سلامت باشی SalamatBashi.ir

تقویت شبکه آزمایشگاهی کشور با راه اندازی 43 روش آزمون جدید

تقویت شبکه آزمایشگاهی کشور با راه اندازی 43 روش آزمون جدید

به گزارش سلامت باشی، مدیرکل لابراتوار های مرجع سازمان غذا و دارو اظهار داشت: در یک سال قبل بیشتر از 207 هزار نمونه در شبکه آزمایشگاهی کشور بررسی و 43 روش آزمون جدید به راه افتاده است.


به گزارش سلامت باشی به نقل از ایفدانا، مهدی انصاری دوگاهه اظهار داشت: شبکه کشوری آزمایشگاهی حالا ۵۲۱ لابراتوار را دربرمی گیرد که شامل ۲۷۱ لابراتوار مجاز، ۱۲۶ لابراتوار مجاز تولیدی، ۷۱ لابراتوار همکار، ۲ لابراتوار مناطق آزاد و ۵۱ لابراتوار معاونت های غذا و دارو است.
وی اضافه کرد: در طول این مدت ۲۰۷ هزار و ۵۶۲ نمونه در شبکه آزمایشگاهی بررسی گردید که ۳۸ هزار و ۲۸۷ نمونه، معادل حدود ۱۸ و ۴۵ صدم درصد، با ضوابط و معیارهای مربوطه انطباق نداشت. این آمار نشان داده است پایش مبتنی بر ریسک، تحلیل دقیق داده ها و هدفمند شدن نمونه برداری باید با جدیت بیشتری دنبال شود.
انصاری دوگاهه اضافه کرد: در یک سال قبل ۴۳ روش آزمون جدید هم در شبکه افتتاح شد و به ظرفیت تخصصی لابراتوار ها اضافه گردید. توسعه این تکنیک ها، امکان بررسی دقیق تر فرآورده ها و پاسخگویی به نیازهای جدید نظارتی را فراهم آورده است.
وی ضمن اشاره به اقدامات انجام شده بعد از حادثه حریق بندر شهید رجایی اظهار داشت: بالاتر از ۴۰۰ نمونه از اقلام و فرآورده های صدمه دیده یا مشکوک به لابراتوار های مرجع ارسال شد و آزمون های مورد نیاز برای ارزیابی این اقلام طراحی و اجرا شد.
مدیرکل لابراتوار های مرجع سازمان غذا و دارو اضافه کرد: هم زمان با آموزش کارشناسان و تأمین مواد استاندارد و تجهیزات تخصصی، ظرفیت انجام آزمون های مورد نیاز در معاونت های غذا و داروی سرقطب هم افزایش پیدا کرد. بعضی از این معاونت ها به تجهیزات تخصصی همچون HPLC، GC، جذب اتمی و اسپکتروفتومتر تجهیز شدند.
وی از تهیه و ابلاغ لیست مشترک لابراتوار های کنترل با سازمان ملی استاندارد آگاهی داد و اظهار داشت: این لیست در سامانه LIMS هم ثبت شده است تا از ظرفیت لابراتوار های واجد صلاحیت به صورت هدفمندتر استفاده گردد.
انصاری دوگاهه توسعه آزمون های میدانی، تأمین تجهیزات پرتابل و ایجاد لابراتوار سیار را از نیازهای مهم شبکه آزمایشگاهی کشور دانست و اظهار داشت: در وضعیت بحران، سرعت پاسخگویی و دسترسی به امکانات آزمایشگاهی اهمیت ویژه ای دارد و توسعه این ظرفیت ها می تواند به تصمیم گیری سریع تر و مدیریت بهتر شرایط کمک نماید.
وی، توسعه لابراتوار های تخصصی و ایجاد زیرساخت های فنی و فیزیکی متناسب با الزامات پدافند غیرعامل، تداوم خدمت و افزایش تاب آوری شبکه را از اولویت های اساسی پیش رو مطرح کرد و اظهار داشت: تقویت شبکه آزمایشگاهی کشور و پیشرفت توان پاسخگویی آن در وضعیت عادی و بحرانی با جدیت دنبال می شود.
بطور خلاصه به گزارش سلامت باشی به نقل از ایفدانا، مهدی انصاری دوگاهه گفت: شبکه کشوری آزمایشگاهی حالا ۵۲۱ آزمایشگاه را دربرمی گیرد که شامل ۲۷۱ آزمایشگاه مجاز، ۱۲۶ آزمایشگاه مجاز تولیدی، ۷۱ آزمایشگاه همکار، ۲ آزمایشگاه مناطق آزاد و ۵۱ آزمایشگاه معاونت های غذا و دارو است. وی افزود: در این مدت ۲۰۷ هزار و ۵۶۲ نمونه در شبکه آزمایشگاهی بررسی گردید که ۳۸ هزار و ۲۸۷ نمونه، معادل حدود ۱۸ و ۴۵ صدم درصد، با ضوابط و معیارهای مربوطه انطباق نداشت. توسعه این تکنیک ها، امکان بررسی دقیق تر فرآورده ها و پاسخگویی به نیازهای جدید نظارتی را فراهم آورده است. وی ضمن اشاره به اقدامات انجام شده پس از حادثه آتش سوزی بندر شهید رجایی گفت: بالاتر از ۴۰۰ نمونه از اقلام و فرآورده های لطمه دیده یا مشکوک به آزمایشگاه های مرجع ارسال شد و آزمون های مورد نیاز برای ارزیابی این اقلام طراحی و اجرا شد. مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو افزود: هم زمان با آموزش کارشناسان و تامین مواد استاندارد و تجهیزات تخصصی، ظرفیت انجام آزمون های مورد نیاز در معاونت های غذا و داروی سرقطب هم افزایش یافت.

منبع:

1405/06/07
17:38:32
5.0 / 5
4
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد