گل خطری فراتر از اعتیاد، بحران امنیتی در خانواده
سلامت باشی: مددکار اجتماعی و مشاور در نیروی انتظامی ضمن اشاره به تبدیل شدن مصرف مواد مخدر به یک بحران امنیتی در سطح خانواده، بر لزوم تغییر رویکرد از موضع قدرت به همدلی در برخورد با نوجوانان تاکید کرد.
به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر، الهام پورامین، مددکار اجتماعی و مشاور در نیروی انتظامی، در رادیو گفتگو، مصرف مواد مخدر را دیگر تنها یک خطای رفتاری ساده ندانست و آنرا یک بحران امنیتی در سطح خانواده توصیف کرد.
وی با اشاره به تجربیات خود در کلانتری گفت: اکنون مصرف گل در بین جوانان منطقه بسیار رایج است و این روند از سن ۱۰ سالگی شروع می شود.
پورامین با اشاره به پرونده های ارجاع شده به نیروی انتظامی، تاکید کرد: با بررسی پرونده ها و استفاده از کیت های تشخیصی، وقوع مصرف در خیلی از موارد تأیید می شود.
وی افزود با عنایت به این که نیروی انتظامی مجری قانون است، اما بنده به عنوان یک مددکار اجتماعی وظیفه دارم در صورت همراهی فرد و خانواده اش، بوسیله کمپ های ترک اعتیاد مطابق ماده ۱۵ و ماده ۱۶، به آنها کمک کنم.
این مددکار همینطور تصریح کرد: از نظر روان شناسی جلسات جداگانه ای برای پذیرش مساله اعتیاد و همکاری با مراجعین برگزار می شود، چون که در فرآیند ترک اعتیاد، حتی برای مصرف کنندگان گل، پذیرش نخستین و مهم ترین قدم است.
وی در ادامه به یک چالش اساسی اشاره نمود و اظهار داشت: متاسفانه خیلی از جوانان نمی پذیرند که مصرف گل اعتیاد است و آنرا تنها یک امر تفریحی می دانند و تصور می کنند با مصرف مقادیر کم معتاد نشده اند.
پورامین تاکید کرد: به عنوان یک صدمه شناس و مددکار اجتماعی، تلاش می کند نوجوانان و جوانان را به پذیرش حقیقت اعتیاد وادارد.
این مشاور در نیروی انتظامی درباب رویکرد خود در برخورد با مراجعین اظهار داشت: در پرونده هایی که منتج به خشونت، درگیری و نزاع شده اند و بعد از انجام تست های تشخیصی مصرف آنها تأیید شده است، تلاش می کنم با نگاه مثبت غیرمشهود و ایجاد اتحاد درمانی، به آنها اطمینان دهد که در محیطی امن هستند.
وی اضافه کرد: خوشبختانه با این تکنیک، حداقل حدود ۹۰ درصد مراجعین نسبت به پذیرش راه درمان و همکاری با وی قانع می شوند.
پورامین در بحث پیشگیری، آگاهی بخشی را وظیفه اصلی دانست و اظهار داشت: آموزش همگانی در دستور کار نیرو انتظامی و شخصاً به عنوان مشاور است.
وی از تعامل خوب با آموزش و پرورش و سایر ارگان ها برای برگزاری جلسات آموزشی در مدارس و خانواده ها آگاهی داد و اضافه کرد: خیلی از نوجوانان علاقه زیادی به شنیدن این مباحث دارند.
پورامین با اشاره به تاثیر فضای مجازی و گروههای هم سالان، خانواده را هم یکی از عوامل اصلی بیان کرد و اظهار داشت: بوسیله صدمه شناسی مشخص می شود که گاهی نشئت اعتیاد در خانواده است، بخصوص زمانی که خانواده ها فاقد آگاهی لازم باشند.
پورامین تاکید کرد که روش آموزش و نحوه صحبت با نوجوان بسیار حیاتیست و اضافه کرد: در برخورد با نوجوان نباید از موضع قدرت وارد شد، بلکه باید با درک کردن و همدلی با آنها صحبت کرد تا حرف ها را قبول کنند.
وی تاکید کرد: پیشگیری تنها بوسیله یک ارگان امکانپذیر نیست و باید همکاری میان آموزش وپرورش، نیرو انتظامی و سایر نهادها صورت گیرد.
پورامین همینطور تصریح کرد: خیلی از نوجوانان واقعا از ماهیت ماده مصرفی و علایم آن آگاهی ندارند و تصور می کنند مصرف آنها صرفا تفریحی است.
وی تاکید کرد که باید باصداقت با نوجوان برخورد کرد، علایم اضطراب آور ناشی از مصرف را به آنها گوشزد کرده و درعین حال نظر خودشان را دررابطه با تجربه مصرف و پرونده های مرتبط دریافت کرد.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب