مطالعات نشان می دهد؛

آلودگی هوا باعث تشدید کووید ۱۹ می شود

آلودگی هوا باعث تشدید کووید ۱۹ می شود

به گزارش سلامت باشی، طبق تحقیقات جدید، قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا می تواند مانع بهبودی کووید ۱۹ شود، حتی اگر فرد واکسینه شده باشد.



به گزارش خ برنگار مهر به نقل از مدیسن نت، «آنی شیانگ»، عضو تیم تحقیق از مؤسسه تحقیقاتی کایسر کالیفرنیا، می گوید: «این یافته ها مهم هستند چونکه نشان می دهند که در حالیکه واکسن های کووید ۱۹ در کاهش خطر بستری شدن در بیمارستان موفق هستند، افرادی که واکسینه می شوند و در معرض هوای آلوده قرار می گیرند همچنان در معرض خطر بیشتر عوارض بیماری در مقایسه با افرادی هستند که واکسینه شده اند اما در معرض آلودگی هوا نیستند.»
محققان سوابق پزشکی بیشتر از ۵۰۰۰۰ بیمار ۱۲ ساله و بالاتر که در ژوئیه یا آگوست ۲۰۲۱ مبتلا به کووید ۱۹ تشخیص داده شدند، را بررسی کردند. حدود ۳۴ درصد به صورت کامل واکسینه شده بودند.
محققان با استفاده از آدرس های خیابان و داده های کیفیت هوا، قرار گرفتن بیماران در معرض ذرات ریز معروف به PM۲.۵، سطح دی اکسید نیتروژن (NO۲) و ازن (O۳) را یک ماه پیش از تشخیص کووید و یک سال پیش از آن تعیین کردند.
پس از تعیین این که واکسن ها در میزان خطر بستری شدن در بیمارستان تفاوت ایجاد می کنند، محققان همینطور دریافتند که حتی در میان افراد واکسینه شده، قرار گرفتن در معرض دو مورد از این آلاینده ها- PM۲.۵ و دی اکسید نیتروژن- خطر بستری شدن در بیمارستان را تا ۳۰ درصد بالا می برد.
شیانگ اظهار داشت: «افرادی که کاملاً واکسینه شده بودند تقریبا ۹۰ درصد کمتر با خطر بستری در بیمارستان به خاطر ابتلاء به کووید ۱۹ روبرو بودند و این ریسک حتی در افرادی که نیمه واکسینه شده بودند حدود ۵۰ درصد بود.»
با این حال قرار گرفتن در معرض آلاینده ها همچنان مضر بود.
شیانگ در یک بیانیه خبری اظهار داشت: «در میان افراد واکسینه شده، تاثیر مخرب قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در مقایسه با افرادی که واکسینه نشده اند، کمی کمتر است. اما این تفاوت از نظر آماری معنادار نیست.»
طبق این مطالعه، قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض آلودگی هوا امکان دارد التهاب ریه را بدتر کند و پاسخ ایمنی را تغییر دهد. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلاینده ها با بیماری های قلبی و ریوی و علایم شدیدتر کووید مرتبط می باشد.
نتایج نشان داد در حدود ۳۱۰۰۰ شرکت کننده در مطالعه که واکسینه نشده بودند، با قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض PM۲.۵ خطر بستری شدن شأن در بیمارستان به خاطر کووید ۱۹ تا ۱۳ درصد افزایش پیدا کرد. قرار گرفتن در معرض طولانی مدت خطر را ۲۴ درصد بالا می برد.
در مورد دی اکسید نیتروژن، خطر بستری شدن در بیمارستان با قرار گرفتن در معرض کوتاه مدت و طولانی مدت آلودگی هوا به ترتیب ۱۴ درصد و ۲۲ درصد افزایش پیدا کرد. این مطالعه ارتباط مفهوم داری بین سطح ازن و بستری شدن در بیمارستان ناشی از کووید نیافت.

1401/07/15
15:10:57
5.0 / 5
418
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد