معاون وزیر بهداشت عنوان كرد؛

سال قبل ۴۰۰۰ بیمار غذایی داشتیم

سال قبل ۴۰۰۰ بیمار غذایی داشتیم

سلامت باشی: معاون بهداشت وزارت بهداشت، با اشاره به اهمیت ایمنی و سلامت مواد غذایی، به آمار بیماران ناشی از غذا در کشور اشاره نمود.


به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر، حسین فرشیدی، در همایش روز جهانی ایمنی غذایی، اظهار داشت: امنیت در تولید مواد غذایی سالم، مبحث مهم جهان امروز است. وی با عنوان این مطلب که کشورهای مختلف استراتژی های گوناگونی برای تأمین غذا دارند، اضافه کرد: متأسفانه ما ذائقه غذایی افراد را تغییر دادیم؛ یعنی وقتی افراد از روستا به شهر آمدند با عنایت به افزایش سرعت زندگی، سبک زندگی و ذائقه آنها هم به سمت غذاهای پر قند و نمک تغییر نمود. ایجاد تغییر درست ذائقه وظیفه ما است. فرشیدی اظهار داشت: اگر میزان نمک مصرفی خویش را ۲۵ درصد کاهش دهیم آثار دراز مدت آن در کاهش بیماری ها عیان خواهد شد. فشارخون بالا مادر تمام امراض است و باید در سیر تولید و مصرف غذا، این مورد در نظر گرفته شود. وی تصریح کرد: مواد غذایی حاوی باکتری ها، ویروس ها، انگل ها یا مواد شیمیایی مضر سبب ایجاد بیشتر از ۲۰۰ بیماری از اسهال گرفته تا سرطان ها می شود. تقریبا یک نفر از هر ۱۰ نفر در جهان بعد از خوردن غذای آلوده بیمار می شوند. فرشیدی افزود: در ایران موارد مصرف غذایی که سبب بروز بیماری و رفتن به بیمارستان ها شده باشد در سال قبل نزدیک به ۴۰۰۰ مورد بوده است که ۳۷۰۰ مورد آن در رابطه با آب و غذا بوده و بعضی از آنها در خانه رخ داده است. وی ادامه داد: گاهی انتقاد می کنند که نظارت کافی نیست. مدتی قبل با کمبود روغن خوراکی مواجه شدیم و در همان حین دو کشتی روغن وارد ایران شد و مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت اما اجازه مصرف نگرفت و این به رغم تمام فشارهای جامعه بود و نشان دهنده اهمیت مبحث سلامت است که حتی اندکی از استانداردهای خود پایین نیامدیم. معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: در مواردی هم بررسی ها نشان دهنده فاصله از برخی استانداردها است که بیشترین ابعاد این مورد را در تهران شاهد می باشیم و این نشان دهنده اینست که جمعیت شهر های بزرگ ما بیشتر در خطر هستند و احتیاج به کار فرهنگی دارد. وی تصریح کرد: در این میان برای رفع چالش ها نیازمند به کارگیری سیاست یکپارچه سازی هستیم و انتظار داریم بعد از ابلاغ سند دانش بنیان امنیت غذایی، خیلی از چالش ها کم شود و سیستم های آزمایشگاهی ارتقا یابند.


منبع:

1402/03/21
09:21:49
5.0 / 5
410
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد