گزارش جدید محققان؛

عفونت های باکتریایی عامل یک هشتم مرگ های جهان

عفونت های باکتریایی عامل یک هشتم مرگ های جهان

به گزارش سلامت باشی، یک گزارش جدید نشان داده است که عفونت های باکتریایی عامل ۱ مورد از هر ۸ مرگ و میر هستند و پس از بیماری های قلبی دومین عامل اصلی مرگ و میر در جهان محسوب می شوند.



به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، طبق گزارش جدید محققان، حدود ۷.۷ میلیون نفر در سال ۲۰۱۹ بر اثر عفونت با یکی از ۳۳ نوع رایج باکتری جان خویش را از دست دادند. این رقم تقریبا ۱۴ درصد از مرگ و میرها در آن سال است.
به گفته نویسندگان این مطالعه، بیشتر از ۷۵ درصد از مرگ های در رابطه با باکتری ها به علت یکی از سه بیماری عفونت های دستگاه تنفسی تحتانی، عفونت های جریان خون و عفونت های شکمی است.
پنج میکروب خاص و به صورت کلی شناخته شده استافیلوکوکوس اورئوس، ای کولی، استرپتوکوک پنومونیه، کلبسیلا پنومونیه و سودوموناس آئروژینوزا مسئول بیشتر از نیمی از مرگ و میرهای ناشی از عفونت باکتریایی بودند.
پاتوژن در رابطه با بیشترین مرگ و میر در سطح جهان استافیلوکوکوس اورئوس با ۱.۱ میلیون مرگ بود. این باکتری سبب عفونت "استاف" می شود که می تواند منجر به ذات الریه و سپسیس شود.
در سال ۲۰۱۹ تعداد مرگ و میر ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس و E. coli بیشتر از HIV/AIDS که سبب مرگ ۸۶۴۰۰۰ نفر شد، بود.
دکتر «کریستوفر موری»، مدیر مؤسسه سنجش و ارزیابی سلامت در دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن اظهار داشت: «این داده های جدید برای نخستین بار چالش بهداشت عمومی جهانی ناشی از عفونت های باکتریایی را نشان داده است.»
میزان مرگ و میر ناشی از عفونت باکتریایی بسته به مکان متفاوت بود. کشورهای جنوب صحرای آفریقا با ۲۳۰ مرگ به ازای هر ۱۰۰، ۰۰۰ نفر، بالاترین میزان را داشته است. در مقایسه، اروپای غربی، آمریکای شمالی و استرالیا مجموعاً ۵۲ مرگ در هر ۱۰۰، ۰۰۰ نفر داشتند.
میکروب های در رابطه با بیشترین مرگ و میر هم بر مبنای سن متفاوت بودند.
استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین مرگ و میر را در افراد ۱۵ ساله یا بالاتر ایجاد کرد، در حالیکه سالمونلا انتریکا سرووار تیفی بیشترین مرگ و میر را در گروه سنی ۵ تا ۱۴ سال داشت. در همین حال، باکتری ذات الریه به طور عمده کودکان زیر ۴ سال را از بین می برد.
خبرگزاری مهر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید


منبع:

1401/09/03
17:01:48
5.0 / 5
357
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد