چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد

چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد

سلامت باشی: خارش پوست یکی از علائمی است که ممکنست در خیلی از بیماریهای مختلف بروز کند.


به گزارش سلامت باشی به نقل از ایسنا، خارش یکی از علایم شایع عارضه های پوستی است.
در این مطلب به نقل از بی بی سی، به چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد، می پردازیم:
۱. برآورد تقریبی نشان میدهد که ما حدود ۹۷ بار در روز خودمان را می خارانیم.
۲. احساس خارش بر اثر تماس با حشرات و گیاهان به سبب سمومی است که بر پوست ما به جا می گذارند. مواد سمی موجب آزاد شدن هیستامین ها در بدن می شوند که نوعی واکنش ایمنی بدن است. در این واکنش بافت های عصبی پیام های احساس خارش را به مغز ما می فرستند.
۳. احساس خارش، شبکه عصبی ویژه خودرا دارد. تا حالا تصور می شد احساس خارش و درد، مسیرهای دریافت یکسانی دارند اما در سال ۱۹۹۷ مشخص شد احساس خارش، بافت های عصبی ویژه خودرا دارد.
۴. پیام های خارش بسیار به کندی منتقل می شوند. بافت های عصبی سرعت های گوناگونی دارند. پیام های لمس با سرعتی حدود ۳۰۰ کیلومتر در ثانیه انتقال پیدا می کنند. «درد ناگهانی» (برای مثال وقتی بطور اتفاقی دست روی شعله گاز قرار می گیرد) با سرعتی حدود ۱۳۰ کیلومتر در ساعت منتقل می شود. احساس خارش با سرعتی حدود سه کیلومتر در ساعت انتقال پیدا می کند که کمی آهسته تر از سرعت راه رفتن انسان است.
۵. احساس خارش مانند خمیازه کشیدن مسری است. دانشمندان با نمایش فیلم موش هایی که خودرا می خارانند به گروه دیگری از موش ها به این مساله پی بردند. بعد از نمایش فیلم، موش های تماشاگر هم آغاز به خاراندن خود کردند.
۶. احساس مسری خارش بخش کوچکی از مغز به نام هسته سوپراکیاسماتیک (بخش قدامی هیپوتالاموس) را فعال می کند. عصب شناسان هنوز بطور دقیق عملکرد این بخش از مغز را در چگونگی مشاهده و تکرار عمل خاراندن درنیافته اند.
۷. خاراندن بهترین راه برای خلاص شدن از مهاجمان خارش آور است. خاراندن، به دور کردن حشرات موذی یا دفع اثر گیاهان سمی کمک می نماید. همین طور موجب گشادی رگ های خونی و در نتیجه جریان بیشتر گلبول های سفید و پلاسمای خون برای از بین بردن اثرات سمی می شود. بنا بر این است که با خاراندن، پوست سرخ و لکه لکه می شود.
۸. خاراندن احساس خوشایندی است چون موجب ترشح سروتونین در مغز می شود.
۹. خوشایندترین نقطه برای خاراندن در بدن مچ پاست. تحقیقات این مساله را نشان داده است.
۱۰. هرچه بیشتر خودرا بخارانید احساس خارش بیشتر می شود. خاراندن پوست موجب آزاد شدن هیستامین بیشتر می شود و پیام های خارش بیشتری به مغز فرستاده می شود. اگر این کار را ادامه دهید موجب لطمه دیدن پوست و ایجاد زخم و عفونت می شوید.
۱۱. در بیماریهای پوستی مانند پسوریازیس (صدفک) یا اگزما (درماتیت) چرخه خارش آزاردهنده می شود. در چنین مواردی آنتی هیستامین تجویز می شود تا اثرات هیستامین را خنثی کند و احساس خارش را کم کند.
۱۲. پژوهش نشان داده است که خارش مداوم و مزمن به اندازه درد مزمن ناتوان کننده است. خارش مزمن از اثرات جانبی بیماریهای گوناگونی مانند بیماریهای کبدی و لنفوم است.




منبع:

1403/02/08
19:50:29
5.0 / 5
101
تگها: بیمار , بیماری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد