فاکتورهای موثر در احساس خستگی صبحگاهی

فاکتورهای موثر در احساس خستگی صبحگاهی

سلامت باشی: اختلال هوشیاری بلافاصله بعد از بیدار شدن از خواب و در طول روز می تواند بر عملکرد شناختی و حرکتی تاثیر منفی بگذارد و خطرساز باشد.


به گزارش سلامت باشی به نقل از ایسنا، نتایج مطالعات حاکی از آنست که شاخصهای تغییرپذیر سبک زندگی مانند کیفیت و مدت زمان خواب ممکنست تاثیر بیشتری بر سطح هوشیاری صبحگاهی نسبت به عوامل ژنتیکی داشته باشند.
این نتایج نشان میدهد که مداخلات انجام شده در سطح فردی و اجتماعی با هدف قرار دادن شاخصهای غیر ژنتیکی می تواند به کاهش نتایج منفی در رابطه با اختلال هوشیاری کمک نماید.
دکتر متیو واکر - نویسنده این مطالعه و از پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا - اظهار داشت: امیدواریم یافته های ما به اطلاع رسانی بیشتر و بهینه سازی هوشیاری کمک نماید. این مساله خصوصاً در حوزه آموزش که هوشیار بودن برای کسب دانش در کلاس درس لازمست، بسیار اهمیت دارد. در اینجا، نتایج ما نشان میدهد که تغییر ساعت شروع کلاس های درس و اجتناب از صبحانه با شاخص گلیسمی بالا ممکنست منجر به هوشیاری مطلوب هنگام بامداد شود.

اختلال در هوشیاری و عوامل خطر
اینرسی خواب (Sleep inertia) به مرحله ای از اختلال در هوشیاری و عملکرد اشاره دارد که میان خواب و بیداری رخ می دهد و می تواند بین چند دقیقه تا چند ساعت بعد از بیدار شدن ادامه پیدا کند. بااینکه این یک پدیده رایج است اما می تواند تاثیر عمیقی بر راندمان و ایمنی افراد داشته باشد. بطور خاص، اینرسی خواب می تواند بر سطح ایمنی کارگران در مشاغل خطرناک تاثیر بگذارد یا تصمیم گیری کارکنان بخش خدمات اضطراری همچون کادر درمان و آتش نشانان را مختل کند که در نتیجه می تواند ایمنی دیگران را تحت تاثیر قرار دهد.
علاوه بر این کاهش سطح هوشیاری در طول روز به سبب خواب ناکافی با کاهش راندمان و افزایش ریسک تصادفات رانندگی هم راه است. هرچند، شواهد علمی کافی در مورد عوامل موثر بر سطح هوشیاری بعد از بیدار شدن از خواب وجود ندارد.
در این بررسی، پژوهشگران عوامل در رابطه با تغییرات روزانه در سطح هوشیاری صبحگاهی را ارزیابی کردند. آنها تاثیر خواب شب قبل، فعالیت بدنی در روز قبل، ترکیب غذایی صبحانه و سطح قند خون پس از صبحانه را بر هوشیاری صبحگاهی ارزیابی کردند.
پژوهشگران در بررسی انجام شده ارتباطی بین مدت زمان خواب و زمان خواب با سطح هوشیاری صبحگاهی پیدا کردند. بطور خاص، زمانی که یک فرد بیش از حد معمول بخوابد یا دیرتر از زمان معمول خود از خواب بیدار شود، بیشتر احتمال دارد که بامداد روز بعد سطح بالاتری از هوشیاری را نشان دهد.
همین طور نتایج بررسی ها حاکی از آنست سطح بالاتر فعالیت بدنی در روز قبل با افزایش سطح هوشیاری صبحگاهی همراه بود. هرچند، سطح فعالیت بدنی طی ساعاتی از روز با سطح هوشیاری صبحگاهی رابطه مثبت داشت و فعالیت بدنی در طول شب با هوشیاری کمتر صبحگاهی همراه بود.
سپس پژوهشگران تاثیر ترکیب درشت مغذی ها در وعده صبحانه را بر سطح هوشیاری صبحگاهی بررسی کردند. شرکت کنندگان صبحانه های استاندارد منطبق با کالری را که دارای ترکیبات غذایی متفاوت بود همچون خوراکی های حاوی کربوهیدرات، پروتئین و فیبر بالا را دریافت نمودند.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، پژوهشگران مشاهده کردند: مصرف یک صبحانه حاوی کربوهیدرات بالا با سطح بالاتری از هوشیاری صبحگاهی همراه بود. در مقابل، صبحانه حاوی پروتئین بالا با سطح هوشیاری کمتری مرتبط بود.




منبع:

1401/09/11
13:26:19
5.0 / 5
427
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد