سلامت باشی SalamatBashi.ir

اشتباهاتی که هنگام بیماری انجام می دهیم

اشتباهاتی که هنگام بیماری انجام می دهیم

سلامت باشی: وقتی بیمار هستید، می خواهید هرچه زودتر بهبود پیدا کنید اما گاهی تعدادی از عادات شما ممکنست در حقیقت علایم بیماری تان را تشدید کند.


به گزارش سلامت باشی به نقل از ایسنا، در هنگام مبتلاشدن به سرماخوردگی و آنفلوآنزا از این اشتباهات رایج اجتناب کنید تا بتوانید بهبودی خودرا تسریع کنید.
در ادامه به نقل از «وب ام دی» به چند مورد از این عادات اشتباه خواهیم پرداخت.
۱. خودرا قوی نشان می دهید: در هنگام بیماری از روال معمول خود پیروی نکنید. بدن شما برای مبارزه با ویروس سرماخوردگی یا آنفلوآنزا به انرژی نیاز دارد. استراحت را در اولویت قرار دهید. برنامه های خودرا لغو کنید و از محل کار یا مدرسه مرخصی بگیرید و در خانه بمانید. با این اقدام در کنار کمک به بهبودی بدنتان، از انتشار میکروب ها در محیط اطراف خود نیز جلوگیری خواهید کرد.
۲. علایم آنفلوآنزا را نادیده می گیرید: به طور معمول برای سرماخوردگی معمولی نیازی به مراجعه به پزشک ندارید. اما اگر علایم آنفلوآنزا مانند تب بالا، بدن درد و خستگی دارید، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشکان بطور معمول یک داروی ضد ویروس برای شما تجویز می کنند.
۳. به اندازه کافی نمی خوابید: نداشتن خواب کافی سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف می کند که مبارزه با آن عفونت را برای شما مشکل تر خواهدنمود. یک مطالعه نشان داد افرادی که کمتر از شش ساعت در شبانه روز می خوابند، چهار برابر بیش از افرادی که حداقل هفت ساعت می خوابند، گرفتار بیماری می شوند. بدین سبب شب ها زود به رختخواب بروید و در طول روز چرت بزنید. اگر علایم بیماری شما را بیدار نگه می دارد، سرفه های شبانه را با کمی عسل تسکین دهید و برای مساعدت با تنفس آسان تر، از یک مرطوب کننده محیط استفاده کنید.
۴. سریعا سراغ آنتی بیوتیک می روید: این نسخه به شما احساس بهتری نمی دهد. آنتی بیوتیک ها فقط باکتری ها را از بین می برند و سرماخوردگی و آنفلوآنزا توسط ویروس ها ایجاد می شوند. حدودا یک سوم نسخه های آنتی بیوتیکی غیر ضروری هستند. این می تواند خطر عوارض جانبی مانند اسهال و واکنش های آلرژیک را افزایش دهد. همین طور به یک مشکل بزرگ سلامت جهانی کمک می نماید یعنی مقاومت آنتی بیوتیکی. این وضعیت زمانی است که باکتری ها به داروها عادت می کنند و اثر درمانی آنها را کم می کنند.
۵. به اندازه کافی آب نمی نوشید: وقتی گلوی شما درد می کند، بلعیدن مایعات کار راحتی نیست. اما وقتی هیدراته بمانید، می توانید مخاط خودرا رقیق کرده و احتقان را از بین ببرید. همین طور نوشیدن آب می تواند سردرد را از بین ببرد. مطمئن شوید که مقدار زیادی آب می نوشید. برای تسکین بیشتر، یک نوشیدنی گرم مانند چای گیاهی مصرف کنید. مطالعات نشان می دهد که می تواند به کاستن علائم سرماخوردگی مانند خستگی یا گلودرد کمک نماید.
۶. وعده های غذایی و میان وعده ها را حذف می کنید: ممکنست اشتهای زیادی نداشته باشید، اما مهمست که چیزی بخورید. کالری و مواد مغذی تبدیل به سوخت سلول های ایمنی می شود که به ویروس های سرماخوردگی و آنفلوآنزا حمله می کنند. اهتمام کنید یک کاسه سوپ مرغ بخورید. مطالعات نشان می دهد که این غذا ممکنست در حقیقت تعدادی از علایم بیماری را تسکین دهد.
۷. سیگار می کشید: سیگار به ریه های شما لطمه می رساند و گلو را تحریک می کند. این کار می تواند علایم سرماخوردگی شما را بدتر کند. بدین سبب سیگار و سیگارهای الکترونیکی را کنار بگذارید و از دود دست دوم (قرار گرفتن در معرض دود سیگار دیگران) نیز دوری کنید.
۸. استرس دارید: هورمونی که بدن شما در هنگام استرس تولید می کند، برای سیستم ایمنی بدن مضر است. همین طور التهاب را بیشتر می کند که می تواند گرفتگی بینی شما را حتی بدتر کند. اهتمام کنید روی آرامش و ریکاوری تمرکز کنید.
پیش از شیوع گسترده سرماخوردگی و آنفلوآنزا بهتر است برای مقابله با آنها آماده شویم. این کار به ما کمک می نماید تا در صورت ابتلا، بهتر روند درمان را پشت سر بگذاریم یا از سرایت بیماری به اطرافیانمان پیشگیری نماییم.
این آماده سازی می تواند شامل موارد زیر باشد:
* منابع و لوازم مورد نیاز را تهیه کنید - پیش از شروع فصل سرماخوردگی و آنفلوآنزا آماده باشید. دستمال کاغذی، صابون دست و ضدعفونی کننده دست به اندازه کافی تهیه کنید. همین طور ماسکهای اضافی در دسترس داشته باشید برای اینکه ثابت شده است که در مقابل انتشار ویروس ها از شما محافظت می کنند. در صورت مریض شدن فرزندانتان نیز برای گذران وقت در مواقعی که کودک دوران نقاهت و بهبودی از بیماری را می گذراند از کتاب های رنگ آمیزی، پازل ها و... استفاده کنید.
* در صورت لزوم از وسایل یک بار مصرف استفاده کنید - اگر همه بیمار هستند و شرایط انتقال بیماری تا حدی شدید شده است بجای حوله دستی از دستمال کاغذی استفاده کنید. همین طور می توانید بجای استفاده از لیوان ها از لیوان های کاغذی یک بار مصرف استفاده کنید و بعد از یک دفعه استفاده، آنها را دور بیاندازید. با این کار کمتر احتمال دارد که میکروب ها را منتشر کنید.
* شستن دست ها را جدی بگیرید - دست های میکروبی موجب گسترش سرماخوردگی و آنفلوآنزا می شوند. دست های خودرا به مدت ۲۰ ثانیه با صابون خوب بشویید.
* ضد عفونی کنید - لازم نیست تمام روز را صرف اسپری کردن هر سطحی با مواد ضدعفونی کننده باشید. ممکنست نیاز باشد هر روز تعدادی از وسایلی را که زیاد لمس می شوند - مانند دستگیره های در، کنترل تلویزیون و تلفن ها - را ضدعفونی کنید.
* مواد غذایی سالم و مورد نیاز برای این دوران را تهیه و در صورت لزوم در یخچال نگهداری کنید - در صورت نیاز به چند روز استراحت و ریکاوری، می توانید برای ناهار و شام تعدادی از غذاهای آسان را تهیه کنید. نوشیدنی ها و میان وعده های سالم و مورد علاقه کودکانتان را در دسترس داشته باشید.
* ظرف داروی خودرا بررسی کنید - مطمئن شوید که ظرف داروی شما حاوی مسکن های ضد درد، کاهش دهنده تب، شربت های سرفه و هر داروی غیرنسخه ای (قابل تهیه بدون نیاز به نسخه پزشک) است که هنگام مبارزه با سرماخوردگی یا آنفلوآنزا استفاده می کنید. همین طور بررسی کنید که آیا داروها با هم همپوشانی یا تداخل دارند یا خیر. همین طور دستگاه هایی مانند دماسنج و رطوبت ساز را نیز بررسی کنید تا مطمئن شوید به درستی کار می کنند.
* برای روزهای بیماری برنامه ریزی کنید - ممکنست به چند روز مرخصی نیاز داشته باشید. حتی اگر بیمار نشوید، ممکنست لازم باشد از فرزندان بیمار خود مراقبت کنید. بهتر است پیش از مواجه با این موقعیت برنامه های کاری و... خودرا بررسی کنید و ببینید در صورت بیماری وضعیت چگونه خواهد بود.
* به فکر نیروی کمکی باشید - ممکنست در صورت درگیر شدن با بیماری نیاز به نیروی کمک داشته باشید. از قبل بررسی کنید که آیا هیچ یک از اعضای خانواده یا اطرافیان شما می توانند از فرزندان بیمارتان مراقبت کنند یا خیر.
* استراحت کنید - چه درحال کوشش برای بهبودی از سرماخوردگی یا آنفلوآنزا هستید یا اهتمام در اجتناب از آنرا دارید، خواب کافی داشته باشید. فرزندانتان را هم بموقع بخوابانید.



1402/10/25
11:51:15
5.0 / 5
289
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد