از سوی سازمان بیمه سلامت صورت گرفت

از نشان دار شدن زوجین نابارور تا اعتبار ۷۰۰ میلیادی درمان ناباروری

از نشان دار شدن زوجین نابارور تا اعتبار ۷۰۰ میلیادی درمان ناباروری

سلامت باشی: سال 1399 با تصویب مجلس شورای اسلامی، خدمات درمان ناباروری تحت پوشش بیمه قرارگرفت و بدین سان بعد از طی فرایندهای مربوطه در سال 1400 سازمان بیمه سلامت، خدمات درمان ناباروری را تحت پوشش قرار داد. این سازمان در نهایت اعلام نمود که خدمات درمان ناباروری تا 90 درصد تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.


به گزارش سلامت باشی به نقل از ایسنا، هر زوجی ممکنست نیاز باشد که درطول یکسال به دفعات از اقدامات درمانی استفاده نماید و قبل از این نیز چاره ای جز پرداخت این هزینه ها از جیب نداشتند، پس خیلی از زوجین ممکن بود از قدم گذاشتن در راه درمان اجتناب کنند.
به دنبال تصویب قانون پشتیبانی از خانواده و جوانی جمعیت، مسئولان حوزه بهداشت و درمان همچون بیمه ها به این نتیجه رسیدند که خدمات بیشتری را به زوجین ارائه دهند. در همین زمینه نیز سازمان بیمه سلامت ایران به عنوان بزرگترین سازمان بیمه گر پایه از سال قبل در راه خدمات دهی به زوجین نابارور قدم گذاشت و اعلام نموده که تا حالا بخش زیادی از هزینه های درمان ناباروری را در بخش بستری و سرپایی پرداخت کرده است. همین طور بیمه سلامت اعلام نمود زوجینی که پیش از تصویب این قانون و در سال ۱۴۰۰ مبادرت به درمان ناباروری کردند می توانند اسناد را تحت خسارت متفرقه ارائه داده و هزینه های خودرا دریافت نمایند.
در مجموع بدین سان بود که از سه ماه آخر سال ۱۴۰۰ دو تعرفه دولتی و عمومی غیردولتی به بیمه سلامت ایران ابلاغ گردید که برمبنای آن ۹۰ درصد تعرفه دولتی برای مراکز درمانی دولتی و ۹۰ درصد تعرفه عمومی غیردولتی برای مراکز درمانی خصوصی، خیریه و عمومی غیر دولتی قابل پرداخت گردید. در مجموع هزینه هر سیکل درمان ناباروری که بیمه پوشش می دهد، بسته به خدمتی که دریافت می شود از ۵۵۰ هزار تومان تا ۷ میلیون تومان متغیر است و استفاده از این خدمات برای مراکز درمانی تسهیل شده است.
در واقع بعد از همگانی شدن بیمه پایه، بیمه ناباروری هم با مصوبه دولت همگانی شد و با مصوبه هیئت دولت، سازمان بیمه سلامت ایران مکلف شد نسبت به پوشش بیمه ای همه زوجین نابارور فاقد بیمه پایه، مطابق بخشنامه بند «الف» ماده (۷۰) قانون برنامه ششم توسعه اقدام نماید. بر این اساس در اجرای جزء (۵) بند «ک» از تبصره (۱۷) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱، همه مراکز درمانی و بیمارستان های ارائه دهنده خدمات درمان ناباروری موظف به عقد قرارداد با سازمان های بیمه گر پایه شدند.
هزینه های خدمات تشخیصی و درمانی ناباروری و خدمات تخصصی ناباروری شامل (IUI، IVF، ICSI، FET) برمبنای ضوابط ابلاغی وزارت بهداشت در بخش دولتی، عمومی غیردولتی و خیریه و خصوصی طرف قرارداد با فرانشیز مطابق دستورالعمل مندرج در مصوبه شورای عالی بیمه سلامت، تحت پوشش سازمان های بیمه گر پایه قرار گرفت.
از سوی دیگر نشان دار شدن زوجین نیازمند به دریافت خدمات درمان ناباروری با رعایت محرمانگی اطلاعات در سامانه های بیمه سلامت توسط دانشگاه ها و مراکز بهداشتی، متخصصان زنان دوره دیده، فلوشیپ ناباروری و متخصصین اورولوژی یک گام مهم در امتداد ارائه هرچه بهتر خدمات به این افراد بود تا به این ترتیب زوجین به هر جایی برای دریافت دارو و خدمات مراجعه کنند، با قیمت های مصوب، خدمات مورد نیاز را دریافت کرده و پرداختی بصورت آزاد نداشته باشند.
سازمان بیمه سلامت ایران در همین راستا اعلام نموده که طی یکسال گذشته خدمات دهی به زوجین نابارور را با جدیت و در امتداد توجه به منویات مقام معظم رهبری در بحث توجه به افزایش جمعیت و اجرائی کردن قانون تعالی جمعیت در اولویت خود قرار داده؛ در این زمینه مهدی رضایی _ معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران تاکید می کند، با هدف پشتیبانی از سیاست های جمعیتی، سازمان بیمه سلامت ایران در نامه ای به ادارات کل بیمه سلامت استانها، نسبت به در نظر گرفتن تسهیلاتی برای انعقاد قرارداد با مراکز دولتی و خصوصی درباره ی ارائه خدمات به زوج های نابارور تاکید کرده است.
این سازمان همین طور اعلام نموده که در طول یکسال گذشته با کنار رفتن موانع، چه از نظر عقد قرارداد و چه منابع اعتباری آمادگی پیدا کرده برای درمان خدمات ناباروری زوجین تسهیلات لازم را در اختیار بگذارد، پس حالا انتظار می رود که مراکز بیشتری طرف قرار داد این بیمه پایه قرار گیرند.
بر اساس اعلام مدیران بیمه سلامت ایران، این سازمان بیمه گر خواهان ارائه خدمات باکیفیت به زوج های نابارور است. مدیرعامل سازمان بیمه سلامت نیز در همین راستا در اظهارات خود تاکید کرده است: «زوج های نابارور اطمینان خاطر داشته باشند پشتیبان آنها خواهیم بود و هزینه های درمانی شامل تشخیصی و درمانی تا ۹۰درصد تحت پوشش قرار خواهد داشت. در حقیقت در سال جاری بودجه ۷۰۰ میلیارد تومانی برای درمان زوجین نابارور در نظر گرفته شده است.»
بیمه مادران حامله فاقد بیمه و فرزندان آنها تا پنج سالگی نیز از دیگر خدماتی است که سازمان بیمه سلامت در این جهت اجرائی کرده است.




منبع:

1401/06/16
11:03:23
5.0 / 5
422
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد