلاش می شود که در بحران ها، ضمن حفظ سلامت آنها، امکان خدمت رسانی ایمن و مؤثر فراهم شود؛ اما در صحنه بحران، برخی تصمیم گیری ها از اختیار خارج است و ایثارگری این افراد تحسین برانگیز است.

1404/04/17
13:42:35
5.0 / 5
20
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد