زالی عنوان كرد؛

گرایش مردم به غذاهای بیرون بر

گرایش مردم به غذاهای بیرون بر

به گزارش سلامت باشی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ضمن اشاره به رویکرد مردم به غذاهای بیرون بر، اظهار داشت: غذا نباید به عامل تهدید سلامت جامعه تبدیل گردد.


به گزارش سلامت باشی به نقل از مهر، تفاهم نامه همکاریهای مشترک انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور و مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با محوریت تشدید نظارت ها بر اماکن تولید اغذیه و عرضه آموزش های مشترک، با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و برخی از مسؤلان معاونت بهداشت وزارت بهداشت به امضا رسید. علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ضمن اشاره به وظایف و رسالت های مهم انستیتو تحقیقات تغذیه کشور در حوزه غذا، اجرای این تفاهمنامه را از مهم ترین اقدامات در جهت تحقق مسئولیت اجتماعی این مرکز دانست. ایشان در ادامه غذا را در کنار دارو، کالایی شبه استراتژیک خواند و اضافه کرد: آلودگی های غذایی می تواند آثار زیانبار امنیتی و اجتماعی به همراه داشته باشد و با اقداماتی نظیر گسترش این گونه همکاری ها باید به سمتی حرکت کرد تا این مساله فراملی، بیشتر از هر زمان دیگر استانداردسازی شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ترسیم نقشه راه علمی و استاندارد را در نظام صنفی از مهم ترین اهداف انعقاد این تفاهمنامه دانست و اظهار نمود: تأمین امنیت غذا از مزرعه تا سفره، گزاره ای جهانی است که بارها شنیده ایم و نشان از اهمیت مسیر تولید، توزیع و تهیه غذا از حوزه کشاورزی تا سفره مردم دارد. به نقل از ایشان، تغییر الگوی غذایی و سبک زندگی مردم تنوع بسیاری پیدا کرده و شاید بیشترین تعداد صنوف در همین حوزه مواد غذایی درحال فعالیت هستند. زالی خاطرنشان کرد: تا سه دهه گذشته فرهنگ غذای بیرون بر در کشور تعریف نشده بود اما حالا مردم برای تأمین بخش زیادی از مواد غذایی مورد نیاز خود از این ظرفیت بهره می برند. وی با تکیه بر اهمیت بالا بردن سطح دانش مردم و اصناف در زمینه تأمین مواد غذایی سالم، اظهار نمود: از مهم ترین ابعاد این تفاهمنامه ایجاد فرآیندها و تهیه بروشورها و راهنماهای سمعی و بصری برای ارتقای سطح سواد سلامت مردم و صنوف مواد غذایی است و با این اقدامات وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و انستیتو تغذیه تا حد زیادی نقش خویش را در این حوزه ایفا می کنند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در ادامه ضمن اشاره به تراکم بالای صنوف و اتحادیه های صنفی در پایتخت، اظهار داشت: بخش خیلی از این صنوف در حوزه مواد غذایی فعالیت می نمایند و از آنجائیکه غذا نیازی برای تأمین انرژی، کالری و سلامت است، نباید تبدیل به عاملی برای تهدید سلامت جامعه باشد. زالی از افزایش بار بیماری ها در دنیا و کشور با گسترش بیماری های منتقله از غذا اطلاع داد و اضافه کرد: القای نگاه آکادمیک و طراحی پروتکل ها و استانداردسازی مواد غذایی و مصون سازی آنها بخش عمده ای از مسئولیت های انستیتو تحقیقات تغذیه ای است که ظرفیت مهمی به حساب می آید. او در آخر بر اهمیت استقرار اختیارات نظارتی وزارت بهداشت بر این حوزه، حتی در صورت همکاری با سایر نهادها، تصریح کرد و اظهار داشت: غذا، موضوعی سلیقه ای و درون صنفی نیست و ذی صلاح ترین نهاد نظارتی، وزارت بهداشت است، این نگاه باید تقویت شود و امیدواریم تمام مفاد این تفاهمنامه به صورت برنامه ای عملیاتی اجرا شود. در ادامه این مراسم، جعفر جندقی رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، ضمن اشاره به زیرساخت های موجود در انستیتو تحقیقات تغذیه کشور برای ارتقای سطح سلامت جامعه، اظهار داشت: گسترش همکاری میان معاونت بهداشت وزارت بهداشت و این مرکز، خیلی از اهداف آموزشی، علمی، تجهیزاتی و دانشی با نحوریت ارتقای آگاهی مردم نسبت به تهیه غذای سالم را تحقق می بخشد، چونکه وزارت بهداشت جامعه هدف مورد نظر برای عرضه این خدمات را در اختیار دارد واین هم افزایی منجر به افزایش سطح عرضه خدمات می شود. وی نکته مهم دیگر را توانایی پاسخ به نیازهای مردم اعلام نمود و اظهار داشت: احتیاج به مواد غذایی با نوع تقاضای مردم متفاوت است، نیاز اساسی جامعه به تغذیه و دریافت غذای سالم را میتوان با افزایش آگاهی مردم و تولید کنندگان مواد غذایی برطرف کرد. جندقی نقش اساسی تغذیه را در حفظ سلامت جامعه کلیدی دانست و اضافه کرد: توان نظارتی و پایشی وزارت بهداشت محدود است اما هرچه بتوان سطح تعامل با نهادهای نظارتی را گسترش داد به نتایج بهتری در تحقق مفاد این تفاهمنامه خواهیم رسید. به قول رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، افزایش دانش در سطوح کارخانه ها، صنوف و حتی سفره مردم در افزایش سطح سلامت جامعه بسیار مؤثر است. او در آخر بر اهمیت مشاوره در کنار آموزش اشاره نمود و اظهار داشت: امروزه با گسترش شبکه های اجتماعی، خیلی از مطالب غیرعلمی در اختیار مردم قرار می گیرد و فرهنگ غذایی جامعه را به سمت نادرستی سوق می دهد، در این حوزه نقش اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی بسیار پررنگ است. همینطور در مفاد تفاهمنامه پیشبینی هایی برای تشویق صنوفی که به کمیت و کیفیت مواد غذایی اهمیت می دهند، انجام شده تا نشان هایی به آنها اهدا شود که افزایش اعتماد مردم و فروش آنها را به دنبال خواهد داشت. سید امیرمحمد مرتضویان رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور هم در این مراسم ضمن تاکید بر اهمیت کارکرد صنوف و صنایع مواد غذایی بخصوص لبنیات، فست فود و رستوران ها در سلامت کشور، اظهار داشت: تفاهمنامه گسترش همکاری انستیتو با مرکز سلامت محیط و کار معاونت بهداشت وزارت بهداشت ابعاد مهمی را در بر می گیرد، چونکه علیرغم توجه ویژه به بهداشت محیط این صنوف، فرمول تهیه مواد غذایی احتیاج به نظارت و استانداردسازی اساسی تری دارد، بخصوص در زمینه صنف لبنیات سنتی هم باید از لحاظ کیفیت بهداشتی، نظارت و بررسی بیشتری صورت گیرد. به نقل از ایشان، تغذیه نامناسب بار بیماری های غیرواگیر و حتی بیماری های واگیر را زیاد می کند و سهم آموزش به مردم یکی از مهم ترین رسالت های وزارت بهداشت در این حوزه است. مرتضویان، فرمول، حجم، ارتقای فرهنگ تهیه و مصرف غذا و فرهنگ مصرف غذاهای سنتی را از ابعاد مهم آموزشی این تفاهمنامه اعلام نمود و اظهار داشت: این اهداف با عرضه آموزش های همگانی و برگزاری دوره های علمی توسط انستیتو تحقیقات تغذیه ای کشور، همکاری لابراتوار های این مرکز با وزارت بهداشت و طرح ممیزی این اصناف محقق می شود.


منبع:

1401/05/27
13:10:06
5.0 / 5
480
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
salamatbashi.ir - مالکیت معنوی سایت سلامت باشی متعلق به مالکین آن می باشد