سلامت باشی SalamatBashi.ir

بیماران دچار سلیاک باید از گلوتن دوری کنند

بیماران دچار سلیاک باید از گلوتن دوری کنند

سلامت باشی: یک متخصص تغذیه، شناسایی و مدیریت بیماری سلیاک را نیازمند آگاهی از علایم و پایبندی به رژیم غذایی بدون گلوتن دانست.


به گزارش سلامت باشی به نقل از وبدا، نسرین شریفی، ضمن اشاره به ماهیت بیماری سلیاک، اظهار داشت: این بیماری گوارشی ناشی از حساسیت به پروتئین گلوتن موجود در گندم، جو و چاودار است که در اثر واکنش سیستم ایمنی، التهاب و از بین رفتن پرزهای روده ایجاد می شود. وی ادامه داد: از بین رفتن پرزهای روده سبب سوءجذب و کاهش سطح جذب مواد غذایی می شود. این متخصص تغذیه عنوان کرد: علایم کلاسیک سلیاک شامل اسهال، دردهای شکمی و نفخ است، اما علایم غیرکلاسیک مانند مشکلات پوستی و کم خونی نیز می تواند بروز کند. وی، ضمن اشاره به نقش زمینه های ژنتیکی در بروز این بیماری، خاطرنشان کرد: سلیاک اغلب با بیماری های خودایمنی دیگر مانند دیابت نوع یک و بیماری های تیروئیدی همراه می باشد و بااینکه در کودکی قابل تشخیص می باشد، اما بروز علایم در بزرگسالی نیز شایع می باشد. شریفی، درمان مؤثر این بیماری را تنها در پیروی از رژیم غذایی بدون گلوتن دانست و اظهار داشت: این بیماران باید از مصرف گندم، جو و چاودار پرهیز کرده و از آردهای جایگزین مانند ذرت، برنج و نخودچی بهره گیرند. وی، با تاکید بر ضرورت دقت بیماران در انتخاب محصولات غذایی و دارویی فاقد گلوتن اضافه کرد: توجه به برچسب محصولات، مشاوره با انجمن های تخصصی و رفتن به مراکز عرضه معتبر، نقش برجسته ی در حفظ سلامت این بیماران دارد. این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی سفارش کرد: بیماران دچار سلیاک برای تامین نیازهای تغذیه ای خود از فروشگاه های معتبر عرضه کننده محصولات عاری از گلوتن خرید کرده و در صورت نیاز از متخصصان تغذیه مشورت بگیرند.

منبع:

1404/06/28
13:04:16
5.0 / 5
5
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
لینک دوستان سلامت باشی

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سلامت باشی سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد