مطالعات نشان می دهد؛

مصرف قند بر ریسک بیماری آلزایمر تاثیر دارد

مصرف قند بر ریسک بیماری آلزایمر تاثیر دارد

سلامت باشی: تحقیقات جدید نشان میدهد که مصرف بیش از اندازه قند ممکنست خطر مبتلاشدن به آلزایمر را افزایش دهد.



به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، سطوح بالای قند خون با افزایش ریسک ابتلاء به بیماری آلزایمر مرتبط می باشد، اما مکانیسم های سلولی خاص پشت این ارتباط نامشخص است.
اکنون، یک مطالعه جدید به بررسی «کانال های پتاسیم حساس به ATP» (KATP) که فعالیت سلولی را برمبنای سطوح انرژی تنظیم می کند، پرداخته و این ارتباط را روشن کرده است.
محققان دریافتند که این کانال ها در سلول های مغزی مختلف وجود دارند و بیان آنها در بیماری آلزایمر تغییر می کند، و دریافتند که غیرفعال کردن این کانال ها در مدل موش از افزایش معمول سطح بتا آمیلوئید و تشکیل پلاک های آمیلوئید ناشی از قند خون بالا جلوگیری می کند.
این یافته، راه را برای درمان های جدید بالقوه هموار می کند که می توانند کانال های خاصی را به عنوان روشی جدید برای درمان بیماری هدف قرار دهند.
مشخص شده است که دیابت نوع ۲ احتمال مبتلاشدن به بیماری آلزایمر را بیشتر می کند، اما دلیلهای اصلی آن هنوز مشخص نیست و در معرض تحقیقات مداوم است.
هنگامی که سطح قند خون بالا باشد، می تواند مغز را فعال تر کند و منجر به ترشح ماده ای به نام بتا آمیلوئید شود که با بیماری آلزایمر مرتبط می باشد.
اکنون دانشمندان دانشگاه ویک فورست در کارولینای شمالی به پیشرفت قابل توجهی دست یافته اند و پی برده اند که افزایش مصرف قند و افزایش سطح گلوکز خون به تنهایی می تواند موجب تجمع پلاک آمیلوئید در مغز شود که عاملی در خطر ابتلاء به این بیماری آلزایمر است.


منبع:

1402/03/10
09:18:19
5.0 / 5
323
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد