غذاهای فوق فرآوری شده منجر به پیری می شوند
سلامت باشی: نتایج یک پژوهش در مقیاس بزرگ نشان میدهد افرادی که مقادیر زیادی از غذاهای فوق فرآوری شده مصرف می کنند، سن بیولوژیکی بیشتری دارند و این مساله به این معنا است که بدن آنها از سالیان واقعی، پیرتر است.
به گزارش سلامت باشی به نقل از ایسنا، نتایج یک مطالعاه جدید، غذاهای فوق فرآوری شده را با تسریع پیری بیولوژیکی مرتبط می داند و نشان میدهد که اثرات آن فراتر از تغذیه نامناسب است. این مطالعه به بررسی بالاتر از ۲۲هزار شرکت کننده پرداخته و پژوهشگران بر این باور هستند افرادی که بیش از محصولات فوق فرآوری شده مصرف می کنند، از نظر بیولوژیکی مسن تر از سن تقویمی خود هستند. پردازش صنعتی و افزودنی ها ممکنست برخی عملکردهای فیزیولوژیکی را مختل کنند و منجر به پیری سریع تر در سطح سلولی شوند.
پژوهشگران، بالاتر از ۳۰ نشانگر زیستی خون برای ارزیابی سن بیولوژیکی مورد بررسی قرار داده اند که وضعیت فیزیولوژیکی واقعی بدن مانند سلامت اندام ها، بافت ها و سیستم ها را منعکس می کند. این به این معنا است که سن بیولوژیکی یک فرد می تواند بالاتر یا کمتر از سال واقعی افراد باشد.
غذاهای فوق فرآوری شده غذاهایی هستند که بطور جزئی یا کامل با موادی که بطور معمول در آشپزخانه استفاده نمی شوند مانند پروتئین های هیدرولیز شده، مالتودکسترین، چربی های هیدروژنه تولید شده اند و بطور کلی حاوی افزودنی های مختلفی مانند رنگ ها، آنتی اکسیدان ها، مواد نگهدارنده و طعم دهنده هستند. غذاهای فوق فرآوری شده فقط شامل تنقلات بسته بندی شده یا نوشیدنی های شیرین نمی گردد، بلکه در ظاهر محصولات «بی ضرر» مانند نان های بسته بندی شده، ماست میوه، برخی غلات صبحانه و جایگزین های گوشت می شوند. مصرف زیاد غذاهای فوق فرآوری شده با تسریع قابل توجهی در پیری بیولوژیکی شرکت کنندگان در این مطالعه مرتبط می باشد و افراد از نظر بیولوژیکی، مسن تر از سن تقویمی واقعی خود هستند.
به گزارش دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، سن بیولوژیکی در حقیقت یک «ساعت درونی» بدن ما است که می تواند سریع تر یا کندتر از سالیان مشخص شده در تقویم تیک بزند و وضعیت واقعی سلامت فرد را منعکس کند.
این غذاها علاوه بر این که از نظر تغذیه ای ناکافی هستند، سرشار از قند، نمک و چربی های اشباع یا ترانس هستند، تحت پردازش صنعتی شدید قرار می گیرند که در حقیقت ماتریکس غذایی آنها را تغییر می دهد و در نتیجه فیبر را از دست می دهند. این مساله می تواند نتایج مهمی برای یک سری از عملکردهای فیزیولوژیکی مانند متابولیسم گلوکز، و ترکیب و عملکرد میکروبیوتای روده داشته باشد. همچنین، این محصولات اغلب در بسته بندی های پلاستیکی پیچیده می شوند و در نتیجه تبدیل به مواد سمی برای بدن می شوند.
این نتایج انجمن های بین المللی تغذیه را تشویق می کند تا سفارش های رژیم غذایی فعلی را مورد ارزیابی مجدد قرار دهند. این سفارش ها باید شامل هشدارهایی در مورد محدود کردن مصرف تعدادی از غذاهای فوق فرآوری شده در رژیم غذایی روزانه باشد.
منبع: سلامت باشی
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب