اثربخشی واکسن تقویت کننده پس از 4 ماه کاهش پیدا می کند

اثربخشی واکسن تقویت کننده پس از 4 ماه کاهش پیدا می کند

سلامت باشی: خراسان رضوی نتایج تحقیق جدید نشان میدهد که اثربخشی دوزهای تقویت کننده واکسن کرونا به مرور زمان کاهش می یابند اما همچنان در مقابل این ویروس محافظت ایجاد می کنند.


به نقل از نیوز، برمبنای نتایج دو تحقیق انتشار یافته توسط مرکز کنترل و پیش گیری از بیماریهای ایالات متحده (CDC)، دوزهای تقویت کننده واکسن های فایزر و مدرنا ایمن هستند و سطوح بالایی از محافظت در مقابل کووید-۱۹ شدید ارائه می کنند حتی اگر این محافظت در طول زمان کم شود.
نتایج این تحقیق حاکی از این است که شواهد موجود درباره کاهش محافظت، بر اهمیت در نظر گرفتن دوزهای اضافی برای حفظ یا بهبود محافظت در مقابل بستری شدن در رابطه با کووید-۱۹ در بیمارستان و بخش اورژانس تاکید می کند.
یکی از این مطالعات که در گزارش هفتگی بیماری و مرگ ومیر CDC انتشار یافت، اثربخشی واکسن در مقابل بستری شدن در بیمارستان و بخش اورژانس در بین بزرگسالان ایالات متحده که بطور کامل با دو دوز واکسینه شده بودند یا دوز سوم دریافت کرده بودند را بررسی کرد. داده های واکسن تقویت کننده شامل ۲۴۱هزار و ۲۰۴ بازدید از بخش اورژانس یا مراقبت های فوری و ۹۳هزار و ۴۰۸ بستری شدن در بیمارستان در ۱۰ ایالت بین ۲۶ آگوست تا ۲۲ ژانویه بود.
داده ها نشان داد که اثربخشی واکسن در مقابل مراجعه به بخش اورژانس و بستری شدن در بیمارستان پس از دوز سوم کمتر از زمان دریافت فقط دو دوز واکسن بود اما با گذشت زمان این میزان کم شد.
با غالب شدن سویه اُمیکرون در ایالات متحده، اثربخشی واکسن ۸۷ درصد در مقابل بخش اورژانس کووید-۱۹ یا مراقبت فوری و ۹۱ درصد در مقابل بستری شدن در بیمارستان در دو ماه بعد از دوز سوم بود. داده ها نشان میدهد که در ماه چهارم به ترتیب این میزان به ۶۶ و ۷۸ درصد کم شده است.
نتایج نشان داد که تنها بعد از دریافت دو دوز واکسن، زمانی که سویه اُمیکرون غالب شد اثربخشی واکسن در مقابل بستری شدن در بیمارستان از ۷۱ درصد در دو ماه بعد از واکسیناسیون به ۵۴ درصد حداقل تا پنج ماه کم شد.
داده ها همین طور نشان داد که اثربخشی واکسن زمانی که سویه دلتا غالب بود نیز کم شد. در بین دریافت کنندگان سه دوز واکسن در طول زمانی که دلتا غالب بود، اثربخشی واکسن در مقابل بستری های در رابطه با کووید-۱۹ از ۹۶ درصد در عرض دو ماه بعد از واکسیناسیون به ۷۶ درصد کم شد.
با این وجود، پژوهشگران خاطرنشان کردند که تخمین بیشتر ممکنست نادرست باشد برای اینکه داده های کمی در مورد افرادی که حداقل چهار ماه بعد از دوز سوم واکسینه شده بودند در طول زمانی که دلتا غالب بود وجود دارد.
پژوهشگران CDC و سایر موسسات در سراسر ایالات متحده اظهار کردند: بطور کلی، این یافته ها بر اهمیت دریافت دوز سوم واکسن mRNA کووید-۱۹ برای جلوگیری از بستری شدن در بیمارستان یا مشکلات در رابطه با کووید-۱۹ در بزرگسالان تاکید می کند.
مطالعه دیگر داده های ایمنی در مورد واکسن های تقویت کننده کووید-۱۹ را که بین سپتامبر تا فوریه به سیستم گزارش دهی عوارض جانبی واکسن دولت فدرال در بین ۷۲۱ هزار و ۵۶۲ بزرگسالی که واکسن های تقویت کننده دریافت کرده اند، گزارش شد را تجزیه و تحلیل کرد.
نتایج این مطالعه نشان داد که دوزهای تقویت کننده واکسن های کرونا ایمن هستند و کسانی که واکسن مشابهی را برای همه واکسن های خود دریافت کرده است، بعد از دوز تقویت کننده نسبت به دوز دوم واکنش های کمتری را تجربه می کنند.
ارائه دهندگان واکسیناسیون باید به بیماران آموزش دهند که واکنش های موضعی و سیستمیک بعد از دریافت دوز تقویت کننده واکسن mRNA کووید-۱۹ مشابه است. با این وجود، این واکنش ها نسبت به واکنش هایی که به دنبال دوز دوم تجربه کردند کمتر رایج هستند.




منبع:

1400/11/23
12:32:35
5.0 / 5
1000
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد