گزارش سلامت باشی؛

زنگ خطر چاقی و نمک خوری در کشور

زنگ خطر چاقی و نمک خوری در کشور

به گزارش سلامت باشی، دومین پویش ملی سلامت، این دفعه با رویکرد تغذیه سالم، مقرر است از اول بهمن ۱۴۰۲ در کشور کلید بخورد.


به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر، پویش ملی سلامت، اطلاع رسانی تغذیه سالم» با محوریت نمک یددار و لبنیات، در سرتاسر کشور شروع می شود. این پویش از اول تا هفتم بهمن با مبحث نمک و شعار «انتخاب همه: نمک کم، اما تصفیه شده یددار» و همینطور از هشتم تا پانزدهم بهمن با مبحث لبنیات و شعار «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» در سرتاسر کشور به اجرا گذاشته می شود. کوروش اعتماد مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت، اظهار داشت: در پویش ملی تغذیه سالم که در ادامه پویش ملی سلامت، از اول بهمن آغاز می شود؛ به افرادی که دارای اضافه وزن هستند مشاوره خواهیم داد. وی ادامه داد: این مشاوره شامل آموزش تغذیه سالم خواهد بود که با مداخلات بموقع، سبب می شود ابتلای این افراد به پرفشاری خون و دیابت به تأخیر بیاندازد و عوارض آنرا کنترل کند. در همین حال، احمد اسماعیل زاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که یکی از عوامل خطر عمده فشارخون مصرف نمک زیاد است، اضافه کرد: طبق تحقیقات صورت گرفته مصرف نمک در کشور ما دو برابر حد استاندارد است. وی افزود: سفارش ما اینست که استفاده از نمک طعام در غذا و استفاده از نمک در سفره غذا کاهش پیدا کند و همان میزان کم مصرف هم نمک یددار و تصفیه شده باشد. اسماعیل زاده اضافه کرد: مردم باید بدانند نمک های بازار تحت عنوان نمک دریا، سنگ نمک، نمک صورتی و…، مجوز سازمان غذا و دارو را ندارد. این نمک ها حاوی مقدار زیادی فلزات سنگین بوده و سرطان زا هستند. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، افزود: در مورد لبنیات گاهی اطلاعات غلطی به مردم داده می شود که باید اصلاح گردد تا مصرف لبنیات کاهش نیابد. تحقیقات نشان می دهد که اگر مصرف لبنیات به اندازه کافی باشد خطر سرطان روده بزرگ کاسته می شود و در پیشگیری از پوکی استخوان مؤثر است. مردم باید روزانه دو تا سه واحد لبنیات در روز مصرف کنند. وی در رابطه با مصرف روغن هم اظهار داشت: روغن های مصرفی نسبت به چند سال قبل اصلاً قابل قیاس نیست، دهه های قبل روغن هایی مصرف می کردیم که غنی از اسید چرب ترانس بودند، اما حالا روغن های مایع گیاهی به وفور وجود دارد، در یارانه دولت در بسته سبد معیشتی هم به مصرف روغن مایع گیاهی تاکید گردیده است. البته وزارت بهداشت پروژه هایی در جهت حذف اسیدهای چرب ترانس از روغن ها دارد. وی تصریح کرد: در مورد مصرف چیپس و پفک خوشبختانه صنعت تولید آنها به قدری پیشرفت کرده که چیپس و پفک های خیلی کم نمک تولید می شود. نمی توان جلوی صنعت تولید را گرفت، اما در فهرست کالاهای صدمه رسان به سلامت هر غذایی که امکان دارد به سلامت صدمه برساند، قید می شود و مطابق قانون مجلس، از آنها مالیات گرفته می شود تا مردم کمتر به سراغ خرید آنها بروند. البته در علم تغذیه هیچ وقت ممنوعیت برای خوردن یک ماده غذایی وجود ندارد، چون مردم از غذا خوردن لذت می برند. مشکل زمانی شروع می شود که مصرف تبدیل به عادت شود.

1402/10/29
12:50:29
5.0 / 5
189
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
لینک دوستان سلامت باشی
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد