یافته محقق ایرانی دانشگاه آمریكا؛
سیگارهای الکترونیکی با طعم نعناع برای ریه ها بسیار سمی هستند
سلامت باشی: یک مطالعه جدید نشان میدهد که افزودن طعم دهنده نعناع به سیگارهای الکترونیکی ممکنست بیش از سیگارهای الکترونیکی معمولی به ریه ها لطمه برساند.
به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، طعم دهنده معمولی نعناع در مقایسه با سیگارهای الکترونیکی که حاوی نعناع نیستند، در تولید میکروذرات سمی بیشتری نقش دارند. بگفته پژوهشگران، این میکروذرات هستند که به عملکرد ریه لطمه می رسانند.
«کامبیز بنام»، محقق ارشد و دانشیار بخش ریوی، آلرژی و پزشکی مراقبت های ویژه در دانشکده پزشکی دانشگاه پیتزبورگ پنسیلوانیا، اظهار داشت: «با استفاده از سیگارهای الکترونیکی ذرات بیشتری را به داخل ریه های خود وارد می کنید. تصور نکنید از آنجا که منتول ماده ای است که بطور طبیعی در گیاهان نعناع یافت می شود و به برخی غذاها و نوشیدنی ها اضافه می شود، استنشاق آن خوب است.»
وی در ادامه اضافه کرد: «منتول منجر به تولید تعداد قابل توجهی ذرات بیشتری می شود که با استنشاق آنها وارد ریه ها می شود. آئروسل های سیگار الکترونیکی حاوی خیلی از مواد مضر مانند نیکوتین و فرمالدئید هستند.»
بنام اظهار داشت: «تعدادی از مطالعات نشان داده اند که بخار سیگار الکترونیکی می تواند موجب التهاب ریه، استرس اکسایشی، لطمه DNA و واکنش بیش از اندازه به مجاری هوایی شود که می تواند موجب آسم شود. استنشاق این مواد می تواند موجب لطمه ریه شود که عملکرد ریه را مختل می کند.»
تجزیه و تحلیل سوابق بیماران استعمال کننده سیگاری های الکترونیکی نشان داد افرادی که سیگارهای با طعم نعناع مصرف می کنند نفس های کم عمق تری می کشند و عملکرد ریه ضعیف تری دارند.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب