معاون درمان وزارت بهداشت:
کرونا همچنان درمان قطعی ندارد
به گزارش سلامت باشی معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه درمان قطعی برای کرونا وجود ندارد، اظهار داشت: با عنایت به روند خوب واکسیناسیون در کشور که همچنان ادامه دارد، شاهد روند کاهش بستری، تعداد بیماران بدحال و مرگ و میر مبتلایان هستیم که علامت خوبی است.
به گزارش سلامت باشی به نقل از ایسنا، نشست کمیته ی علمی کشوری کنترل و مقابله با کووید 19 بامداد امروز با حضور دکتر قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت، دکتر فرید نجفی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر حمیدرضا جماعتی دبیر کمیته ی علمی کشوری کرونا و دیگر اعضای کمیته در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران برگزار شد.
استفاده از ماسک در دستور کار همه مردم باشد
در ابتدای این نشست دکتر جان بابایی با اشاره به اینکه امروز جلسه کمیته ی علمی کشوری کووید 19 با حضور اساتید رشته های پزشکی کشور، برگزار شد، اظهار نمود: در این جلسات که به صورت هفتگی برگزار می گردند، نتایج جلسات کمیته های تخصصی مطرح شده و مورد بحث و بررسی قرار می گیرند.
وی افزود: با عنایت به روند خوب واکسیناسیون در کشور که همچنان هم ادامه دارد، شاهد روند کاهش بستری، تعداد بیماران بدحال و مرگ و میر مبتلایان هستیم که علامت خوبی است؛ اما اساتید کمیته به مردم سفارش می کنند ضمن انجام واکسیناسیون، دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کرده و استفاده از ماسک در دستور کار همه عزیزان باشد.
دکتر جان بابایی به دستورالعمل کشوری درمان کرونا در بحث سرپایی و بستری اشاره و تصریح کرد: آنچه در موارد بستری سرپایی مورد تاکید بوده، نبایدهاست؛ به این معنا که برخی افراد به علت ترس هایی که دارند امکان دارد کارهای تشخیصی انجام دهند که لزوم ندارد.
موارد سرپایی کرونا احتیاج به دارو ندارد
معاون درمان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در موارد سرپایی احتیاج به دارو وجود ندارد؛ مردم عزیز بدانند که نظر اساتید این است که در مراحل سرپایی نیازی به سی تی اسکن و آزمایشات متعارف نیست و تنها رعایت دستورالعمل های بهداشتی کافی است.
رمدسیویر داروی بیمارستانی است
وی به چگونگی بستری بیماران کرونایی در بیمارستان ها اشاره و مطرح کرد: معمولاً برپایه دستورالعمل های ابلاغی، مواردی که نیاز است را در اورژانس بستری می کنند. در موارد بستری هم دوره درمان کاملا مشخص است؛ نکته ای که در درمان بیماران بستری باید توجه گردد این است که مصرف داروهایی که بعنوان داروی ضدکرونا همچون رمدیسیور شناخته شده اند معدود و در موارد خاص بوده و اصلا جایگاهی در منازل ندارد. این دارو، داروی بیمارستانی است و در موارد معدود و شروع بیماری افراد استفاده می شود.
کورتون حتما باید در بیمارستان ها و با یک دوره محدود تجویز شود
جان بابایی با تکیه بر این که استفاده از کورتون هم بسیار معدود بوده و جایگاهی در مطب ها و کلینیک ها ندارد، اظهار داشت: کورتون حتما باید در بیمارستان ها و با یک دوره محدود تجویز شود؛ در مواردی مشاهده شده که عفونت های قارچی کشنده ای به علت مصرف بی رویه داروی کورتونی اتفاق می افتد بنابراین مردم باید ملاحظه کنند چنین داروهایی را خودسرانه مصرف نکرده و از پزشک معالج خود درخواستی برای تجویز نداشته باشند.
اهمیت استفاده درست از اکسیژن در بیماران بستری
معاون درمان وزارت بهداشت با تکیه بر این که مهم ترین کاری که برای بیمار بستری شده باید انجام داد استفاده درست از اکسیژن است، اظهار داشت: درواقع نکته اول حمایت تنفسی است که پرستاران این آموزش ها را به بیماران عرضه خواهند داد. اکسیژن درست و مطلوب می تواند موثرترین درمان باشد و مرگ و میر را به صفر می رساند.
موثرترین درمان بیماری واکسن است
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، ایشان در ادامه ضمن اشاره به این که مسائل روانی یکی از مواردی است که در کیفیت درمان بیماران تأثیر می گذارد، اظهار داشت: مسائلی همچون سلامت روان و در کنار آن تغذیه مناسب توان بیمار را در دروه درمان می افزایند.
جان بابایی با اشاره به اینکه توجه ویژه به محدود کردن مصرف داروها، رعایت دستورالعمل های بهداشتی و افزایش مصرف مایعات همچون مواردی هستند که اعضای کمیته ی علمی بر آنها تاکید دارند، اظهار نمود: موثرترین درمان بیماری واکسن است چون که این بیماری ویروسی بوده و درمان قطعی ندارد.
معاون درمان وزارت بهداشت در انتها در مورد کمبود داروی کرونا در کشور، توضیح داد: خوشبختانه وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو تلاش کردند تمام داروهایی که در درمان بیماری کرونا موثر بوده را با تولید داخل در دسترس مردم قرار دهند و الان کمبودی در این حوزه نداریم.
منبع: salamatbashi.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب