سلامت باشی SalamatBashi.ir
سرپرست دانشگاه علوم پزشكی اردبیل:

۲۰ هزار معتاد در اردبیل درمان می شوند

۲۰ هزار معتاد در اردبیل درمان می شوند

به گزارش سلامت باشی سرپرست دانشگاه علوم پزشكی اردبیل اظهار داشت: در جهت مبارزه با صدمه های فردی و اجتماعی ناشی از سوءمصرف مواد مخدر بیشتر از ۲۰ هزار معتاد در چرخه درمان اعتیاد استان قرار گرفتند.



دکتر شهرام حبیب زاده به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اقدامات و دستاوردهای حوزه درمان و حمایت های اجتماعی عنوان کرد: با برنامه ریزی های انجام شده در جهت مبارزه با صدمه های فردی و اجتماعی ناشی از سو مصرف مواد مخدر بیشتر از ۲۰ هزار نفر از معتادان در چرخه درمان اعتیاد استان قرار گرفتند.
وی با اظهار تأسف از تلفات ناشی از سوء مصرف مواد مخدر در استان بیان نمود: تعداد افراد فوت شده ناشی از سوء مصرف مواد مخدر در خلال سال قبل ۶۵ نفر بوده که از این تعداد ۵۷ نفر مرد و ۸ نفر زن گزارش شده است.
رئیس کمیته درمان و حمایت های اجتماعی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اردبیل با اشاره به اینکه ۵ شهرستان در سطح استان دارای مرکز بهبودی اقامتی میان مدت (کمپ) است، اظهار نمود: اردبیل ۳ مرکز، خلخال، مشگین شهر، گرمی و پارس آباد هم هر کدام با یک مرکز بهبودی اقامتی میان مدت (کمپ) در برای کمک به ترک اعتیاد معتادان در حال فعالیت است.
دکتر حبیب زاده تعداد افراد شرکت کننده در جلسات حفظ بهبودی گروه های معتادان ناشناس را خوب ارزیابی کرد و خبر داد: تعداد افراد شرکت کننده در جلسات حفظ بهبودی گروه های معتادان ناشناس(NA) در سطح استان حدود ۲ هزار نفر است و تعداد زنان پذیرش شده در مراکز درمان سرپایی سوء مصرف مواد مخدر با داروهای «آگونیست» در سطح استان ۲۷۴ نفر و تعداد زنان ارجاع شده به مراکز بهبودی اقامتی میان مدت (کمپ) استان ۱۸ نفر بوده است.
وی با اشاره به فعالیتهای انجام شده در جهت مقابله با گسترش مصرف مواد مخدر در استان اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی علاوه بر اقدامات لازم در حوزه درمان معتادان به صورت غیرمستقیم در جهت کاهش گردش مالی شبکه قاچاق مواد مخدر، کاهش تعداد قاچاقچیان و خرده فروشان، جلوگیری از مصرف مواد مخدر در خانه که منجر به آموزش سایر اعضای خانواده و از بین رفتن قبح مصرف مواد می گردد اقدامات مهمی در سالم سازی جامعه برداشته است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در ارتباط با عملکرد مراکز درمان و کاهش صدمه معتادان اظهار نمود: استان اردبیل هم اکنون دارای ۹۲ مرکز درمان سرپایی سوءمصرف مواد مخدر با داروهای آگونیست، یک مرکز گذری کاهش آسیب(DIC)، تعداد ۷ مرکز بهبودی اقامتی میان مدت (کمپ)، ۲ مرکز اقامتی دراز مدت اجتماع درمان مدار(TC)، یک مرکز سرپناه شبانه مردان و ۵ واحد درمان نگهدارنده با متادون در داخل زندان های استان می باشد که به افراد تحت پوشش خود خدمات درمان اعتیاد عرضه می کنند.
حبیب زاده از ارجاع ۲ هزار ۳۴۷ نفر به مراکز بهبودی اقامتی میان مدت (کمپ) پارسال اطلاع داد و اضافه کرد: به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر از ۳۱ خرداد الی ۵ تیرماه مراکز درمان اعتیاد سطح استان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و بهزیستی نسبت به عرضه مشاوره و ویزیت اولیه مجانی برای کلیه رجوع کنندگان و تخفیف در هزینه های درمان اعتیاد برای پذیرش شدگان اقدام می کنند.
وی با بیان اهم اقدامات و برنامه ریزی های انجام شده در حوزه درمان و حمایت های اجتماعی سال ۹۹ در سطح استان اظهار نمود: تجهیز و راه اندازی مرکز جامع درمان و بازتوانی معتادان به مساحت ۱۲ هزار متر مربع، ساماندهی معتادین متجاهر در سطح استان، معرفی بهبود یافتگان به وام خوداشتغالی توسط بهزیستی استان، نظارت بر عطاری ها و فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی جهت جلوگیری از فروش داروهای اعتیادآور و ادامه فعالیت آزمایشگاه مجانی معتادین متجاهر در بیمارستان فاطمی اردبیل همچون اقدامات و برنامه هایی است که امسال انجام می گیرد.

1399/04/02
23:11:17
5.0 / 5
2468
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد