سلامت باشی SalamatBashi.ir
معاون كل وزارت بهداشت مطرح كرد

پیشنهادات اولیه برای نحوه برگزاری انتخابات در شرایط كرونا

پیشنهادات اولیه برای نحوه برگزاری انتخابات در شرایط كرونا

به گزارش سلامت باشی معاون کل وزارت بهداشت درباره جلسات برگزار شده و تصمیم گیریهای اولیه اتخاذ شده جهت چگونگی برگزاری انتخابات پیش رو در شرایط کرونا، توضیح داد.


به گزارش سلامت باشی به نقل از ایسنا، دکتر حریرچی در بخشی از برنامه تیتر امشب شبکه خبر با اشاره به روند صعودی بیماری کرونا در کشور در حدود یک ماه و نیم گذشته، اظهار داشت: اکنون بیماری نقطه اوج را پشت سر گذاشته و روند نزولی قابل توجه در تعداد موارد سرپایی و بستری را با زاویه "بسیار تند" شاهدیم؛ گرچه در یک هفته اخیر این روند سیر نزلی به زاویه "تند" کاهش یافته است.
وی درباره علت بالا بودن مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور اظهار داشت: همواره اعلام شده که ابتدا موارد سرپایی کاسته می شود، بعد بستری و پس از آن موارد مرگ؛ حالا هم بالغ بر 5هزار نفر در آی سی یوها بستری هستند که شاید حدود 20 روز پیش به بیماری مبتلا شده باشند. ازاین رو کاهش موارد مرگ مقداری با تاخیر انجام می شود. در مجموع این امیدواری وجود دارد که تا یک ماه آینده سیر نزولی بیماری ادامه یابد.
وی درباره رنگ بندی شهرها هم اظهار داشت: شهرها رنگ بندی شان بر مبنای میزان بستری است نه تعداد فوت. میزان موارد بستری روند رو به کاهش قابل توجه داشته است.
حریرچی اظهار داشت: هرچند هنوز شهر آبی نداریم ولی شهرهای قرمز بسیار کاهش یافته است.
وی در پاسخ به برخی اظهارات در خصوص این که "انتخابات نزدیک شد نقشه کشور رنگ باز کرد"، اظهار داشت: پس از اعلام کرونا در کشور، دو راهپیمایی قدس داشتیم و یک راهپیمایی 22 بهمن. درست ماقبل هر سه هم روند نزولی بیماری را داشتیم، اما چون اصول بیماری نمی پذیرفت، راهپیمایی برگزار نکردیم. ازاین رو این مباحث، مباحث علمی است. ما مصلحت مردم و آخرت خودمان را به دنیای کسی نخواهیم فروخت. کسی هم ما را تحت فشار نمی گذارد. این ها با معیارهای علمی استخراج می شود. هشدارهایی هم که ما قبل از این دادیم، روشن است و بگذارند کارمان را انجام دهیم.
وی درباره روند درصد رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور اظهار داشت: خطاب به مردم و مدیران اجرایی محیطی می گویم که آمار 64 درصدی رعایت پروتکلها، آمار مناسبی نیست و آمار مطلوب برای کنترل بیماری، رعایت 90 درصدی است. هر جا که آمار رعایت پروتکلها کاهش یافته، پیک بیماری را شاهد بوده ایم.
وی ادامه داد: پیک قبلی بیماری از غرب و جنوب غرب آمد و الان هم از جنوب شرق و جنوب نگرانیم و از استانهای بوشهر و هرمزگان و سیستان و بلوچستان انتظار رعایت بیشتری داریم.
حریرچی همینطور درباره انتخابات پیش رو هم اظهار داشت: برای انتخابات شورای شهر و روستا به تفکیک تصمیم گیری شده که چه اقدامی باید صورت گیرد و این تصمیمات شنبه و شاید هم زودتر نهایی و اعلام گردد. درباره نحوه حضور بر سر صندوقها تدابیری اندیشیده شده و برای میتینگ ها هم تدابیری اندیشیده شده است، ولی محدودیتهای بسیار جدی دیده شده که ضمن حفظ شور انتخاباتی، از لحاظ کرونایی هم صدمه نبیند. برنامه ریزی می شود که در برگزاری میتینگ ها رعایت درستی شود. فعلاً پیشنهاد اولیه خصوصا درباره شورای شهر و روستا عدم تجمع است اما حقیقت ها را هم خواهیم دید. برخی تجمعات بخصوص در شهرهای کوچک در خانه هاست و باید به حداقل و صفر برسد و برگزاری این تجمعات غیرقانونی خواهد شد.
معاون کل وزارت بهداشت افزود: برای انتخابات ریاست جمهوری هم تدابیر مناسبی اتخاذ شده تا شور انتخاباتی که مورد تاکید است، تلاش خواهد شد از راه فضای مجازی و رسانه ملی ایجاد شود. مثلا پیشنهاد آن است که اگر کاندیداها به استانها می روند، جلسات با تعداد اندک و رعایت پروتکل های بهداشتی باشد ولی شبکه استانی برنامه بگذارد و جلسه پرسش و پاسخ هم با گروه های مختلف و خبرنگاران بگذارند. ازاین رو مبحث "اصل شرکت" فراهم گردد ولی تجمعی که نگران کننده باشد پیش نیاید.
وی به کمیته سلامت روان که با دستور وزیر بهداشت قبل از این در وزارت بهداشت تشکیل شده، اشاره نمود و اظهار داشت: این کمیته پیشبینی ها و سفارش هایی را چه به کاندیداها در روستاها و شهرها و چه کاندیداهای ریاست جمهوری دارد. ما باتوجه به خستگی مردم از کرونا و همینطور فشارهای اقتصادی و تحریمها و بر مبنای مولفه های روانشناسی مثبت نگر و از منظر علمی، چهار نکته مهم را از کاندیداها می خواهیم که اول شامل مثبت اندیشی و خوشبینی است. نکته دوم ایجاد امیدواری در جامعه است چونکه ما کشوری هستیم که آینده بسیار درخشانی داریم و لازم است در اجتماعات این امیدواری ایجاد شود. بحث بعدی، خود اتکایی است باید به خوداتکایی تاکید زیادی شود. مبحث بعدی رویکرد تاب آورانه در شرایط سختی است؛ چونکه در شرایط کرونا و تحریمها بسیاری از شغلها از دست رفته است.
حریرچی اضافه کرد: چهار مورد هم پرهیز داریم؛ پرهیز از نگاه بدبینانه، افراد نباید به خود و جامعه نگاه بدبینانه داشته باشند. نکته بعدی پرهیز از نگاه نومیدانه است. مبحث بعدی پرهیز از رفتارهای منفی بافانه و سیاه بافانه است. بیان واقعیات و نقاط ضعف در جامعه خوب هم هست و برای اصلاح آنها اعتماد به وجود می آورد اما بیانها باید واقعی باشد.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش اظهار داشت: با تدابیری که وزارت بهداشت و دولت فعلی و حتما دولت آینده، خواهند داشت، روند بیماری کرونا در کشور نزولی است. خبرهای خوشی درباره واکسن هم فرا می رسد. با واکسنهای وارداتی، مبحث مرگ ناشی از کرونا بیشتر از 70 تا 80 درصد کنترل خواهد شد چون اغلب موارد مرگ در افراد بالای 60 سال و دارای بیماری زمینه ای است و با واکسیناسیون این افراد، تا آخر خرداد این مساله کنترل می شود. از تیرماه هم که واکسن داخلی اضافه می شود، مردم عادی هم واکسینه می شوند و موارد سرپایی بیماری هم اندک خواهد شد. بدین سان مواردی که در بعضی کشورها با شعارهایی نظیر "بازگشت به صحنه"، "بازگشت به زندگی"، "بازگشت به کار" دیده می شود، همه امیدوارانه است و در کشور ما هم ایجاد خواهد شد.
حریرچی اظهار داشت: از کرونای منحوس راحت خواهیم شد؛ این اتفاقات خوب خواهد افتاد و نباید بر سر بن بنشینیم و شاخه را ببریم. کرونا را هم سیاسی نکنیم این حداقل خواهش ماست. کرونا در تمام کشورها یک مبحث ملی است. در تمام کشورها حوزه سلامت صدمه جدی دیده است و حوزه سلامت قربانی اول کروناست. بازسازی حوزه سلامت جزو اولویت های اساسی است که از کاندیداها می خواهیم به آن بپردازند. در کشورهای مختلف، سلامت تا یک سوم از رای کاندیداها را شامل می شود. ولی این که از کرونا سیاه نمایی شود و حرفهای غیرواقعی زده شود صلاح نیست.



1400/02/29
23:19:18
5.0 / 5
1314
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد