سلامت باشی SalamatBashi.ir

تاثیر زنجبیل در کمک به بهبود بیماری های مختلف قلبی و عروقی

تاثیر زنجبیل در کمک به بهبود بیماری های مختلف قلبی و عروقی

سلامت باشی: متخصصان در مطالعه ای جدید که در مجله پزشکی «کیوریس» (Cureus) انتشار یافته است، مزایای بالقوه زنجبیل برای قلب را بررسی و تاثیر آنرا بر دیابت، فشار خون بالا و سطح کلسترول ارزیابی کردند.


به گزارش سلامت باشی به نقل از ایسنا، بنابر نتایج به دست آمده، زنجبیل حاوی انواع ترکیباتی است که التهاب و فشار خون را پایین می آورد و سلامت عروقی و چربی خون را بهبود می بخشد. در مجموع دانشمندان باتوجه به خواص گوناگون زنجبیل نتیجه گرفته اند که این ادویه به سبب عملکردهای بیولوژیکی و خواص محافظتی که برای قلب دارد، می تواند در کمک به بهبود بیماریهای مختلف قلب و عروقی موثر باشد.

چرا زنجبیل این همه مزیت دارد؟

بگفته «سریهاری نایدو»، پزشک قلب و استاد پزشکی در کالج پزشکی نیویورک، زنجبیل خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی دارد و تقویت کننده سیستم ایمنی است و این خواص عمدتاً به سبب ترکیبات فنولی یعنی «شوگائول» (shogaol) و «جینجرول» (gingerol) موجود در آنست.
ترکیبات فنولی گروه متنوعی از مولکول های طبیعی هستند که در گیاهان یافت می شوند و خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی دارند. مطالعات نشان می دهد که جینجرول مشخصا می تواند التهاب را مهار کند و از بدن در مقابل لطمه های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت کند. رادیکال های آزاد مولکول های ناپایداری هستند که سلول ها و دی ان ای را تخریب می کنند.
طبق گفته دکتر «موهانا کریشنان ساتیامورتی»، رییس بخش پزشکی داخلی در دانشگاه تگزاس کریستین، شوگائول از جینجرول مشتق می شود و خواصی مشابه آن دارد. همین طور شوگائول سطح فشار خون و کلسترول را - که نشانگرهای کلیدی سیستم قلبی عروقی پایدارند - می کاهد.
تحقیقات بیشتر در مجله «بیومولکول ها» (Biomolecules) هم نشان می هد که زنجبیل بر خاصیت های پیری در سطح سلولی تاثیر مثبت می گذارد. این احتمالاً بدین سبب است که زنجبیل آنتی اکسیدانی طبیعی است که رادیکال های آزاد را که موجب پیری زودرس می شوند، خنثی می کند. با این وجود، نایدو می گوید تحقیقات بیشتری نیاز است تا اثرات مشخص و قطعی زنجبیل بر طول عمر و پیری مشخص شود.

زنجبیل چگونه از سلامت قلب و عروق محافظت می کند؟

به گزارش ایندیپندنت، «روهیت وپولوری»، متخصص قلب و عروق از شیکاگو، می گوید: زنجبیل اثر ضد التهابی دارد و التهاب را در سراسر بدن می کاهد و کاهش التهاب عروق خونی بر بهبود تنظیم فشار خون و ممانعت از تجمع پلاک در شریان ها تاثیر مثبت دارد. زنجبیل سبب رقیق شدن خون نیز می شود، بدین سبب از لخته شدن خون جلوگیری می کند و در نهایت خطر بیماریهای قلبی و سکته مغزی را می کاهد.
ساتیامورتی می گوید مصرف منظم زنجبیل، تری گلیسیرید و «کلسترول ال دی ال» را که «کلسترول بد» نامیده می شود به صورت قابل توجهی می کاهد و در عین حال «کلسترول خوب» یا «اچ دی ال» را بیشتر می کند و این نکته برای سلامت قلب بسیار اهمیت دارد. برای اینکه بالا بودن کلسترول بد، خطر بیماریهای قلبی عروقی را بیشتر می کند.
کاهش سطح تری گلیسیرید، سلامت لایه داخلی رگ های خونی (اندوتلیوم) را که در عملکرد کلی قلب و عروق نقش دارد، بهبود می بخشد.

چطور از فواید زنجبیل بهره مند شوید؟

نایدو با استناد به تحقیقاتی که در مورد فواید زنجبیل انجام شده، می گوید که مصرف روزانه ۵۰۰ میلی گرم تا ۲ گرم آن سفارش می شود، اما تأکید می کند که مصرف روزانه را در دز پایین تر یعنی ۵۰۰ میلی گرم در روز نگه دارید، برای اینکه دزهای بالاتر عوارض جانبی گوارشی مانند دردهای شکمی و تولید گاز به همراه دارند و ممکنست به ویژه برای آنهایی که رقیق کننده های خون مصرف می کنند، خطر خونریزی به همراه داشته باشد.
سفارش کتابخانه ملی پزشکی آمریکا این است که بالاتر از چهار گرم در روز زنجبیل مصرف نکنید. در بعضی افراد زنجبیل موجب سوزش سر دل یا ناراحتی معده می شود و مصرف منظم آن در هر دزی برای افرادی که زخم معده دارند مضر است، مگر این که به سفارش پزشک باشد.
بگفته متخصصان، با این همه فواید زنجبیل بسیار است و علاوه بر خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی و مراقبت از سلامت قلب، در هضم غذا هم موثر است. جینجرول روده ها را تحریک می کند و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.


1404/02/10
09:45:26
5.0 / 5
13
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
لینک دوستان سلامت باشی

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد