سلامت باشی SalamatBashi.ir

اخطار نسبت به تبلیغات داروهای دست ساز در فضای مجازی

اخطار نسبت به تبلیغات داروهای دست ساز در فضای مجازی

سلامت باشی: یک فوق تخصص روماتولوژی، نسبت به فریب خوردن بیماران توسط افراد بدون صلاحیت و استفاده از داروهای دست ساز که در فضای مجازی تبلیغ می شود، اخطار داد.


به گزارش سلامت باشی به نقل از وبدا، اعظم امینی اظهار داشت: افراد دچار بیماری های مزمن نباید بدون اطلاع پزشک مربوطه، داروهای خودرا قطع کنند.
وی اضافه کرد: بیماری هایی مانند دیابت، فشارخون بالا، برخی بیماری های قلبی، کلیوی و تیروئیدی وجود دارد که افراد مبتلا لازم است تا آخر عمر برای کنترل بیماری و پیشگیری از عوارض مربوط به آن تحت درمان، پیگیری و مراقبت های لازم قرار گیرند و نباید بدون اطلاع پزشک، داروها را قطع کنند.
امینی ضمن اشاره به ماهیت طولانی مدت برخی بیماری ها همچون بیماری های خودایمنی و بدخیمی ها خاطرنشان کرد: این بیماران در زمان های عود و فعال بودن بیماری لازم است به شکل جدی پیگیری شده و تحت مراقبت و دارودرمانی قرار گیرند؛ همین طور باید از نظر میزان مصرف دارو، انجام آزمایشات موردنیاز برای پیگیری روند بیماری یا عوارض دارو، تغییر دارو در وضعیت خاص و جلوگیری از مصرف بی رویه دارو بطور دقیق پایش شوند.
این فوق تخصص روماتولوژی بیان داشت: گاهی به علت طولانی شدن روند درمان و دوره بیماری که در بعضی موارد امری اجتناب ناپذیر است، بیماران خسته شده و ناخواسته وارد مسیرهای انحرافی می شوند؛ در این بین، عده ای فریب افرادی را می خورند که صلاحیت مداخله در امور پزشکی را ندارند، داروهای خودرا قطع کرده و از ترکیبات دست ساز با بسته بندی های پرزرق وبرق موجود در فضای مجازی که به نام «صد درصد گیاهی» و برای القای تصور کاذب بی ضرر بودن تبلیغ می شوند، استفاده می کنند؛ اقدامی که علاوه بر عود شدید بیماری ناشی از قطع داروی اصلی، عوارض شدیدی را نیز بر اثر مصرف داروی جعلی به وجود می آورد.
وی افزود: بارها مسمومیت های کبدی، کلیوی، خونی، پوستی و استخوانی ناشی از این اقدامات دیده شده که این موارد، کار پزشک اصلی را در ادامه مراقبت از بیمار خیلی سنگین و پیچیده می کند.
امینی ضمن اشاره به بیماری های خودمحدودشونده، اظهار داشت: بعضی بیماری ها خاصیت خودمحدودشونده داشته و دوره کوتاهی دارند و حتی بدون دارو نیز بهبود می یابند، مانند اغلب سرماخوردگی هایی که در فصول خاص سال شایع می شوند؛ متاسفانه در این موارد نیز شاهد مصرف بی رویه سرم، تزریقات و آنتی بیوتیک هستیم، غافل از این که با کمی صبر و مصرف داروهای مسکن، بیشتر این موارد بهبود می یابند و نیاز به درمان های پیچیده و مراجعات مکرر نیست.
وی با طرح این پرسش که «چطور می شود یک نفر که هیچ سواد دانشگاهی ندارد، فقط با چرب زبانی، پوشیدن روپوش سفید و انداختن گوشی پزشکی دور گردن و جذب مخاطب فراوان در فضای مجازی ادعا کند که همزمان دیابت، فشارخون، روماتیسم، بیماری کبدی، کلیوی، پروستات و پوستی را با داروی دست ساز خود بطور قطعی درمان می کند»، تصریح کرد: اگر چنین چیزی امکانپذیر بود، وجود دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی و شرکت های دارویی چه ضرورتی داشت و چرا دولت ها برای این موارد هزینه می کنند؛ در حالیکه در فضای حقیقی، برای هرکدام از این دسته بیماری ها یک تخصص و فوق تخصص جداگانه وجود دارد.
امینی در آخر تصریح کرد: پیگیری بیماری باید توسط فرد مجاز در امور پزشکی و در فضای حقیقی صورت گیرد و برای جان خود و عزیزانمان ارزش قائل شویم.


1405/05/23
10:48:57
5.0 / 5
13
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد