سلامت باشی SalamatBashi.ir
نماینده مجلس:

دارو مثل خودرو نیست که نخریم

دارو مثل خودرو نیست که نخریم

به گزارش سلامت باشی، نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، به اظهارات رئیس سازمان غذا و دارو در توضیح علت کمبود دارو، عکس‌العمل نشان داد.


به گزارش سلامت باشی به نقل از خانه ملت، روح الله لک علی آبادی، در واکنش به اظهارات رئیس سازمان غذا و دارو بر اساس این که بروز کمبودهای دارویی نتیجه تصمیمات مقطعی نیست بلکه علت اختلال در روند انتقال ارز به کمپانی های خارجی بوده که موجب شد زنجیره ای از مشکلات در یک بازه ۶ ماهه شکل بگیرد و آثار آن در فروردین و اردیبهشت نمایان شود، اظهار داشت: هم اکنون کشور با مشکل کمبود و نبود برخی اقلام دارویی مواجه می باشد و از طرفی قیمت تعدادی از داروها هم به صورت سرسام آوری بالا رفته است، توجیه کردن فایده ای ندارد و توجیه، مشکل مردم را حل نمی کند، ممکنست درباره ی علت کمبودها توضیح داده شود و گفته شود که مشکل از تامین ارز نبوده و در روند انتقال ارز به کمپانی های خارجی اختلال بوجود آمده است، اما در نهایت مردم امروز با کمبود دارو و قیمت های بالا مواجهند و باید برای این وضعیت کاری صورت گیرد.
وی افزود: باید برای رفع مشکلات حوزه دارو کار عملیاتی صورت گیرد، مردم نیاز به دارو دارند و نمی توان به بیماری که داروی خاص خودرا پیدا نمی کند یا خانواده ای که توان پرداخت هزینه دارو را ندارد، صرفاً درباره ی علت ایجاد مشکل توضیح داد.
لک علی آبادی با تکیه بر این که دارو با سایر کالاها تفاوت اساسی دارد، اظهار داشت: دارو مقوله ای نیست که بتوان آنرا به آینده موکول کرد، نمی توان گفت خودرو است و مردم فعلاً آنرا نخرند و بعداً که قیمت پایین آمد، خریداری کنند؛ در مورد دارو چنین امکانی وجود ندارد، چونکه دارو مستقیما با جان و سلامت مردم ارتباط دارد و بیمار نمی تواند مصرف داروی خودرا به آینده موکول کند.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اضافه کرد: امروز خانواده ها برای تهیه دارو با مشکلات جدی مواجهند و گاهی تمام زندگی خودرا هزینه می کنند تا بتوانند داروی مورد نیاز بیمار خودرا تهیه کنند ازاین رو وقتی درباره ی کمبود یا افزایش قیمت دارو صحبت می نماییم باید توجه داشته باشیم که این مورد صرفاً یک مسئله اقتصادی یا مربوط به بازار یک کالا نیست.
لک علی آبادی خاطرنشان کرد: این که برخی اقلام دارویی در کشور وجود ندارد یا تهیه بعضی داروها با قیمت های خیلی بالا برای مردم همراه شده، مسئله ای نیست که بتوان نسبت به آن بی تفاوت بود یا حل آنرا به آینده موکول کرد و باید برای این وضعیت چاره اندیشی جدی شود.
وی در ادامه ضمن اشاره به پیگیری موضوع مطالعه و تفحص از سازمان غذا و دارو در مجلس، اظهار داشت: در نشستی که در سازمان غذا و دارو داشتیم، مطالعه و تفحص یکی از مصوبات جلسه بود و این مورد در کمیسیون بهداشت و درمان بصورت جدی درحال پیگیری است و نمایندگان خصوصاً اعضاء کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با جدیت این مورد را دنبال می کنند.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تکیه بر این که در این مورد نباید پیش داوری کرد، اضافه کرد: ما نمی خواهیم پیش داوری نماییم به این علت منتظر پاسخ رئیس و مسئولان سازمان غذا و دارو هستیم تا موضوع را در کمیسیون مطرح و پاسخ های خودرا ارایه کنند، اگر توضیحات سازمان قانع کننده باشد، طبیعتا مجلس هم برمبنای آن نظر خواهد داد و تصمیم گیری خواهد نمود.
وی با اعلان اینکه بررسی عملکرد سازمان غذا و دارو باید در کنار توجه به مشکلات واقعی مردم دنبال شود، اظهار داشت: فارغ از این که مسئولان سازمان چه توضیحاتی درباره ی علت ایجاد کمبودها ارایه خواهند کرد، آن چیزی که امروز واقعاً در کف جامعه وجود دارد، کمبود شدید داروهای خاص و همین طور قیمت های بالای دارویی است و باید اقدام و تصمیم عملی و فوری برای رفع کمبود داروهای خاص و کنترل قیمت دارو صورت گیرد.

1405/05/30
12:33:21
5.0 / 5
7
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد